Home Bewustzijn Lieve Sint, ik wil geen prullen – ik ben net aan het ontspullen

Lieve Sint, ik wil geen prullen – ik ben net aan het ontspullen

Door Anouschka van Wettum

De luxe om minder te willen en minder te hebben: zeker rond de feestdagen worden we overspoeld met spulletjes die we niet willen. Alle spelletjes met onzincadeautjes, de lootjes met een presentje voor een tientje… Mag het een beetje minder? Bekijk hieronder de inspirerende Ted-Talk van Graham Hill: ‘Less stuff, more happiness’.

Toch meedoen met lootjes en spelletjes? Probeer deze tips:

1. Eetbare cadeaus

Of je nu een bijzondere thee, een zak pepernoten of een exclusieve olijfolie vraagt: je bent er blij mee, maar het blijft niet te lang in je huis hangen.

2. Genieten – thuiswellness

Geurkaarsen, zachte handdoeken, wierookstokjes. Een vriendin van me zette ooit op haar verlanglijstje: “Alles wat lekker ruikt of lekker voelt.” Kaarsjes brand je op, handdoeken ben je iedere dag weer blij mee. Prulletjes die je met plezier gebruikt om daarna weer afscheid van te nemen.

3. Ervaring

Soms zijn bonnen heel fijn. Een high-tea, een strippenkaart voor lekkere koffie, of bijvoorbeeld een bioscoopbon zijn papiertjes die je kunt inwisselen voor een ervaring. Een must als je teveel spullen hebt, maar toch weer met het lootjes-verhaal mee moet doen.


Beeld: Photo by Andrew Neel on Unsplash

Leave a Comment