Home Gratis leesfragmenten Leesfragment: De ziel kent geen leeftijd van Thomas Moore

Leesfragment: De ziel kent geen leeftijd van Thomas Moore

Door Redactie

De eerste tekenen van ouder worden kunnen behoorlijk verontrustend zijn. Je leefde je leven en dacht eigenlijk nooit na over je leeftijd. Tot je een ongewone stijfheid opmerkt, een pijntje na het sporten. Je komt niet zo makkelijk meer omhoog als je op je hurken zit en je ziet steeds meer rimpels komen. Ouder worden we allemaal. En in plaats van dit op een negatieve manier te zien, geeft Thomas Moore in De ziel kent geen leeftijd een verfrissende en optimistische kijk op het ouder worden.

De vreugde van het ouder worden

Ouder worden, iedereen is er mee bezig. Niet zo gek want wie wel er nu niet oud worden? En hoewel we oud willen worden, willen we dat niet zijn. Maar ouder worden betekent niet het afscheid nemen van mooi zijn, van je sterk en krachtig voelen of van het uitdragen van een eigen levensstijl. Ouder worden is juist een proces waarin we er steeds meer achter komen wat het beste bij ons past. We durven meer onszelf te zijn, ook al wijken we daarmee af van de standaard norm. We vinden meer verdieping in wat ons bezighoudt en weten hoe we betekenisvoller en liefdevoller leven kunnen hebben. Kortom: aan oud worden en het oud zijn zit heel veel voordelen, die Thomas Moore in De ziel kent geen leeftijd op een positieve manier beschrijft.

Over de Auteur

Thomas Moore is afwisselend monnik, musicus, hoogleraar en psychotherapeut geweest. Hij is de auteur van de spirituele klassieker en bestseller Zorg voor de ziel en schreef daarnaast nog tal van andere boeken over de verdieping van ons zielsleven. Drie ervan zijn onderscheiden met de Books for a Better Life Award. Hij geeft wereldwijd lezingen over een meer bezielde samenleving en spiritualiteit.

Lees hier alvast een fragment uit De ziel kent geen leeftijd

De ziel kent geen leeftijd van Thomas Moore

Wil je nu meer lezen over met een positieve blik naar het ouder worden kijken? Dan kun je De ziel kent geen leeftijd nu bestellen in onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com voor €24.99 met gratis verzending.

 


 

Laat een bericht achter