Home Gratis leesfragmenten Leesfragment: Over de Rand van Linda Romein

Leesfragment: Over de Rand van Linda Romein

Door redacteur

Het geluk dat Linda beleefde toen haar zoontje Lars ter wereld kwam, werd snel verruild voor ellende. Haar baby werd gediagnosticeerd met een hersentumor, wat ervoor zorgde dat Linda depressief werd en in een neerwaartse spiraal terecht kwam.

Ik loop nog steeds in mijn zwangerschapskleren. Mijn moeder wil dat ik ze uittrek en heeft wat nieuws gekocht om me op te beuren. Het interesseert me totaal niet. Mijn lieve moedertje. Ik had haar zo graag een gezond eerste kleinkind gegeven.

Over de Rand

In dit autobiografische boek beschrijft Linda de periode vanaf de geboorte van haar zoontje (en haar leven hiervoor) tot en met de nasleep van de diagnose die werd gesteld. Tussen de onderzoeken, operaties en chemotherapie door wijkt ze geen seconde van zijn zijde, ten koste van haar eigen mentale gezondheid. Door deze periode van hoogspanning en problemen raakte ze in een diepe depressie wat uiteindelijk resulteerde in een zelfmoordpoging. Zowel moeder als zoon ontsnappen net aan de dood.

Over de auteur

Linda Romein (1974, Rotterdam) heeft haar gymnasium vervolgd met een studie verpleegkunde. Momenteel is zij werkzaam als dialyseverpleegkundige in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Ze is moeder van twee kinderen: Lars en Daan.

Lees hier alvast een fragment uit Over de Rand

Benieuwd naar dit boek? Bestel dan hier jouw exemplaar van ‘Over de Rand’ van Linda Romein.

Leave a Comment