Home Nieuws Maand van de Spiritualiteit 2019

Maand van de Spiritualiteit 2019

Door redacteur

De maand van de Spiritualiteit staat weer voor de deur (11 januari t/m 10 februari). Dit keer staat de maand in het teken van ‘met aandacht’. Wat staat je deze maand te wachten?

Thema van De maand van de Spiritualiteit: met aandacht

Zo is te lezen op de site van de initiatiefnemers:

‘Met aandacht leven, wat hebben we daar een moeite mee in deze hectische tijd waarin continue een appèl wordt gedaan op jouw aandacht. In onze aandachtseconomie is aandacht voor jezelf, aandacht voor de ander, voor je werk of gewoonweg aandacht voor de dingen om je heen een schaars goed geworden. Dat geeft te denken, want vrijwel iedere religieuze en spirituele traditie kent aandacht een belangrijke rol toe om te komen tot inzicht, betekenis, liefde, bevrijding, rust of geluk. En niet voor niets hebben veel spirituele boeken aandacht als thema of het nu onder de noemer mindfulness, meditatie of simpelweg focus gepresenteerd wordt. Kortom, aandacht verdient onze aandacht. Een mooie opgave voor de Maand van de Spiritualiteit 2019.’

Beste Spirituele Boek 2019

Vanaf 11 januari kun je stemmen op jouw favoriete spirituele boek van 2019. De genomineerde titels dit jaar zijn: 

Hier kun je stemmen op jouw favoriete Spirituele Boek van 2019. 

Eerste liefde van Stine Jensen
Het essay van De Maand van de Spiritualiteit 2019 is vanaf 12 januari 2018 voor € 3,75 verkrijgbaar in de boekwinkel. Stine Jensen is enthousiast aan het schrijven geslagen: ‘Ik vind het heel bijzonder dat ik dit mag doen. Het thema raakt hart, hoofd en ziel, want alles begint, staat of valt met aandacht.’ Jan Mulder, Arie Boomsma, Isa Hoes, Ben Tiggelaar, Rosita Steenbeek en Daphne Deckers gingen Jensen voor.

Activiteiten

Tijdens De maand van de Spiritualiteit worden er verschillende workshops en lezingen georganiseerd. Bekijk hier de activiteitenkalender. Ook hebben boekhandels spirituele titels geselecteerd die je met korting kunt kopen, en heeft Zin een actie met nog meer voordeel… Zo kun jij 2019 vol inspiratie beginnen!

Bron: De maand van de Spiritualiteit 

Leave a Comment