Home Bewustzijn Jouw gedachten creëren jouw werkelijkheid – waar of niet?

Jouw gedachten creëren jouw werkelijkheid – waar of niet?

Door Kara Blok

Gedachten, energie, Pam Grout Alles is energie, denk positief dan kun je je leven helen en je gedachten creëren je werkelijkheid. Je leest er tegenwoordig veel over, maar vraag jij je ook wel eens af of dit positief denken werkelijk iets oplevert? En hoe kunnen we onze minder positieve gedachten veranderen? Hoe kunnen we ons verbinden met de energie van overvloed, de energie van vrede en de energie van liefde? In mijn bijna 54 jarig bestaan op de planeet aarde heb ik veel boeken over deze onderwerpen geleend, geruild en gekocht. Sommige van de boeken heb ik gelezen en sommige staren me vanuit mijn boekenkasten aan. Boeken van schrijvers als Louise Hay, Wayne Dyer, Dan Millman, Deepak Chopra, Esther en Jerry Hicks, Napoleon Hill, dr. Brian Roet, Gerald G. Jampolsky en vele anderen. Toch blijft het kriebelen en wil ik nog steeds meer te weten komen over de mogelijkheid je te  verbinden met het Veld van Mogelijkheden. Er zijn zoveel boeken dat ik soms door de bomen het bos niet meer kan zien.

Gedachten en het universum

Op een dag, bijna twee jaar geleden, zei ik tegen mezelf, nou ja vooruit, ik praatte hardop tegen het universum: ‘Universum,  ik wil meer over energie lezen in simpele, toegankelijke taal. De volgende dag kwam mijn beste vriendin Ria bij mij op bezoek en zei: ”Ik heb nog iets voor je mee gebracht , ik heb dit boek net uit en ik had het gevoel dat ik het nu aan jou moest geven.” En zo manifesteerde zich Kubieke E: Jouw gedachten creëren jouw werkelijkheid – 9 nieuwe experimenten om het te bewijzen, door Pam Grout voor het eerst in handen. Wauw! Dat was een zeer snelle levering! Ik was verbijsterd, want als alles wat ik wilde manifesteren zo makkelijk zou gaan? Maar natuurlijk gebeurde dat niet …. Of toch wel? Slechts vier experimenten deed ik in die periode en toen mijn vader stierf ben ik gestopt met lezen en misschien ook met het doen van positieve ‘dingen’. Toch had Pam’s boek een grote impact op mij. Ik ging E-Kwadraat herlezen en kocht haar tweede boek in het Engels en ja…. ik werd weer compleet getroffen door het E2&E3 virus!

Experimenten

Het eerste experiment ging geweldig: ik vroeg om een ​​cadeautje en binnen 48 uur werd het gemanifesteerd: een goede vriend nodigde mij uit voor de lunch en bovendien kreeg ik een spontaan een prachtig cadeau .Wat een verrassing! Voor mijn tweede experiment moest ik de intentie uitspreken dat de komende 48 uur zich een bepaald object zou manifesteren. Ik koos voor een roze hart wat ik kon faciliteren door mij met mijn hele wezen hier op te concentreren. 24 uur ging voorbij en nog eens 24 uur! En nee, er was nog steeds geen roze hart ‘voorbij gekomen’. Echter nog eens 48 uur later stond ik op mijn terras en toen pats boem…  zag ik ineens het fluwelen roze hart wat er al die tijd al was! Vijf minuten later zag ik een foto van een rozig hart in een krant die al dagen op mijn eettafel binnen lag. Toen ik aan deze proef begon en aan een roze hart dacht, had ik niet een beeld van een specifiek object in of rond mijn huis in mijn hoofd, ik ‘wist’ niet eens meer dat ik ergens buiten een roze hart had hangen! Wat ik van deze ervaring geleerd heb, is dat alles al aanwezig is. Je hoeft je alleen maar te verbinden met de wens, de situatie of het object om het te kunnen zien.

Vragen aan Pam Grout

Je kunt je voorstellen dat ik waanzinnig enthousiast was en nog steeds ben. Ik zit echter ook met vragen. Het was dan ook geweldig dat de auteur van deze boeken, mrs. Pam Grout herself, mijn vragen kon beantwoorden. Zeer prettig zelfs, want nu zijn die vragen inmiddels uit mijn drukke hoofd (dat altijd maar vragen lijkt te stellen) en op het World Wide Web terecht gekomen! Hoe kun je jezelf trainen om bovengenoemde ervaring te krijgen? Pam Grout: ”Training is waarschijnlijk het verkeerde woord. We kunnen gaan ‘oefenen’ denk ik, om ons zelf te concentreren op zegeningen en wonderen. Het is net als je spieren trainen. Het is wennen om op een andere manier naar dingen te kijken en niet meer kijken naar wat er niet is.” In Kubieke E, vergeleek ik het met het zindelijk maken van een puppy. Net als bij je hond die je mee naar buiten neemt om dit te leren, laat je jouw geest een andere realiteit zien. Maar de reden waarom ik nu waarschijnlijk een ander woord dan training zou gebruiken, is omdat het woord training te zwaar klinkt. Het beoefenen van dankbaarheid is de meest natuurlijke zaak van de wereld – het is een makkelijke manier van leven. Een deel van ons probleem is dat we alles zo moeilijk hebben gemaakt. Het is niet de bedoeling dat het leven moeilijk is. Onze mentale architectuur vertelt ons met klem dat dit zo is, maar het klopt niet. Het is zo gemakkelijk! Daarom gebruik ik liever een ander woord dan ‘trainen’. Mensen, de experimenten zijn leuk! Maak lol, amuseer je terwijl je ze uitvoert! Zie het als een spelletje! We zijn continu veel te serieus! Iets speelser omgaan met de materie helpt om wonderen zich te laten manifesteren.” Wat is jouw advies om het saboteren van jezelf te stoppen ? Pam Grout: “De beste manier om het saboteren te stoppen is op een andere frequentie afstemmen. Ik weet dat dit vaag klinkt,  maar ik noem het de ‘vreugde en dankbaarheid’- frequentie. Wanneer je op die bepaalde golflengte zit dan zie je dingen op een andere manier. Als je een slechte bui hebt, of in een ‘dit kan niet werken voor mij – mood ‘zit kun je letterlijk al je zegeningen niet zien. Mijn suggestie is altijd om te beginnen met je te concentreren op dankbaarheid en het tellen van je zegeningen. Als je niets kunt denken, denk dan aan ‘wow, gratis vloeistof komt uit de hemel (regen ) en de zon komt elke ochtend weer op! En ik hoef daar niets voor te doen!’. Uit een klein zaadje van dankbaarheid, kun je elke werkelijkheid laten groeien.” Wat is je grootste succes experiment? Pam Grout: “Ik heb zo veel verhalen gehoord. Ik kan niet het grootste succes experiment in mijn eigen leven opnoemen: mijn hele leven is een experiment in dankbaarheid en het toestaan ​​van het universum om mij te zegenen. Ik heb inmiddels ontdekt dat wanneer ik luister naar de stem in mijn hoofd dat deze niet altijd de beste ‘raadgever’ is  wat betreft focussen op alle goede dingen. Een soort tunnelvisie schermt mij af voor mijn vreugde en overvloed. Ik weet echter dat wanneer ik geld nodig heb, het verschijnt. Wanneer ik iets nodig hebt, verschijnt het! Mijn belangrijkste intenties zijn gemoedsrust, de zekerheid van een doel voor ogen,  onmiskenbare begeleiding en onophoudelijke vreugde. Ik voel dat het universum dit elke dag levert.” Geloof je dat iedereen elk experiment altijd en overal kan doen en kan slagen? Hoe zit het met Karma? Pam Grout: “Ik denk dat we ons eigen karma scheppen en ik denk ook dat er veel meer aan de hand is dan wat wij kunnen zien met onze kleine brein. Ik heb dit vaak vergeleken met een pointillistisch schilderij: pas wanneer je een stap terug doet realiseer je dat dit prachtige schilderij jouw leven is. Soms sta je er ‘te dicht’ op, starend naar iets wat onmogelijk lijkt en dan kun je het geschenk niet zien. Wat betreft de vraag of iedereen overal elk experiment op elk gewenst moment kan doen en kan slagen, daar antwoord ik ja! op, zolang we ​​open staan voor het ontvangen van het goede wat bij ONS past. Maar wanneer dit goede in de weg zou staan van een nog hoger goed dan is het mogelijk dat het universum ons zal beschermen iets te ontvangen waarvan we dénken dat we dat graag willen, maar dat niet voor ons van belang is. En ja, ik denk deze experimenten en principes voor iedereen werken.” Veel mensen willen rijk worden. Wat is jouw ervaring met het manifesteren van financiële onafhankelijkheid? Pam: “Ik heb er altijd voor gekozen om overvloed te voelen. En ik heb ervoor gekozen om financieel onafhankelijk te zijn. Soms, leek het erop dat dit niet gemanifesteerd werd.  Maar ik bleef van mening dat (alle) overvloed mijn Goddelijk recht was en dat het universele plan van overvloed er voor iedereen is. En nu, met het succes van Kubieke E, heb ik het bij de vleet..…… Ik heb het altijd gehad maar nu heb met bakken tegelijk!” We willen allemaal liefde en willen graag fantastische relaties hebben. Hoe manifesteer je de juiste partner wanneer je alleen bent of de juiste relatie wanneer je samen bent. Wat is jouw ervaring? Pam: “Ik geloof altijd dat je je kunt focussen op iets wat je werkelijk wilt. Waar wij onze aandacht op richten verschijnt in ons leven. Als je liefde wilt, focus je op de liefde. Als je een juiste relatie wilt, kijk dan welke relaties voor jou werken en/of focus je op het goede in jouw relatie. Wat je ziet is waar je je op richt! Deze blog heb ik voor Valentijnsdag over liefde geschreven.” Op 25 en 26 juni  geeft Pam Grout de workshop Wensen, Wonderen in Werkelijkheid in Apeldoorn. Vind je het leuk om er bij te zijn? Wanneer je vóór 15 april boekt ontvang je maar liefst 100 euro korting en maak je kans op één van de boeken van Pam Grout. * Voor meer informatie  klik hier: http://www.allisenergyacademy.com/nl/25-26-juni-weekend-workshop-wensen-wonderen-in-werkelijkheid-door-pam-grout Ik deel mijn ervaring graag met een ieder die het lezen wil en ben dan ook ontzettend nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen met Pam’s experimenten. Graag lees ik je ervaringen via Facebook , email of laat een bericht achter op Inspirerend Leven. Kara Blok *De boeken zijn ter beschikking gesteld door AnkhHermes.

Leave a Comment