Home Spiritualiteit Loslaten op energetisch niveau

Loslaten op energetisch niveau

Door Patricia Akkermans
stilte

Het is moeilijk om een ander los te laten. Iedereen maakt vroeg of laat mee dat je iemand van wie je houdt, moet loslaten, doordat er bijvoorbeeld sprake is van verwijdering om wat voor reden ook, door beëindiging van de huidige relatievorm of de dood. Niet zelden is het ontzettend moeilijk om een ander écht los te laten en je zelf weer vrij te maken en vrij te voelen.

Verdriet

Ik ontmoet vaker mensen die hierbij erg veel last ervaren en verdriet hebben om een ander los te laten. Zeker als men het gevoel heeft dat het een speciale band was die losgelaten moet worden, zoals bij een gevoelde zielsverwantschap. Uiteraard is een periode van moeite hebben met loslaten of rouwen heel gewoon en bovendien noodzakelijk om alles te kunnen verwerken. Maar soms is het gevoel heel hardnekkig en blijft iemand gevangen in gevoelens van spijt, schuld of schaamte. Het verdriet gaat knellen en schuren en het verduistert levensvreugde en belemmert voluit leven.

Energetisch niveau

Soms helpt het als er met deze mensen energetisch gekeken wordt hoe de verbinding tussen hen en de ander in elkaar steekt. Door middel van een visualisatie wordt in beeld gebracht hoe men tegenover elkaar staat en wat er met de energieën tussen beide personen gebeurt. Het beeld toont ons bijvoorbeeld hoe de een de ander puur door energetische inmenging nog kan beïnvloeden. Men reikt uit naar een ander zonder zich ervan bewust te zijn of men begrenst zichzelf niet goed genoeg, zodat de ander nog teveel binnen kan komen. In dit beeld wordt vervolgens verandering gebracht door grenzen energetisch steviger te maken of door te spelen met het beeld van de ander. De ander wordt kleiner gemaakt of verder weg gezet.

Verbinding

Er is ook te zien waar en hoe de een nog aan de ander vastzit. Lopen er draden, lijnen of dikke kabels tussen beiden? Van welk materiaal is de verbinding? Touw, zijde, hout, ijzer, iets anders? Welke kleur? Van waar naar waar loopt de verbinding? Is het van hart naar hart, van buik naar buik, van schouder naar schouder of anders? Ook in dit beeld wordt beweging gebracht door de verbinding te veranderen naar een die op dat moment beter voelt. Er worden bijvoorbeeld lijnen doorgeknipt, slapper of langer gemaakt, omgevormd tot ander materiaal of op een andere plek vastgemaakt.

Energetische veranderingen aanbrengen in je relatie met de ander heeft ook in de stoffelijke vorm zijn uitwerking. De ander voelt de verandering ook,  al is het vaak onbewust. Er zijn vele manieren om energetisch los(ser) te komen van een ander. Eén ding is altijd hetzelfde en wordt wat mij betreft nooit vergeten en dat is dat de ander bedankt wordt voor zijn/haar liefde en bijdrage op je levenspad!

Hartelijke groet,
Patricia Akkermans

www.dankh.nl

Energiekoorden

Wil je meer weten over energiekoorden?  In dit boek vind je alles over deze energetische verbindingen, hoe je jezelf energetisch beschermt, verschillende methodes hoe je energieslurpende koorden kunt verwijderen en de ‘goede’ koorden kunt versterken. Zo leer je ruimte te creëren voor het goede in je leven.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

3 comments

Avatar
Rudolf 5 augustus 2017 - 22:40

Heel herkenbaar Patricia., mooi geschreven! Vaak voel je geen resonantie meer met de ander en accepteer je het loslaten.

Reply
Avatar
Mij 12 augustus 2017 - 19:45

Het is mij nog nooit gelukt…

Reply
Avatar
Bettine Mons 3 december 2018 - 08:21

Ik zit nu In een periode van loslaten, doordat mijn vriend geheel onverwacht, de relatie heeft verbroken. Ik heb moeite met het loslaten, voel nog veel verdriet. Hoe kan ik hem mentaal loslaten?

Reply

Leave a Comment