Home Astrologie Jupiter retrograde 9-3-2018: Tijd voor zelfreflectie

Jupiter retrograde 9-3-2018: Tijd voor zelfreflectie

Door Karin en Danique Vergeer
Jupiter retrograde

Op deze dag gaat Jupiter retrograde lopen en doet dit t/m 10 juli. De energie van Jupiter, die de heerser van Boogschutter is, richt zich nu wat meer naar binnen in deze periode. Jupiter is de planeet die je optimistisch, enthousiast en hoopvol maakt. Onder invloed van Jupiter wil je je horizon verbreden door te studeren en te reizen, ben je filosofisch en op zoek naar jouw waarheid en levensvisie. Je bent het liefst toekomstgericht bezig.

Maar de schaduwkant van Jupiter is dat je onrustig kunt zijn, kunt overdrijven, bemoeizuchtig en eigenwijs kunt zijn of anderen teveel wilt overtuigen.

Door het retrograde gaan van Jupiter kan je nu even niet verder met jouw groei en jouw toekomstplannen. Het is nu nodig om eerst eens kijken naar wat je precies wilt en de tijd te nemen om te luisteren naar jouw innerlijke wijsheid. Het is nu even een periode van reflectie en een periode om met jezelf in het reine te komen.

Jupiter en Pluto

Jupiter staat in Schorpioen en maakt een mooi aspect met Pluto, de heerser van Schorpioen. Pluto kan transformatieprocessen in gang zetten, is de planeet van dood en wedergeboorte. Pluto haalt het verborgene naar boven.

Voor jouw innerlijke groei wil je nu misschien eerst gaan onderzoeken of er nog verborgen angsten of boosheid aandacht vragen, voordat je verder kunt. Ook kun je willen onderzoeken of deze emoties eventueel veroorzaakt zijn door machts- of seksueel misbruik. Je kunt ook gaan onderzoeken waarom je boos of jaloers bent op iemand. Of misschien heb je wraak willen nemen in het verleden en vraag je je af of dat wel terecht was? Was je jaloers op iemands kennis of wijsheid? Speelde je een machtsspelletje met iemand, ging je een concurrentiestrijd aan of heb je iemand voorgelogen en heb je spijt van dit gedrag? Misschien wil je dat eerst rechtzetten voordat je verder kunt en jezelf recht in de spiegel durft aan te kijken.

Zoektocht naar waarheid

Je kunt onderzoek doen naar wat voor jou de waarheid is en of jouw geloofsovertuigingen nog bij jou passen. Het is zelfs mogelijk dat je te veel beïnvloed of gehersenspoeld bent door iemand en je je daar nu bewust van wordt. Dit kan door bijvoorbeeld diepgaande gesprekken met een spiritueel leraar/lerares of het bestuderen van andere wijsheden.

De invloed van Jupiter stimuleert je ook om eerlijk naar jezelf te zijn en na te denken over welke overtuigingen je hebt. Maar ook om te onderzoeken wat jij wilt in het leven, of je nog een studie wilt doen of aandacht wilt besteden aan je gezondheid door te sporten wanneer je merkt dat je teveel eet/drinkt.

Recherchewerk

Bij Pluto hoort ook recherchewerk en criminaliteit. Je kunt onderzoek willen doen naar iemands criminele gedrag, verslavingen of psychische problemen. Het kan zijn dat je wilt kijken of iemand daardoor wel betrouwbaar is om in de toekomst mee verder te gaan. Maar ook kan je de achtergrond willen begrijpen van crimineel- en verslavingsgedrag door te filosoferen of studeren, om deze kennis vervolgens te kunnen gebruiken binnen jouw toekomstige werk.

Omdat we ons in de dromerige periode van Vissen bevinden, kan het zijn dat je veel aan het dromen bent over jouw toekomstplannen. Doordat er een aantal planeten in Ram staan heb je ook de behoefte om in actie te komen en kan je ongeduldig zijn en je toekomstplannen willen uitvoeren. Maar je kunt je ook beseffen dat je realistisch mag zijn en dat overhaaste beslissingen je niet altijd verder kunnen brengen en je daardoor belangrijke stappen stappen overslaat.
Goed om even een pas op de plaats te maken en niet teveel in een keer te willen doen en teveel hooi op je vork te nemen, maar eerst goed te onderzoeken wat jij nu precies wilt en nog nodig hebt voor jouw (spirituele) groei en toekomst.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Op zoek naar inspiratie voor deze periode van zelfreflectie?

Leave a Comment