Home Geen categorie Loslaten is geen werkwoord

Loslaten is geen werkwoord

Door redacteur

Nog nooit voelde ik zoveel liefde voor iemand en voelde ik me thuiskomen bij deze man, maar toch kiezen we ervoor niet bij elkaar te zijn. Nu, een paar weken later, ben ik nog steeds verbaasd over mijn gevoelens die alle kanten opgaan en een eigen leven leiden. Dan weer voel ik me verliefd, dan bijna depressief. Mijn omgeving weet het maar al te goed. “Vergeet die man en laat hem los”, hoor ik mijn dierbare vriendinnen zeggen. Misschien hebben ze wel gelijk. Mijn logische verstand neemt het nu van me over en ik besluit om hem te laten gaan. Meestal begint loslaten al met het maken van de keuze, weet ik maar al te goed. Ik voel me een paar dagen ziek en ontdek, dat ik, voor mijn gevoel geen steek verder kom zo. Ik voel me alleen maar nog verdrietiger, depressiever en zieker. Ik maak een betere keus: Ik besluit het helemaal te laten, dat hele loslaat-gedoe. Meteen gebeurt er iets dat ik niet had voorzien: Ik raak ervan doordrongen dat ik teveel mijn best doe om los te laten. Ik maak er teveel werk van. Ik wil het ook zo graag goed doen, zelfs dat! Door het juist te laten, voel ik mijn kracht helemaal terugkomen, ik voel me vrolijk zoals ik altijd al ben en ik geniet weer van alles om me heen. Ik word zelfs wakker met het idee dat het al lente is, terwijl het buiten verre van mooi weer is. Ik heb zin in het leven, ga weer met volle moed aan het werk en alles gaat plotseling vanzelf. Ineens melden zich nieuwe klanten aan, alsof zij ook uit hun winterslaap zijn gekomen, net als ik. Nu denk ik weer even aan mijn grote liefde. Hij is voor mij altijd voelbaar, waar hij ook is. Juist door hem ben ik zoveel meer mezelf geworden, milder, liever, doortastender en heb ik mijn hardheid, waar ik zelf niet blij mee was, nu waarschijnlijk voorgoed achter me kunnen laten. Ik ben intens dankbaar voor deze mooie liefde die voor altijd in mijn hart is en blijft. Onze liefde heeft van mij een beter mens gemaakt. Loslaten is maar een idee. Iets dat we met elkaar hebben bedacht om ons te bevrijden van de pijn. Het is maar de vraag of het werkelijk zo werkt. Voor mij werkt het niet. Het woord bestaat niet voor niets uit “los” en “laten”. Weer een belangrijke les geleerd: Soms moet je juist iets laten, dan komt het los, wat het ook is. Loslaten is geen werkwoord.

2 comments

Avatar
ali 26 februari 2015 - 22:47

Weinig woorden. Behalve, wauw bedankt !

Reply
Avatar
Decide2develop 27 februari 2015 - 11:25

hallo Ali, graag gedaan. Hoop dat ik je er verder mee geholpen heb. groeten, Carla

Reply

Leave a Comment