Home Astrologie Maandhoroscoop april: Venus, dromen en moed

Maandhoroscoop april: Venus, dromen en moed

Door Irma van der Wijk
maandhoroscoop april

Vergeten is die lange natte winter, het is weer lente! De eerste zonnestralen van het voorjaar zijn vaak al genoeg om de lentekriebels te activeren. Lentekriebels zijn voor veel mensen niet alleen de bevestiging dat het voorjaar is begonnen, maar ook het signaal om het roer om te gooien. Lentekriebels zijn voor veel mensen niet alleen de bevestiging dat het voorjaar is begonnen, maar ook het signaal om het roer om te gooien .

De Lente Maandhoroscoop april 2020

Ram

Lieve Ram, welkom in april en gefeliciteerd met je verjaardag! April wordt voor jou een gelukkige en welvarende maand voor je. Dus geniet ervan en ga zoveel mogelijke erop uit om te profiteren van de eerste zonnestralen. Niet alleen straal je aan alle kanten jouw Ram-energie uit, maar men ervaart ook jouw power, charisma en jouw daadkracht en moed. In april heb je een bepaalde mate van overgevoeligheid, je kunt zelfs heldervoelend zijn.

Stier

Lieve Stier, welkom in april en vroege Stieren alvast gefeliciteerd met je verjaardag! Zowel de planeet Mars (durf, daadkracht, zaken voor elkaar krijgen) en Saturnus (keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen en een stabiele basis opbouwen) beïnvloeden in april jouw werksituatie. Dit geeft aan dat het belangrijk is dat jij je assertief opstelt, omdat er anders “over jou heen gelopen wordt”.

Let ook op met te veel hooi op je vork te nemen – ook al is het druk. Door meer werk naar je toe te trekken, creëer je onnodig stress voor jezelf. Omdat je meer werk wil verzetten dan je aankan, activeer je je stresshormonen. Een vorm van het bewaken van je grenzen kan zijn: je af te zonderen en op een rustige plek verder te werken.

Tweelingen

Vanaf 3 april loopt Venus (de planeet van liefde, verbinding met een ander, harmonie, geen zin in conflicten en het “vrouwelijke”, want zoals je weet vrouwen komen van Venus en mannen van Mars!) met je mee en je gaat je onbewust hierdoor in bepaalde situaties soepeler opstellen. Je voelt je meer harmonieuzer, mooier en krachtiger.

Je zit in een periode van persoonlijke onafhankelijkheid, je hebt even anderen minder nodig, je hebt je geluk in eigen hand. Je droomt deze maand veel meer dan gewoonlijk, maar wat je droomt is onthullend en interessant. Schenk vooral aandacht aan je dromen en probeer de volgende dag je nog te herinneren wat de boodschap was en schrijf het op.

Kreeft

Tussen 13 en 22 april voel jij je meer gestrest. Als je hoofd vol zit, is het moeilijk om te ontspannen. Daarom is het beter om juist actie te ondernemen en iets praktisch op te pakken, zoals bewegen. Als reactie op stress produceert je lichaam het hormoon adrenaline. Door lekker te gaan bewegen kun je dit hormoon op een praktische manier afbreken. Je zult merken dat bewegen je heel veel goed zal doen. Regelmatig bewegen helpt je met stress omgaan, en helpt stress verminderen. Je maakt je hoofd leeg, er worden gelukkig-makende stofjes aangemaakt in je hersenen en je voelt je direct meer ontspannen.

Leeuw

Met jouw Zon in het levensgebied van je horizon willen verbreden is het ook zeker een periode om nu die online cursus te volgen om weer eens wat nieuws te leren. Je hebt in de loop der tijd veel kennis en wijsheid opgedaan en die wil je graag met anderen delen die hier interesse in hebben.

Een voorwaarde voor echte vrijheid, is onze beslissing om vrij te willen zijn van problemen. Het is belangrijk dat we ons voornemen dat we van het leven willen genieten, in plaats van gebukt te gaan onder stress, verdriet of angst. Dit is iets waar je soms nog moeite mee hebt. Je bent bang dat je niet goed genoeg bent of dat je tekort schiet in je relaties.

Maagd

Je denkt deze maand na over je relaties met anderen en je kennissenkring. Wie zijn nu mijn echte vrienden, bij wie voel ik mij thuis? Sommige mensen hebben wel relaties, maar die relaties passen eigenlijk niet meer. Een vriendenkring waar jij je niet meer thuis voelt, of een partner die jou niet begrijpt. Je hebt jezelf ontwikkeld, bent gaan nadenken over jouw leven en vriendschappen, maar de anderen “groeien” niet mee. Je wordt niet begrepen en niet serieus genomen.

Wanneer je je niet meer verbonden voelt met anderen, voel je je eenzaam, door alles en iedereen verlaten. Dan ben je niet meer in contact met de ware kern van je bestaan: het samen leven met anderen.

Weegschaal

Helaas is tot de 19e april je gezondheid nog niet optimaal. Het advies is: neem voldoende rust en probeer in de eerste lente zonnestralen wat vitaminen op te doen.

Vanaf half april loopt Venus, (de energie van harmonie, verbinding, zin hebben in het leven) het levensgebied binnen van goede concentratie, veel interesses hebben, en mogelijkheden om een tijdje naar het buitenland te gaan. Dit hoeft niet per se al deze maand te gebeuren want Venus loopt een aantal maanden door dit levensgebied.

Het kan ook betekenen dat jij interesse hebt in boeken die met religie of andere filosofische richtingen te maken hebben. In ieder geval is het zo dat je vanaf half april jij je gelukkiger en optimistischer voelt over de zin van het leven.

Schorpioen

Je ontmoet in april net die belangrijke mensen die gunstig zijn voor jouw business en carrière, maar ook zeer creatieve en spirituele mensen die jou mooie nieuwe ideeën en inzichten geven. Je mengt je onder mensen die jou net dat belangrijke duwtje kunnen geven en die deuren voor jou openen. De enige vraag is: hoe lang gaat dit duren? Het is gewoon opwindend zolang het duurt; geniet van de dingen die op je pad komen.

Hierdoor voel je wel dat jouw werk en carrière heel belangrijk voor je zijn en dat wordt in de komende maanden steeds sterker. Daarom moet je wel proberen dat jij je succesvolle werk en business goed kunt blijven combineren met je huis en gezinsleven. Soms voel jij je heen en weer geslingerd tussen deze twee, dus probeer het in balans te houden.

Boogschutter

Zorg deze maand goed voor jezelf en je mag jezelf best wel een beetje “pamperen”. Let op je voeding en ga lekker lopen in de natuur. Je kunt soms plotseling een lichamelijke reactie krijgen, die niet makkelijk te verklaren en te vinden is en ineens  kunnen de klachten ook weer verdwenen zijn.

Op 12 april is het Eerste Paasdag en dan staat de afnemende Maan in jouw teken. Het woord Pasen is trouwens afgeleid van het woord Ostara (de eerste lentedag) en van Eostre, de Germaanse Maangodin symbool voor vruchtbaarheid maar ook de “wijze vrouw”. Blijf met Pasen lekker thuis en doe leuke dingen met het jouw gezin of hechte vrienden.

Steenbok

Steenbokken willen alles altijd goed, gedegen en solide doen en dat kan nog wel eens wat stress opleveren. En tussen 20 en 29 april komt de bekende spanning en stress weer bij je boven. In je hoofd worden taken en gedachten gekoppeld aan emoties. Hierdoor worden ze meestal uit proportie getrokken. Taken die totaal niet belangrijk zijn houden je de hele dag bezig, terwijl de echt belangrijke dingen blijven liggen.

Stress komt vaker voor bij mensen die creatief en ondernemend zijn. Je wilt van alles doen, en hierdoor raak je overbelast. Je bent er klaar mee om je over alles zorgen te maken en je leert hiermee veel over jezelf en de manier waarop jij je leven wilt leven.Veranderingen blijven nu eenmaal spannend, maar dat is nu precies wat je meer wilt.  Sta het jezelf toe! Dat betekent minder zorgen maken en meer vertrouwen op je innerlijke wijsheid. Leer om onbelangrijke zaken los te laten.

Waterman

En de hele maand april ben je energiek en je pakt zaken snel op. Je bent onafhankelijk en soms iets te eigengereid, houd daar rekening mee! Je hebt in ieder geval veel moed en daadkracht en deinst niet terug voor conflicten.
Het is natuurlijk fantastisch om “moedig” te zijn, maar de energie van Mars, die ik nu bespreek, kan jou ook strijdlustig maken. Jouw communicatieve vaardigheden zijn deze maand heel goed, maar je woorden kunnen misschien – onbedoeld – harder overkomen.

Je krijgt in ieder geval zaken snel voor elkaar. Zorg dat je dingen voor elkaar krijgt maar doe dat wel mindful, dus rekening houdend met anderen. Je bent deze maand een “doener”en jij kunt iedereen overtuigen van jouw visie en plannen.

Vissen

Naast jouw heerlijke drukke leven ben je ook druk bezig op je werk en ook daar zie ik mooie ontwikkelingen. Je leert veel en komt steeds voor nieuwe uitdagingen te staan die jouw toekomstige successen verstevigen. En misschien ben je, zoals ik in de maandhoroscoop van maart benoemde, bezig met een boek van Eckhart Tolle en als het even tegen zit dan leer je ook steeds meer, dat je minder naar je ego en je gedachten moet luisteren maar meer in het NU moet leven.
Hierdoor kun je ook veel beter omgaan met situaties op je werk.

Een persoonlijke Verjaardags Jaarhoroscoop 2020

Een gelukkig leven begint met jezelf accepteren en te weten dat je jouw keuzes niet altijd hoeft uit te leggen! Het is jouw keuze en jouw leven. Juist een persoonlijke Verjaardags Jaarhoroscoop geeft mooie inzichten. Een persoonlijke Verjaardags Jaarhoroscoop loopt vanaf jouw verjaardag dit jaar tot jouw verjaardag volgend jaar!

Aan de hand van niet alleen jouw geboorte-/verjaardagshoroscoop maar ook jouw persoonlijke jaarhoroscoop gaan we diep in op jouw persoonlijke kracht en talenten en een astrologisch consult geeft ook antwoorden op jouw vragen en persoonlijke inzichten. Een consult duurt ruim 90 minuten en mijn praktijk is gevestigd in Laren maar het consult kan ook via Skype. Ik heb jouw geboortedatum-plaats-en tijd nodig om jouw horoscoop te maken.

Mijn achtergrond is niet alleen psychologische astrologie maar ik ben ook ruim 30 jaar actief geweest als management trainer en loopbaanbegeleider. irmavanderwijk@gmail.com

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment