Home Nieuws Laat je inspireren door de wijze woorden van deze 10 Netflix-documentaires

Laat je inspireren door de wijze woorden van deze 10 Netflix-documentaires

Door Chantal van Veen
netflix-documentaire

Netflix staat vol met leuke films en series om te bekijken, maar er worden ook verschillende inspirerende documentaires en films aangeboden met een mooie boodschap. In dit artikel zetten we een aantal titels voor je op een rijtje die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

10 Netflix-documentaires

1. Down to earth with zac efron

In deze reisserie trekt acteur Zac Efron met wellnessexpert Darin Olien de wereld rond, op zoek naar gezonde, duurzame manieren van leven.

2. Our Planet

Ontdek het natuurschoon op onze planeet en zie wat klimaatverandering voor gevolgen heeft voor alle levende wezens in deze ambitieuze documentaire van ongekende omvang.

3. Connected

Wetenschapsjournalist Latif Nasser onderzoekt de verrassende en complexe manieren waarop we met elkaar, de wereld en het hele universum zijn verbonden.

4. The mind explained

Heb je je ooit afgevraagd wat er in je hoofd gebeurt? Van dromen tot angststoornissen, ontdek in deze verhelderende serie hoe je hersenen werken.

5. Tony Robbins: I am not your guru

Tony Robbins is een Amerikaanse levenscoach en zijn klanten houden van zijn onorthodoxe technieken. Deze documentaire volgt hem achter de coulissen van zijn grootse jaarlijkse optreden, waar levens worden veranderd. Tony Robbins vertelt over zijn eigen leven en wat hem drijft om mensen te helpen met hun problemen. Ook hoor je verhalen van bezoekers van het evenement.

Je ongekende vermogens

Tony Robbins is auteur van Je ongekende vermogens. In dit boek vertelt hij op heldere wijze wat Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) is en wat het voor je kan doen. Hij laat zien dat je leven excellent kan worden als je zelfbewust en positief leert denken, en ongekende vermogens in jezelf ontdekt.

6. Brené Brown: The call to courage

Brené Brown deed jarenlang onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, schaamte en authenticiteit en laat ons zien waarom we ons wél zouden moeten openstellen voor de buitenwereld. Met humor en empathie praat Brené Brown over wat er nodig is om moed boven comfort te stellen in een cultuur die wordt gedefinieerd door schaarste, angst en onzekerheid.

De moed van imperfectie

In De moed van imperfectie beschrijft Brené Brown  hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven.

7. Heal

In de documentaire Heal onthullen verhalen van spirituele leiders, artsen en mensen met chronische ziekten  het sterke verband tussen de menselijke psyche en fysieke gezondheid. Onder andere Deepak Chopra, Marianne Williamson, Gregg Braden en Joe Dispenza komen in deze film voor.

Deepak Chopra is auteur van Het zelfhelend vermogen. Hierin staat een zevendaags actieplan voor het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Zo kun je gelijk werken aan jouw zelfhelend vermogen. In De mens als ontwerp deelt Gregg Braden buitengewone ontdekkingen voor een gezonder en langer leven.  Hij laat zien dat we ons welzijn zelf kunnen reguleren met onze zelfhelende vermogens. Joe Dispenza is auteur van het boek Overstijg jezelf. Hierin legt hij uit dat je de werkelijkheid die je wenst kunt creëren, wanneer je je hersenen verandert.

8. Minimalism: A documentary about the important things

In deze documentaire staat ‘minder is meer’ centraal. Mensen die het Amerikaanse ideaal afwijzen dat materialisme gelukkig maakt worden geïnterviewd. De documentaire volgt het verhaal van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus die ook wel bekend staan als The Minimalists. Dat spullen niet gelukkig maken is de essentie van hun verhaal en deze film.

Minimalisme

In hun boek Minimalisme laten Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus zien hoe minimalisme je kan helpen om je te richten op wat echt belangrijk is. Er is meer in het leven dan rekeningen, geld en werk. Gezondheid, passie en persoonlijke groei: dat is waar het om draait.

9. The Secret

The Secret onthult het geheim voor geluk, gezondheid en succes. Een groep schrijvers, filosofen en wetenschappers delen in deze film dit geheim dat Plato, da Vinci, Einstein en anderen allemaal gemeen hadden. Ze vertellen hoe het geheim werkt en hoe we ons leven kunnen verbeteren met de wet van aantrekkingskracht.

The Secret

the secretHet boek The Secret van Rhonda Byrne gaat, net als de film, in op het geheim. Hierin komt naar voren dat in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden. Oude en moderne meesters onthullen hoe zij The Secret hebben ontvangen en toegepast in hun leven.

10. Tidying up with Marie Kondo

In een reeks inspirerende woningmake-overs helpt de wereldberoemde opruimexpert Marie Kondo haar cliënten om spullen uit te zoeken en te kiezen voor wat hen blij maakt. De japanse opruimgoeroe gaat op bezoek bij Amerikanen om orde te scheppen in hun rommelige huishoudens.

Opgeruimd!

opgeruimdOpgeruimd! is het boek van Marie Kondo. Hierin legt zij uit dat de sleutel tot succesvol opruimen is om alleen de zaken te bewaren waar je echt van houdt, en de rest weg te doen. Ze helpt je om op inspirerende wijze stap voor stap om je huis en je leven op orde te krijgen.

3 reacties

Els 9 augustus 2019 - 06:24

Marie kondo. Geweldig, het heeft mij zeker geïnspireerd om anders naar spullen te kijken en op een fijne manier op te ruimen.

Reply
Yvonne 11 augustus 2019 - 06:44

Ik heb al een paar afleveringen van Marie Kondo gezien. Een geweldige en inspirerende manier om op te gaan ruimen.

Reply
Zoë 12 augustus 2019 - 18:59

Jammerrrrrrr! Dacht ik weer wat inspirerende films te kunnen kijken, heb ik de eerste 5 allemaal al gezien…
En dat terwijl ik heel weinig op Netflix bekijk 😉

Maar goede tips inderdaad, haha..

Reply

Laat een bericht achter