Home Self-care Jouw eigen geheime badplaats: 6 tips om thuis van je eigen spa te genieten

Jouw eigen geheime badplaats: 6 tips om thuis van je eigen spa te genieten

Door Redactie
geheime badplaats

Een dag naar de spa of een middagje dobberen in de kruidenbaden in het zwembad is heerlijk verkwikkend voor al je zintuigen. In het warme water kun je wegdromen en voel je je bijna gewichtloos. Zó licht dat je zorgen als vanzelf wegdrijven. Hoe fijn zou het zijn als die ervaring thuis ook mogelijk is? Met deze tips kun je een middagje heerlijk genieten van je eigen spa. Ook voor als je geen bad hebt!

6 tips om thuis van je eigen spa te genieten

1. Waar baad je?

Bij een badritueel maak je niet alleen je lichaam aan de buitenkant schoon, maar laat je het schone gevoel doorwerken door je lichaam en je geest heen. Zorg ervoor dat je in je badkamer geen to-dolijst items ziet liggen: een schone, opgeruimde badkamer waarin de spulletjes voor je ritueel zo klaarstaan dat je er makkelijk bij kunt.

2. Wat hoor je?

Hou je van stilte of juist van zachte muziek? Ga je voor een oppepper of zoek je een diepe ontspanning? Zoek van tevoren alvast een playlist uit die past bij waar jij behoefte aan hebt.

3. Het spa-gevoel

In een spa hebben de makers ervoor gezorgd dat je je in een andere wereld waant door middel van mooie lampen en gedimd licht. Creëer jouw eigen spa-gevoel door de kunst af te kijken: kun je je ervaring veranderen door bijvoorbeeld met het licht uit te badderen? Ga je voor kaarsjes (let op: brandgevaar!) of misschien een lichtsnoer uit de kerstdoos? Door het licht te veranderen is jouw hele ervaring anders en is jouw doodnormale badkamer plotseling jouw eigen geheime badplaats.

4. Een lust voor het oog

Ben je dol op glitters of bloemen? Maak jouw badervaring een magisch moment en strooi bloemblaadjes in je bad. Waar het goed voor is? Vooral voor het oog: in bad ben je letterlijk omgeven door het moois wat de natuur te bieden heeft. Zo zie je van buiten wat je van binnen steeds meer gaat voelen. Er is voldoende en het leven is mooi. Heb je geen bad? Wees dan creatief met bloemen in je badkamer: misschien rijg je een (nep)klimop langs je douchegordijn of zet je een heerlijk geurend vaasje bloemen in de badkamer.

5. Neem de tijd

Alle rituelen gaan er uiteindelijk om dat je een bepaalde tijd op een bepaalde plek doorbrengt. Geef jezelf de tijd om op de gaan in de andere wereld die je voor jezelf gemaakt hebt met muziek, ander licht, mooie bloemen en niets op
je to-dolijst. Wanneer je begint met badderen of douchen, neem jezelf voor om dit moment helemaal aan je zintuigen te geven. Voel de warmte van het water en neem de tijd om je hele lichaam te wassen. Masseer je benen en je armen en laat alle spanning en zorgen van je afglijden. Water is het element van verandering: waar zou jij verandering in je leven willen zien? Probeer met de vraag te leven zonder antwoord te zoeken en laat het water zijn werk doen.

6. Afsluiting

Koel niet te gauw af en zet de muziek niet direct uit. Het afdrogen is namelijk misschien wel het belangrijkste onderdeel van je badritueel. Het is alsof je tijdens het baden helemaal schoon en nieuw bent geworden en met het afdrogen start je weer een nieuwe cyclus. Klaar om het leven aan te gaan en opnieuw vies te worden! Vier je ritueel met dankbaarheid als je met je handdoek je hele lichaam nog eens langsloopt.

Verwen jezelf met het Selfcare & Rituelen boek

Self-care en rituelenDit is een fragment uit Selfcare & Rituelen, het nieuwste Inspirerend Leven boek. Het helpt je om beter voor jezelf te zorgen. In dit boek vind je alle inspiratie om van je huis een oplaadplek te maken. Met ruimte voor je verlangen naar balans, een gezond lichaam, meer zachtheid en schoonheid. Ook kun je aan de slag met een persoonlijk self-care plan. Het helpt je om tijd voor jezelf te nemen in een wereld die altijd ‘aan’ staat en dat is soms precies wat we nodig hebben.

Bestel jouw exemplaar van Selfcare & Rituelen nu voor €17,50 bij onze webshop Boekenwereld.

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter