Home Home-page slider Maandhoroscoop december 2020: zonsverduistering, volle maan & een grote reset

Maandhoroscoop december 2020: zonsverduistering, volle maan & een grote reset

Door Irma van der Wijk
maandhoroscoop december

We sluiten het jaar 2020 astrologisch gezien met veel vuurwerk af. Er gebeurt nog van alles deze laatste weken: een zonsverduistering, een bijzondere conjunctie tussen Jupiter en Saturnus (de ‘Great Reset’) en een Volle Maan in Kreeft. Wat betekent dit allemaal voor jou? Astroloog Irma van der Wijk maakte deze maandhoroscoop voor december.

Sta de laatste dagen van 2020 eens stil bij alles wat er gebeurd is. Waar ben je dankbaar voor? Wat heb je geleerd?

Age of Aquarius

December wordt een enorm belangrijke maand! Op 21 december vindt de bijzondere conjunctie van Jupiter en Saturnus plaats in het luchtteken Waterman (Age of Aquarius!). Dit wordt de ‘Great Reset’ genoemd. Binnenkort lees je er alles over op inspirerendleven.nl Maar er staat ons nog meer te wachten.

Wat gebeurt er allemaal deze laatste maand van het jaar?

  • 2 december loopt Mercurius Boogschutter in.
  • 14 december hebben we de belangrijke eclips (verduistering) van de zon in Boogschutter, die een halfjaar met ons meeloopt.
  • Als laatste wordt Venus op 16 december ook beïnvloed door Boogschutter.
  • Op 18 december loopt Saturnus het teken Waterman in.
  • Op 20 december komt Jupiter erbij.
  • Op 21 december vindt de belangrijke conjunctie van Jupiter en Saturnus plaats op 0 graden in Waterman. Dit is buitengewoon krachtig!
  • Op 30 en 31 december staat de Volle Maan in Kreeft.

Tijdens Volle Maan ervaren we dat het een jaar was waarin we onze innerlijke kracht hebben opgebouwd. De laatste dagen van 2020 mag je de ruimte nemen om voor jezelf te zorgen en stil te staan bij alles wat er gebeurd is. Waar ben je dankbaar voor? Wat heb je geleerd? Wat wil je in 2021 nog vasthouden? En wat wil je anders doen, gesteund door de machtige energieën van het universum?

Maandhoroscoop december

Ram

Vooral de zonsverduistering op 14 december, die je 9e huis in loopt, biedt jou nieuwe perspectieven. Ook omdat de planeet Mercurius, die staat voor het denken, actief gestimuleerd wordt door Boogschutter. Het 9e huis is het levensgebied van je persoonlijke ontwikkeling.

Je bent bezig met nieuwe plannen, je wilt je verder ontwikkelen. Wat zijn jouw doelen? Het is een spirituele reis. Je bent op zoek naar kennis en hebt de behoefte om je meer aan de maatschappij te laten zien. Doe dat! Rammen hoeven niet op de achtergrond te blijven – je doet er echt toe. Mars staat nog steeds in jouw eigen teken, wat je een extra energie-boost geeft.

Je kunt rond Volle Maan op 30 en 31 december onrustig zijn en je thuis niet helemaal op je gemak voelen. Ga naar buiten en geniet van alle mooie kerstversieringen.

Stier

Het is tijd om dieper in jezelf te duiken: op 2 en 14 december (als de zoneclips in Boogschutter staat) en op 16 december als ook Venus dit teken in gaat. Welke problemen zijn er en wat wil ik daar de komende maanden aan doen? Door jezelf op een dieper niveau beter te begrijpen, ga je ook anderen beter begrijpen.

Bevrijd jezelf van emotionele pijn en probeer steeds meer op jezelf te vertrouwen. Je krijgt vooral door de zoneclips de behoefte om te ontdekken wat psychologie voor jou kan betekenen: de kracht van de mind. Vanaf 27 december wil jij je ook verdiepen in levensbeschouwelijke zaken, zoals religie en yoga, en ben je geïnteresseerd in de zin van het bestaan.
Je bent toekomstgericht en steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Rond Volle Maan komen bij jou eerst de gedachten en pas daarna de emoties. Wat doet dat met jou? Ga mediteren!

Tweelingen

Mercurius op 2 december, de zoneclips op 14 december en de harmonieuze Venus op 16 december in Boogschutter hebben invloed op jouw relatie. Focus je op al je relaties, ook die met je partner. Het kan een frisse start betekenen. Misschien heb je het de afgelopen maanden niet makkelijk gehad in je relatie. Nu wil jij jezelf meer ‘in het licht zetten’. Probeer te vergeven als er nog geen heling in jouw relatie is.

Vanaf 27 december voel je ook de energie van Pluto. Je wordt je bewust van jouw verborgen talenten en gaven. Je kunt een enorme concentratie opbrengen voor wat je raakt en bezielt en kunt diep doordringen tot wat er nog onder de oppervlakte ligt. Zo kan een enorme mensenkennis groeien.

Ook de Volle Maan op 30 en 31 december wil dat je (nog) meer gaat nadenken over jouw kwaliteiten. Je hebt als Tweelingen zoveel interesses en talenten dat het belangrijk is dat je ze verder gaat ontwikkelen.

Kreeft

Mercurius op 2 december, de zoneclips op 14 december en Venus op 16 december hebben invloed op werk(omstandigheden) en gezondheid. Misschien heb je een diep verlangen om meer voor anderen te betekenen. Wat zou jij willen doen? Bij een bedrijf werken dat maatschappelijk onderneemt? Of wil je in deze kerstperiode vrijwilligerswerk doen? Ook jouw gezondheid vraagt om aandacht: meer fysieke inspanning, misschien afvallen, biologische voeding, minder vlees en vis. Maak een plan voor jezelf.

Vanaf 27 december voel je de energie van Pluto. Je bent diep bij anderen betrokken. Wat heeft dat voor invloed op jou? Het kan heel intens zijn. Je gaat de komende tijd op een andere manier naar je partner kijken. Het kan zijn dat er door jullie relatie veel omhoog komt en dat je nog jaren bezig bent om het te verwerken. Geen makkelijke energie voor je, je kunt behoorlijk met jezelf geconfronteerd worden.

De Volle Maan valt in je eigen teken, halverwege je geboortejaar. Ga eens na wat je tot nu toe met je plannen hebt gedaan. Waar wil je nog aandacht en energie in stoppen? Wat wil je het komende halfjaar nog doen?

Leeuw

Bereid je maar voor op een positieve en inspirerende maand! Door de invloed van Mercurius op 2 december, de zoneclips op 14 december en de harmonieuze Venus op 16 december ga je (her)ontdekken wat je creatieve skills zijn. Letterlijk en figuurlijk. Je staat creatief in het leven, bent ondernemend en hebt zoveel talenten. Ga daar het komende jaar meer mee doen.

Deze maand denk je na over je intenties voor 2021. Je kunt het gevoel hebben dat je blij bent dat je leeft, ondanks alle gebeurtenissen in de wereld. Je ervaart in december simpelweg een innerlijk geluk. De Volle Maan schijnt op je huis van spiritualiteit. Spiritualiteit betekent dat je zoveel mogelijk probeert vanuit je ware zelf te leven. Neem je wel genoeg tijd en ruimte voor jezelf?

Maagd

Met Mercurius op 2 december, de zoneclips op 14 december en Venus op 16 december is het deze maand belangrijk voor je om de banden aan te halen met familie. Als er problemen zijn binnen je gezin of familie, dan voel je een sterke behoefte om zaken uit te praten en de harmonie te herstellen.

Maar misschien vind je het juist heerlijk om in deze tijd meer alleen te zijn en te genieten van je eigen thuis. De zoneclips die de komende maanden met je meeloopt, kan je doen besluiten om te verhuizen naar een plek waar jij je meer ‘gesetteld’ voelt.

Vanaf 27 december voel je Pluto. Die gaat je de power geven om iets te volbrengen of de touwtjes in handen te houden. Je hebt een grote behoefte om je eigen leven te leiden. Je kunt helemaal je eigen gang gaan, met als doel: méér uit jezelf halen. De Volle Maan gaat de komende tijd schijnen op al je vrienden en je sociale netwerk. Je krijgt de behoefte om nieuwe mensen te leren kennen.

Weegschaal

Door de invloed van Mercurius op 2 december, de zoneclips op 14 december en Venus op 16 december heb je behoefte aan het leggen van contacten en kennis opdoen. Met name de eclips stimuleert je om rust in je mind te zoeken. Hoe kan ik gedachten loslaten en niet aan elke gedachte waarde hechten? Ga meer mediteren of creëer een rustplek, binnen of buiten. Je wilt allemaal mensen om je heen, maar eerst moet je innerlijk in balans zijn.

Je gaat de komende tijd nieuwe plannen bedenken voor het nieuwe jaar. Met Volle Maan denk je na over je carrièrepad. Voelt wat ik doe nog wel goed?

Schorpioen

Door de invloed van Mercurius op 2 december, de zoneclips op 14 december en de harmonieuze Venus op 16 december ga je anders kijken naar je financiële positie. Hoe belangrijk is het voor jou om hard te werken en eventueel meer geld te verdienen? Misschien komen er de volgende  maanden nieuwe mogelijkheden op je pad, zodat jij je financiële positie kunt veranderen. Welke talenten heb je en wat doe je ermee? Misschien niet genoeg, dus pak je kansen en ga aan de slag. Het kan bevrijdend voor je zijn.

De Volle maan op 30 en 31 december staat in het levensgebied van je horizon verbreden. Zowel letterlijk als figuurlijk. Je gaat op zoek naar de betekenis van het leven. Kijk breder! Het gaat niet alleen om jou, maar om het grotere geheel. Wat wil je in 2021 leren? Welke kennis wil je opdoen en delen met anderen? De behoefte kan ontstaan om anderen te coachen of te trainen.

Boogschutter

Mercurius op 2 december, de zoneclips op 14 december en Venus op 16 december staan in je huis van de ascendant. Laat je aan iedereen zien, jouw nieuwe Jij! Je komt charmant en hartelijk over en bent op zoek naar harmonie. Anderen willen graag contact met je hebben, dus geniet ervan! Je wilt verder groeien in vrijheid, veerkracht en optimisme.
Vanaf 27 december helpt Pluto jou om je te concentreren op wat je per se wilt. Je ontdekt jouw talenten en wilt die verder uitdiepen. Doe het nu.

De Volle Maan kan je ervan bewust maken dat er nog angsten in je zitten. Doe er iets aan. Laat je niet (meer) leiden door je angst, want angst is nooit de beste raadgever. Vertrouw op jezelf: dat je het kunt en dat je veel talenten hebt. 

Steenbok

Het is tijd om stil te staan bij je intenties. Je wordt hiertoe gestimuleerd door Mercurius op 2 december, de zoneclips op 14 december en Venus op 16 december. Natuurlijk speelt het feit dat je deze maand jarig bent, ook mee. Wat wil ik in 2021 gaan doen? Wat zijn de plannen en ideeën die ik de komende maanden (verder) wil uitwerken?

Onder invloed van de planeten ga je beslissen: welke bagage wil ik nog met me meedragen? En wat doe ik weg? Zodat je meer innerlijke rust ervaart. Daarnaast maakt de eclips je ervan bewust dat je meer op je intuïtie mag vertrouwen.

De Volle Maan maakt dat je verandering in je relatie wenst. Als je op zoek bent naar een relatie, kunnen er nieuwe mensen op je pad komen.

Waterman

Deze maand is historisch voor jou: zowel Jupiter als Saturnus loopt jouw teken in. Het voelt goed voor je! Mercurius op 2 december, de zoneclips op 14 december en de harmonieuze Venus op 16 december geven je enorm veel zin en energie om nieuwe mensen te ontmoeten, met wie jij je belangstelling en interesses kunt delen. Je hebt vernieuwende en inventieve ideeën over het leven, die je graag wilt uitdragen. Ze passen bij een echte Waterman-visie: meer harmonie, vrijheid en compassie voor elkaar. Misschien zet jij wel een nieuw sociaal netwerk op, zodat je met gelijkgestemden deze visie kunt uitdragen. Je gaat op zoek naar innerlijke groei.

Vanaf 27 december voel je de energie van Pluto. Die helpt je om meer in je kracht te staan, hoewel je dat in eerste instantie niet zo doorhebt. Je bent iemand die bij een groot publiek aanslaat. Je bent veel krachtiger dan je zelf beseft. Je hebt veel talenten en capaciteiten.

De Volle Maan op 30 en 31 december zorgt ervoor dat je behoefte hebt om  een stapje terug te doen. Je hebt het druk gehad op je werk, nu is het tijd om te reflecteren. Doe alleen even wat goed voelt.

Vissen

Mercurius op 2 december, de zoneclips op 14 december en Venus op 16 december geven je energie. Wat heerlijk dat deze planeten door jouw 10e huis lopen. Heb je het op dit moment niet zo naar je zin op je werk? En ben je al een tijd aan het onderzoeken waar jij je verder in wilt ontwikkelen en ontplooien? De eclips geeft jou het komende halfjaar veel energie en een flexibele denkgeest. Carrièrekansen die bij je passen, kunnen op je pad komen.

Vanaf 27 december maakt Pluto je ervan bewust dat vrienden een transformerende invloed op jou kunnen hebben. Vrienden moeten bij jou wel echt de moeite waard zijn! Verder wil je steeds meer diepgaande vriendschappen.
Wat heerlijk dat de Volle Maan aan het einde van het jaar op je huis van genieten schijnt. En het is ook nog eens een mooie maand om stappen te zetten als je een eigen bedrijf of praktijk wilt beginnen.

Wat kan een maandhoroscoop jou allemaal vertellen? Uiteraard lees je eerst je eigen zonneteken, maar je kunt er nog meer interessante informatie uithalen. Bekijk deze vlog van astroloog Irma van der Wijk:

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke horoscoop voor 2021? Je kunt bij Irma terecht voor een astrologisch consult. Informatie: irmavanderwijk@gmail.com

Boekentip: ontdek wat astrologie voor jou kan betekenen

leven met de sterrenYasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

2 reacties

Jasja van der Meer 6 december 2020 - 10:08

Wat bedoel je met The Great Reset? Positief of negatief?

Reply
Purusha 7 december 2020 - 11:05

Wij zeggen de Greatest Reset is de Reset van de aandacht alleen nog maar richten op het innerlijk en alles wat buiten je speelt buiten laten.

Reply

Laat een bericht achter