Home Geen categorie Lees als eerste de boeken van Inez van Oord & Mallika Chopra

Lees als eerste de boeken van Inez van Oord & Mallika Chopra

Door redacteur

Ken je dat: het gevoel dat je tijdens de zomer zo graag de balans wilt opmaken van je leven? Daar is de vakantieperiode ook het ideale moment voor. Bezinning en rust, maar ook vooruitkijken. Waar ben ik trots op? Aan de hand van twee inspiratiebommetjes; verhalen die ik heb mogen lezen – schrijf ik deze blog over je richting kiezen en opnieuw beginnen. Laat dat leven met intentie maar komen, in het midden van de cirkel.

Intentie

Inez van Oord_RGBIntentie? In het midden van de cirkel? Ik haalde inspiratie uit het verhaal van Mallika Chopra, dat gaat over leven met intentie en dat van Inez van Oord over je leven als cirkel en zien en je plaats bepalen. Waar begin je? Stap 1: iets signaleren is een belangrijk deel van een leven met intentie en dat geldt natuurlijk ook voor de cirkel: als een kompas. Noord en Zuid kun je vervangen door ‘hemel’ en ‘aarde’, door ‘geest’ en ‘lichaam’. Oost en West door ‘ik’ en ‘de ander’. De ring kun je zien als symbool voor ons leven, je eigen leven, dat kan helpen om dingen te begrijpen, in te delen, te kijken waar je staat.  Inez bedacht de vraag: Als jouw leven een cirkel is waar sta je dan? vanuit haar ervaringen als bedenker van de succesvolle bladen Seasons en Happinez waarbij ze je aanmoedigt om je te realiseren hoe jij in je leven staat. Mallika schreef haar boek over intentie als druk bezette ondernemer, moeder van twee jonge kinderen en uiteraard dochter van Deepak Chopra – ze realiseerde zich dat ze geleefd werd en niet meer alle wijze lessen van haar vader kon toepassen in haar leven. Volg je het nog? Ik kan me voorstellen dat het lastig klinkt, maar je moet het even inbeelden. De cirkel van Inez is heel praktisch, leven met intentie is abstracter maar ik zal je een voorbeeld geven uit het boek die ik tijdens het lezen heb aangestreept. De term ‘schuldgevoelmanagement’ van Mallika. Dat vond ik zo treffend! En niet per se voor drukke moeders, juist ook voor mij – ik ben 25. Ze schrijft: De juiste vraag is niet: kan ik alles doen? Maar: kan ik doen wat het belangrijkste is mij en mijn gezin. Of: het belangrijkste voor mijzelf in dit leven. Ik zie de overlap met de cirkel van Inez: ik heb zelf het gevoel constant uit te schieten naar het materialistische, gericht op de ander. Dat kan beter én zonder schuldgevoel gerichter leven op jezelf! Chopra-Leven met intentie 150 dpi Je richting herbepalen en eerst terug naar de basis om het midden van de cirkel te vinden: ik vind het een goed vooruitzicht én niet per se egoïstisch. Met een sterke basis sta je sterker (hallo cliché, maar het is wel zo), en met liefde voor jezelf geef je ook makkelijker liefde aan de ander. Ik ben heel benieuwd hoe jij de balans opmaakt deze zomer. Zou de cirkel van Inez jou kunnen helpen? Of ben je benieuwd naar een leven met intentie? Wat moet je doen? >> Laat een reactie achter onder deze post en ik zou het leuk vinden om voor elke boek 10 lezers uit te nodigen met mij mee te lezen. Je krijgt volgende week van mij exclusief al één van de twee verhalen gemaild of per post (geen boek, maar een printje). Lees je mee? >> ik zoek lezers die: 1. Een korte reactie van ong. 50 woorden willen mailen naar info@inspirerendleven.nl zodat ik een bundeling kan maken met reacties voor twee blogs over de boeken. 2. De persoonlijke leesreactie willen plaatsen als review bij het boek in de online webshops van Boekenwereld, Bol & Bruna zodat we voor het verschijnen van deze boeken al andere lezers samen kunnen inspireren.

Wil je meer weten over de boeken? Klik dan op de afbeeldingen. Je kunt zelfs alvast door het boek van Inez heen bladeren.

Het mooie van onzekerheid is dat het je het zetje geeft dat je nodig hebt om diep te gaan – om iets te laten ontkiemen en na te denken over wat je wilt – en om de moed te vinden een andere weg te bewandelen. Uit: Mijn chaotische zoektocht naar een leven met intentie

12 comments

Avatar
Sandra van Essen 25 juli 2015 - 07:29

Ik zou heel graag het boek van Inez willen lezen. Vanaf de allereerste druk heb ik een abonnement op Happinez. Daar haal ik veel inspiratie uit. In de laatste Happinez stond een interview met haar over dit boek. Ik ben zeer benieuwd naar de inhoud en welke inspiratie ik hier uit kan halen. Dus ik doe graag mee. Maandag is mijn eerste vakantiedag en dan heb ik alle tijd voor het lezen van haar boek!

Reply
Avatar
marielle 25 juli 2015 - 09:54

Hallo!

Ik zou graag het boek van Mallika Chopra willen lezen. Ik ben erg benieuwd hoe zij haar weg gevonden heeft in het toepassen van de lessen,van haar vader, in het tegenwoordige leven.

Reply
Avatar
Vanessa 25 juli 2015 - 12:50

Goeiemiddag,
Ik heb ook wel zin om mee te lezen. Beide boeken lijken me inspirerend en een mooie recensie is voor een schrijver een mooi blijk van waarderen! Liefs Vanessa

Reply
Avatar
Femke 25 juli 2015 - 14:49

Graag zou ik meelezen met het boek van Inez van oord. Het is een onderwerp dat me aanspreekt. Nu een jaar verder uit een lange relatie, ben ik op zoek naar nieuwe ijkpunten. Ik ben benieuwd naar haar wijsheid !

Reply
Avatar
elly 26 juli 2015 - 08:58

leuk, lezen en schrijven!
beide boeken spreken me aan.
ik doe graag mee

Reply
Avatar
ANGEL 26 juli 2015 - 10:18

Ja, ik zou ook wel graag meelezen…

Groetjes,
Angel

Reply
Avatar
Hilde Bonnaerens 26 juli 2015 - 10:56

Hoi,ik zou zeer graag recensies helpen meeschrijven! Al jaren lees ik spirituele boeken en andere boeken en tijdschriften die ons op onze weg hier “wijzer” kunnen maken…Met veel plezier werk ik hieraan mee…☺️ reikigroetjes, Hilde

Reply
Avatar
Pascal 26 juli 2015 - 15:07

Ik ben dol op lezen en schrijven dus doe graag mee. Ik heb een lichte voorkeur voor het boek van Mallika maar met het boek van Inez lees ik ook heel graag mee. Momenteel reis ik een maand met mijn gezin door Thailand waar zeker ook leestijd ingepland staat.

Reply
Avatar
balancegirl 26 juli 2015 - 15:52

Oh ja ik wil dolgraag bezinnen en me heroriënteren want hoewel ik vakantie heb,heb ik een tijd lang doorgehold zonder stoppen omdat (dacht ik) het moest…Nu ben ik natuurlijk weer eenontgoocheling rijker en kan wel wat steun gebruiken. Pesroonlijk heb ik altijd veel aan deze boeken want zij doen me stilstaan bij dingen die ik soms niet meer zie!
Als ik de samenvattingen lees dan lijken het me beide superboeken dus ik laat de keuze bij jullie want wil beide wel ontdekken! en ik maak in de ze week vakantie gewoon tijd!

Reply
Avatar
patricia 28 juli 2015 - 19:17

Beide boeken lijken me erg inspirerend dus sta open voor welke ik mee zou mogen doen.

Reply
Avatar
Mathilde 28 juli 2015 - 20:09

Beide boeken lijken me interessant om te lezen, maar het boek van Inez van Loon lijkt me het interessants.

Reply
Avatar
Winny 31 juli 2015 - 14:42

Het boek van Inez van Oord. Ik word getriggerd door de titel. Na jarenlang in een cirkel geleefd te hebben, heb ik door een verandertraject meer inzicht gekregen in hoe mijn vicieuze cirkel werkt en ontstaat. Van veel cirkels heb ik afscheid genomen en toch blijven ze in mijn leven terugkeren. Een gewoonte die lastig af te leren is. Nieuwsgierig naar welke inspiratie ik uit het boek van Inez kan halen.

Reply

Leave a Comment