Home Gezondheid Krachtige energie vanuit jezelf

Krachtige energie vanuit jezelf

Door Wenske Pasman

Het was een doordeweekse dag. Grijs, nat en koud. Ik keek op de klok en zag dat ik nog 30 minuten had. Een half uur om de vermoeidheid uit mijn lijf te verdrijven. Met een kop thee, door te rusten, met een power nap of moest ik toch even in beweging komen en flink schudden om eindelijk van dit lamlendige gevoel af te komen? Ik had geen idee en vroeg me vertwijfeld af of het ooit weer makkelijker zou gaan. Een half uur later stond ik keurig op het schoolplein. Het doorbrekende zonnetje scheen op mijn gezicht en gaf me hoop. Er moest toch een manier te vinden zijn waarmee ik de energie kon krijgen om op een leuke, moeiteloze manier de middag met mijn zoon door te komen?

Kracht, energie en krachtige energie

Als ik krachtige energie kon verkopen in handige pakketjes van tien in één doosje dan was ik financieel gezien inmiddels rijk. Dat is ook wat marketeers je graag willen doen geloven. Koop product x, train met programma y en eet vooral veel z voor meer energie, kracht en – niet te vergeten – een stralende gezondheid zodat je met een strak lijf eindeloos over een prachtig strand kunt huppelen! En het werkt, meestal, en tot het zekere moment dat x op is, je lichaam zich heeft aangepast aan y of z je letterlijk uit de keel komt zetten en het idyllische strand gevoel moeilijk te realiseren blijkt in je rijtjeshuis met postzegel tuin. Dus dan moet je terug om meer te kopen, iets anders gaan proberen of je geeft jezelf op je donder dat het niet gelukt is. Maar niet getreurd! In het land van health & fitness is er altijd wel een nieuwe trend of product wat je nu echt gaat helpen aan die energieke leefstijl waar jij zo naar snakt.

Het ontstaat vanuit jezelf

Wat als je gewoon onbeperkt toegang had tot een stroom van energie en kracht? Dat je geen beperkende leefregels hoeft op te volgen, geen onmogelijke oefeningen hoeft te doen of ingewikkelde menu’s hoeft te maken? Dat jouw achtertuin een prima plek blijkt te zijn om van te genieten? Wat als de energie en kracht gewoon uit jezelf lijken te komen? Hoe fijn zou dat zijn? Ik heb ervaren dat dit echt de manier is waarop het werkt. Echte kracht vind je in jezelf. Goede energie komt uit jezelf. Door bewuster om te gaan met je eigen energie en kracht, heb je geen energie uit een potje of geleende kracht nodig om de dingen te doen waar jij blij van wordt. De kracht om je dag zonder weerstand door te komen. De energie om bewust aandacht aan je kinderen te kunnen geven. De krachtige energie om te genieten van je leven, je omgeving mooier en liefdevoller te maken en misschien een stukje van de wereld te redden.

Everything is energy and so are you!

Die handige pakketjes van tien in één doosje zijn er nooit gekomen en mij rijkdom komt uit een heel andere hoek. Ik heb de werking van mijn energie leren begrijpen en ga mee in haar vloeiende beweging. Ik werk wanneer het mij past, rust en eet op de juiste momenten en ik heb zin in die gezellige middagen met zoonlief. Dit is hoe het vaak werkt voor mij, maar soms werkt het niet. Dan is het grijs, nat en koud en heb ik geen puf. Maar er is een groot verschil met die middag vlak voor dat ik mijn zoon van school moest halen. Nu blijf ik rustig en hoef ik niet opzoek naar een manier om aan energie te komen en voel ik zekerheid en vertrouwen omdat ik precies weet wat ik nodig heb om me weer krachtig te voelen. Wil je ook graag leren hoe je op een prettige manier jouw energie oplaadt én behoudt? Vanuit mijn ervaring en kennis heb ik verschillende oefeningen gemaakt speciaal voor jou en iedereen die wel nieuwe energie kan gebruiken. Bekijk deze gratis downloads op mijn website, kies welke je aanspreekt of neem ze allemaal.

Bewaren

Leave a Comment