Home Geen categorie Je ongekende vermogens

Je ongekende vermogens

Door Tinusplotseling
Je ongekende vermogens van Anthony Robbins is een krachtig boek waar je daadwerkelijk veel aan kunt hebben in je verdere leven. Het boek beschrijft een manier van modelleren van anderen zoals je zelf zou willen. Daarnaast kan het je helpen flexibeler te worden in je gedrag.

Een schitterende uitspraak van Robbins is:

‘Je bent en wordt je gedachten. Wees dus voorzichtig met rampscenario’s te bedenken. Concentreer je op positieve stemmingen.’

Kernwoord is: verandering

Na het lezen van dit boek ben je in staat om je eigen leven voorgoed te veranderen! Wat is waar? Wat is echt? Wie zegt dat iets is zoals jij dat ziet? Wij hebben geleerd om te denken wat we denken. 90% van onze gedachten is echter onbewust en slechts 10% van onze gedachten is bewust. Die 90% van de gedachten zorgt voor bijna alle automatische handelingen die we doen, het zorgt ervoor dat we twijfelen, het zorgt ervoor dat we doen wat we doen…bijna al onze resultaten worden vanuit deze 90% geboekt. Dezelfde resultaten als in de afgelopen 10 jaar geboekt zijn, zullen we ook de komende 10 jaar boeken omdat onze hersens op deze manier ‘geprogrammeerd’ zijn. Wanneer wij leren om deze 90% te controleren en op zo’n manier te ‘programmeren’, dan ben je in staat om andere en betere resultaten te boeken. En wel gewoon ONBEWUST!

Je leert over machten en krachten

Dit boek leert je de ontzagwekkende macht van overtuigingen, je leert over de macht van stemmingen, voeding en energie. Je leert syntaxis en strategieën die mensen gebruiken te herkennen en er op te reageren. Je leert krachtige technieken om iemand in kaart te brengen en er effectief mee te communiceren. Het principe is: als je je een innerlijke voorstelling maakt van hoe je wilt zijn of wat je wilt bereiken, dan heeft dat een duidelijk positieve invloed op het resultaat. Hoe dit precies in zijn werk gaat, staat in dit boek. Het helpt je daadwerkelijk om positief en zelfbewust te denken. Iedereen heeft ongekende vermogens, die een excellent leven mogelijk maken. Zaak is wel dat je ermee aan de slag blijft. Goede tip is om hierna een training of opleiding te volgen samen met anderen. Je moet het gaan doen. Het is een proces.

Een flinke boost

Dit is echt een boek voor coaches, leerkrachten en ouders. Maar vooral ook voor iedereen die een flinke boost nodig heeft om van zijn dromerige, ronddobberende bestaan af te wijken en een paar stappen uit zijn comfortzone durft te zetten. Voor wie het boek met aandacht bestudeert en bereid is serieus aan de slag te gaan met alle suggesties, is het een verbetering van het leven door training van de geest. Mooi voorbeeld van anders programmeren volgens Robbins:

“Je moet niet weten waarom je depressief bent, maar hoe je dat bent geworden.”

Het boek laat veel prachtige citaten zien van oude en nieuwe wijzen. De meest treffende vond ik die van Cousin, omdat ook ik in mijn leven tegenslagen en successen heb gekend:

“ Ik heb geleerd nooit het vermogen tot regeneratie van de menselijke geest en lichaam te onderschatten, zelfs al lijken de vooruitzichten bijzonder rampzalig. De levenskracht is misschien wel de minst begrepen kracht op aarde.”

Minpuntjes

Minpuntjes van het boek vind ik: – Het wat kleine lettertje. 400 pagina’s zijn er gewoon 800 in een ontspannen lezend formaat. – Daarnaast de verteltrant. Voor een nuchtere Nederlander zijn de behaalde resultaten van de Amerikaanse schrijver zelf wat hyponiem.

Gebruik dit boek

Het boek kan gebruikt worden als cursus in het ontdekken en toepassen van je ongekende vermogens. Wees een doener. Neem de leiding. Onderneem actie. Het is niet voldoende dit boek alleen te lezen of erover te praten. Dat is verspilde tijd. Ik ga dit boek gebruiken als handboek voor het laten functioneren van mijn lichaam en geest, als een gids om alles wat ik wil veranderen te veranderen. Dit boek gaat me helpen mijn leven te verrijken in de zin van een meer optimistische levenshouding en als steuntje in de rug om mijn dromen met zelfvertrouwen te verwezenlijken.

1 comment

Avatar
Toxien 28 juni 2012 - 12:19

Je bent het product van je hersenen. Jammer dat Anthony Robbins zijn visie oppervlakkig blijft en niet het hele beeld van leven meeneemt. Desondanks is het een start voor veel mensen om hier te beginnen.

Reply

Leave a Comment