Home Bewustzijn Liefde voor je vrouw

Liefde voor je vrouw

Door Lenny Vaessen

Hoe lief ben jij voor je vrouw? Hoeveel vrouwelijke zachtheid durf jij toe te laten in alle aspecten die je in je hebt? Liefde voor je vrouw gaat over bewust bezig zijn met vrouwelijke waarden met als doel de balans te vinden in de man en vrouw in jezelf. Het is van belang voor beide geslachten.

Balans

Zie het als de wijzer van de weegschaal die even flink de andere kant op mag gaan, de vrouwelijke kant, om vervolgens weer in het midden uit te kunnen komen. Het is soms heel subtiel aanwezig hoeveel het andere, het mannelijke, op de voorgrond heeft gestaan. Wees niet bang dat je iets inlevert, je wordt des te rijker. De kracht die je hebt, die je heeft gebracht waar je nu bent, kan in een zachte vorm tot uiting komen. De balans vinden tussen de twee is momenteel op ieder denkbaar niveau bezig.

Als je aandacht schenkt aan het vrouwelijke zul je ontdekken dat het in vele vormen aanwezig is, zowel zichtbaar als onzichtbaar. Het kan helpen met het tastbare te beginnen, de stap naar je onzichtbare binnenwereld gaat dan bijna als vanzelf.

Het vrouwenlichaam

Voor de dames is het gebied van de buik en daaronder, wat we nota bene de schaamstreek noemen, sterk vrouwelijk. Observeer dit gebied eens, probeer lichaamsoefeningen die je bovenbenen, heupen en bekken soepel maken of masseer je buik als je ‘s avonds op de bank zit.

Traumatische ervaringen op het gebied van seksualiteit of zwangerschap/ kinderen, kunnen zich symbolisch gaan nestelen in dat vrouwengebied. Het kan zichtbaar en onzichtbaar doorwerken en/of overactiviteit van het mannelijke teweegbrengen. Welke gedachtes en overtuigingen heb je ten aanzien van dit gebied? Hoe zacht ben je voor je emoties?

Water

Sta je zelf toe om met liefde en aandacht jezelf te onderzoeken en geef jezelf de vrijheid alles toe te laten. Gooi het open en laat het stromen, want ook water is een vrouwelijk aspect. Was je verleden schoon met je eigen tranen. Geef de ruimte jezelf op die manier mooi te maken. Gebruik het water ook letterlijk als zachtheid en verzorging voor jezelf. Stap spontaan onder de douche, ga uitgebreid in bad, drink water, wandel langs een meer of riviertje. Ga los in de mogelijkheden, het opent je creativiteit, want ook dat is een vrouwelijk gegeven.

Cyclus en de maan

Moeder natuur heeft een prachtig systeem bedacht waarbij de maan als oervrouwelijk concept hulp biedt bij de maan-stonde. Door je te verdiepen in oude kennis en rituelen kun je de menstruatiecyclus een sterk onderdeel van je maken. Kijk hoe je jezelf verzorgt en met welke producten. Maak jezelf waardig om voor te zorgen. Juist omdat die waardigheid in de geschiedenis zoveel deuken heeft opgelopen, kun je met behulp van je eigen maandelijkse momentje ‘lief zijn voor je vrouw’.

Kracht

Verbind je met natuurlijke aspecten, want ook de natuur als geheel is vrouwelijk. Het is onze scheppende kracht. Daarvoor hoef je maar naar een zwangere vrouw te kijken om te beseffen dat we dat in ons hebben. Een prachtig symbool waarbij het mannelijke en vrouwelijke samenkomen. Balans tussen de twee is noodzakelijk om onze scheppingskracht, voor mannen en vrouwen, tot leven te wekken.

Met aandacht en geduld en vooral door te genieten ga je de verschuiving merken. Alles wordt als het ware rechtgetrokken. De balans geeft vertrouwen en maakt zelfbewust. Gun jezelf en de wereld jouw kracht en schoonheid.

Leave a Comment