Home Bewustzijn Kloppen jouw binnen- en je buitenkant?

Kloppen jouw binnen- en je buitenkant?

Door Eiline

Je binnen- en je buitenkant. Apart en toch zijn ze ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want als ze kloppen dan versterken ze elkaar enorm. Als ze niet kloppen dan belemmeren ze je dus ook enorm. Want we zien dan iets anders dan wat jij wilt laten zien. En daar reageren wij mensen op. Als je zacht praat dan denken we dat je onzeker bent of in elk geval twijfelt aan wat je zegt en nemen we je een stuk minder serieus.  Als je heel netjes gekleed bent dan zal je ook wel netjes zijn en ben je waarschijnlijk geknipt voor de functie. Als je strak voor je uit kijkt, ben je vast arrogant en lopen we liever een blokje om. Of het waar is of niet. We reageren nou eenmaal heel instinctief als het om indrukken van anderen gaat. Hoe kom je er nou achter of jouw eigen binnen- en buitenkant met elkaar kloppen? Ontdek het zelf in twee simpele stappen.

Stap 1: schrijf op wat jij graag wilt stralen. Hoe wil je gezien worden door anderen? Schrijf alle woorden die bij je opkomen achter elkaar op. Wees niet voorzichtig, schrijf echt op wat je graag zou willen zijn. En als je het niet goed weet, denk dan eens aan iemand die je heel erg bewondert. Wat straalt hij of zij uit wat jij mooi vindt?

Stap 2: Stel minimaal 10 mensen de volgende vraag: Wat is de indruk die ik op je maak? Je kan deze vraag op papier geven zodat degene aan wie je het vraagt er even over na kan denken. Dat zorgt er vaak voor dat mensen zich ook vrij voelen om alles op te schrijven. Vraag ook of ze aan kunnen en willen geven waardoor het komt dat zij die indruk krijgen. Wat horen en zien ze bij jou? Denk niet alleen aan kleding, maar ook aan bijv. houding, gezichtsuitdrukking, gebaren en vergeet je stem ook niet. Niet alleen hoe je iets zegt, maar ook wat je zegt, maakt een indruk op anderen. Wat valt hen daar aan op? Welke taal spreek jij in hun ogen? En zijn er misschien nog andere zaken die bepalen wat zij van jou denken? Denk bijv. aan geur, make-up en haardracht. Ok, je hebt nu al heel wat waardevolle input over hoe jij overkomt op anderen. Als vraag 1 en 2 dezelfde antwoorden opleveren, dan zit het waarschijnlijk wel goed met de indruk die jij maakt. Maar als je ook dingen terughoort waarin jij je niet herkent of juist niet terugkrijgt wat wel belangrijk voor je is, dan is er werk aan de winkel. En met de antwoorden op de tweede vraag over waardoor het komt dat zij een indruk krijgen, kan je vaak zelf gelijk al een eerste stap zetten naar een transparante uitstraling. Heel veel succes!

Groet, Eiline Splinter

Informatie: www.eiline.nl Coaching, training en styling voor meer zelfkennis, zelfvertrouwen en uitstraling  

Beeld: Unsplash.com   

Leave a Comment