Home Spiritualiteit Drie magische lentekleuren die jou helpen bij de voorbereiding op de lente

Drie magische lentekleuren die jou helpen bij de voorbereiding op de lente

Door Anne-Lies
lentekleuren

De winter trekt zich terug en moeder natuur ontwaakt in mijn beleving door zachtjes haar kleuren weer te laten zien. Het lijkt de laatste weken zelfs wel of er een beetje wordt gekieteld. Er hangt wat onrust in de lucht van storm en winterse buien, maar ook dat lentezonnetje. Of is het de opwinding van wat gaat komen, een voorbode van de lente. Het voelt anders, er staat iets te gebeuren, te ontwaken, maar wat …dat weten we niet. Net als in de natuur, is er ondergronds al van alles gaand. Maar wat zich laat zien, dat weten we nog niet.

We hebben netjes te wachten tot moeder natuur klaar is om met een paar penseelstrepen in het grijze landschap kleur aan te brengen. Dan krijgen we duidelijke contouren, heldere beelden en komt alles in en om ons heen weer tot leven. Hoe heerlijk is dat? Ik heb 3 lentekleuren voor je uitgezocht om je verder de lente in te helpen en om het voorjaar in je beste bui tegemoet treden.

Drie magische lentekleuren

Wit

Een van de allerfijnste lentekleuren is wit! Denk maar eens aan de dag dat je nog voor je je ogen opent, al voelt dat er iets bijzonders staat te gebeuren. Er hangt iets nieuws in de lucht. De zon kietelt je wakker en alles voelt gewoon een beetje lichter. Ramen staan wagenwijd open, dekbedden hangen over de raamkozijnen en de eerste was wappert aan de lijn. Er waait een frisse wind en het bruist van mogelijkheden.

Snuif vandaag eens de lente heel bewust op! Steek je neus in een groot boeket witte seringen, tulpen of, heel simpel maar o zo fijn, de witte wapperende was. Hoe heerlijk is dat?

Wit helpt je bij:

Het is de kleur van mogelijkheden en van ruimte maken. Wit helpt je als het tijd is om verder te gaan naar de volgende fase in je leven zodat je positief, eerlijk en objectief nieuwe wegen inslaat. Dit vraagt wel moed, want soms voelt ruimte als leegte, onwennig en zelfs een beetje eenzaam soms. Toch vult het zich vaak genoeg met het nieuwe dat al op je ligt te wachten. Dat is net als in de natuur: ook die vult zichzelf altijd weer aan. Kijk maar naar een braakliggend stuk land dat altijd ruimte geeft aan alles wat zich aandient en binnen de kortste keren weer vol met bloemen en planten staat. Wit staat voor onpartijdig zijn en het leven open laten, te zien wat er gaat gebeuren zonder een van te voren opgezet plan! Blanco zijn. Best een beetje spannend, want we leven vaak gepland en met regeltjes en verwachtingen. Kies jij deze lente voor wit?

Wit staat voor:

Ruimdenkend – puur – onbevangen – dol op nieuwe wegen en mogelijkheden eenvoud – empatisch – duidelijk – helend – bezinning – hoop – onbaatzuchtig – eerlijk – neutraal – open – rust – ruimte en een stralend middelpunt in je eigen leven zijn

Inspiratie

Schrijf vandaag eens op een briefje waar jij graag zou willen dat de lente over gaat. Wil je graag meer rust deze lente, of lekker jezelf laten zien? Of …

Het helpt om stil te staan en je intenties op te schrijven zodat je als het ware een geschreven afspraak met jezelf hebt. Een mooie manier om aan te houden voor dingen die belangrijk voor je zijn en om je niet te laten leiden door de waan van de dag. Elke dag een stukje schrijven helpt je om ruimte ( mooie eigenschap van wit ) te maken voor dat wat belangrijk is. Waar gaat deze lente over voor jou? Wat is dit voorjaar jouw quote?

Roze

De lente is bij uitstek ook het seizoen van roze. De kleur die ons doet denken aan alles wat klein, pril en vertederend is. Zoet, zacht en vooral roze wolken. Voorjaar geeft ruimte aan zoveel nieuwe gevoelens, vind je niet? Roze is de kleur van de onvoorwaardelijke liefde en is zinnenprikkelend. We hebben er weer zin in. Het voelt nieuw, onbevangen en natuurlijk ook een beetje kwetsbaar. Kies vandaag eens roze als je het in je kast hebt hangen en voel de invloed van die kleur. Mooi experiment om werkelijk te voelen wat kleur met je doet, vind je niet?

Roze helpt je bij:

De naam roze is afkomstig van rozen. Het is een zachte, tedere kleur die je helpt om te voelen. De sterke kant van roze is tegelijkertijd ook een zachte kant. Roze staat namelijk voor kwetsbaarheid en dat is tevens waarom veel mensen de kleur een beetje lastig vinden. Ze zien hem als zoet, naïef en heel gevoelig. Onszelf blootgeven, naakt als een baby, is soms wel een beetje spannend, toch? Best kwetsbaar om alles wat diep binnen ons speelt onder ogen te zien of zelfs te tonen aan een ander.

Roze is de kleur van acceptatie van jezelf, de ander, dingen en situaties. Roze is van invloed op je ontwikkeling en groei. In periodes waarin je veel van jezelf vraagt, geeft roze momenten van zachtheid en koestering. Laten we zeggen, de kleur van de lat wat lager leggen en er een poosje op gaan zitten.

Roze staat voor:

Teder – kwetsbaarheid – onvoorwaardelijke liefde – schoonheid – vrouwelijk – zorgzaam – troost – compassie – zelfacceptatie – versterkt de tastzin – vergeving – overgave – hartelijk – loyaal – verfijnd – aandachtig – onbevangen – gevoelig zorgzaam – excentriek – hulp vragen

Inspiratie

Roze is de kleur van lief zijn voor jezelf. Neem vandaag eens een momentje de tijd om aandacht aan jezelf te schenken. Niet snel een kop koffie, maar er eventjes voor gaan zitten. Misschien is de zon er en laat je de stralen zachtjes op je gezicht schijnen? Even zitten en jezelf vragen: Hoe is het met me vandaag? Hoe voel ik me op dit moment? Je zult voelen dat alles in je ontspant, want dat is ook een fijne eigenschap van roze: ontspanning. Een zoete reminder dat zacht zijn voor jezelf zo gek nog niet is.

Geel

Natuurlijk mag geel niet ontbreken in onze reis door de wereld van kleur in deze editie van glimlachend de lente in. Geel staat namelijk voor dat heerlijke lentezonnetje dat alles net wat lichter en vrolijker maakt. Dat heldere licht dat  je wakker maakt na je winterslaapje. Geel, de kleur die positiviteit in huis brengt. Na donkere tijd van rust is er nu weer ruimte voor leven in de brouwerij. Dat komt goed uit, want de kleur geel is gek op een dolle boel, de kleur van zinin!

Geel helpt je bij

Geel en het zonnetje zijn als 2 handen op een buik. Het is de kleur van onze zonnevlecht, ons centrum waarin we kracht en zelfvertrouwen ervaren. Vroeger in het Oude China mocht geel alleen gedragen worden door de keizer omdat men dacht dat de keizer rechtstreeks van de zon afstamde. Men haalde het niet in het hoofd geel te dragen. Geel is een opvallende kleur,. Dit komt omdat er zo ontzettend veel licht inzit. Dat is dan ook direct de rede waarom we geel associëren met de lente. Als er weer licht komt na een donkere winter, leven we op en worden de meesten van ons vrolijker. Vandaar ook het vrolijk Pasen, nieuw leven en groei, naar buiten treden en jezelf vol vertrouwen laten zien. Dat is wat geel met ons doet. Deze kleur geeft een podium om je te laten zien en je licht te laten stralen.

Geel

Optimisme – kennis-  zelfvertrouwen –  focus –  analytisch – vrolijk – zelfbewust – doorbreken van patronen – studie – leergierig –  blijmoedig – scherpzinnig – besluitvaardig – ruimdenkend – warm – onderzoekend – actief – betrokken – orde – zelfverzekerd – overvloed

Inspiratie:

Haal vandaag eens een bosje vrolijkheid in huis. Even naar buiten om jezelf weer te laten zien aan de wereld en een frisse neus te halen. Kijk eens of je gele bloemen kunt vinden om zo het zonnetje in huis te halen. Kun je ze niet plukken in de buurt? Geef jezelf dan een ruikertje positiviteit kado! Haal de lente in huis.

Spring Edition winactie & aanmelden

In samenwerking met kleurencoach Anne-lies Smal mogen wij op Inspirerendleven.nl de online cursus Spring Edition gratis weggeven aan één van onze lezers! Wil je leren hoe je met kleur een positieve invloed uit kunt oefenen op jezelf en je leven? Wil je de stappen zetten naar een kleurrijk leven en en het stralende middelpunt zijn in je eigen leven?

Lees hier meer over wat de online cursus Spring Edition inhoudt en hoe je kans kunt maken. 

Boekentip: Ben jij benieuwd wat voor invloed kleur op je heeft?

Dan is De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse misschien wel wat voor jou! We zijn ons er vaak niet van bewust, maar kleuren hebben een effect op hoe we de wereld zien en welke keuzes we maken. Alles wat je te weten komt, zal van pas komen en zomaar een kleur kiezen is vanaf nu verleden tijd.

Bestel jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com voor € 14,99.

 

Leave a Comment