Home Doelen & Succes Zo gebruik je de tarot om je intenties te manifesteren

Zo gebruik je de tarot om je intenties te manifesteren

Door Annick Van Damme

De eerste tekenen van de lente worden zichtbaar in de natuur. De lentezon prikkelt om nieuwe dingen te ondernemen. Wist je dat jouw wensen net zaadjes zijn? En dat het nu het ideale moment is om ze te zaaien? Zet je intenties in het licht! Zo kunnen ze krachtig worden en uitgroeien tot iets waar je trots op bent.

De tarot als coach

De tarot kan je helpen om je intenties te visualiseren, voeden, ondersteunen en zegenen. Dit kan je doen via kaartleggingen en meditaties. Maar waarom beide niet combineren? Door jezelf via een symbool te verbinden met symbolen op de tarotkaarten, creëer je een informatiestroom die niet beperkt wordt door taal. De symbolen zorgen voor een directe link tussen het waarnemen en het bewustzijn, tussen de uiterlijke en innerlijke wereld. Zo is het mogelijk om diep contact te maken met innerlijke archetypische concepten die een dynamische synthese vormen van ons menselijk gedrag.

Door het contact stroomt de informatie door elke vezel van je lichaam heen en ervaar je dat de interpretatie van de tarotkaarten niet gebaseerd is op louter kennis van de kaartbetekenis maar op een dieper weten dat zich op dat moment openbaart.

Je intentie symboliseren

Als symbool voor de intentie-legging gebruik ik de ‘caduceus’. De caduceus symboliseert balans tussen tegengestelde krachten, bescherming en genezing. Dit was het geschenk dat Hermes (de boodschapper van de goden) ontving van Apollo (de zonnegod). Daarom heb ik op de meditatiekaart de zon en de caduceus met elkaar verbonden.

caduceus

De staf staat voor de as tussen de hemel en de aarde, boven en beneden.
Ze verbindt de materiële en de immateriële wereld met elkaar.
De verstrengelde slangen stellen de tegengestelde principes voor die een rol spelen in het manifeste universum. In de legging bundelen ze hun krachten zodat de intentie voldoende energie krijgt om zijn doel te bereiken.
De vleugels verwijzen naar transcendentie bescherming en zegenen het proces dat zich tussen de twee slangen afspeelt.
De zon is een symbool van heelheid en bron van ongelimiteerde manifestatiekracht.

De kaartlegging

In de legging maak je gebruik van vijf kaarten. Stel eerst je vraag, concentreer je daarna op het symbool en trek een kaart. Laat het beeld telkens op je inwerken. Voel hoe de symbolen op de kaarten resoneren met je innerlijke symbolen. Interpreteer de kaarten niet, dat doe je pas na de meditatie. Pas nadat je de energie van de kaarten met elkaar verbonden hebt en ze in eenheid resoneren, kan je de legging interpreteren. Laat de woorden rustig naar boven borrelen en blijf dicht bij je gevoel. Als je niet voor elke innerlijke trilling of elke tarotkaart de betekenis kan duiden is dat helemaal niet erg. Deze legging wil jouw intentie verbinden met de Kosmos en dat kan ook zonder woorden.

Staf

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn intentie een magische, ongehinderde doorgang krijgt?

Slang 1

Welke stappen moet ik zetten om mijn intentie te activeren?

Slang 2

Hoe kan ik deze actieve energie in de juiste banen leiden?

Vleugels

Welke energie zegent mijn intentie?

Zon

Hoe kan mijn intentie worden opgenomen in het geheel en gerealiseerd worden?

Boekentip Inspirerend leven: Tarot voor iedereen

Wil je graag hulp bij het interpreteren van de symbolen van de tarot kaarten? Annick van Damme schreef Tarot voor iedereen waarin je stap voor stap leert hoe het werkt en wat je legging betekent. Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 10,-.


Wil je meer weten over tarot, lees dan Annick van Damme’s blog Tarot Cirkel, een inspirerende blog over tarot en symboliek

1 comment

Avatar
Carla Jadot 5 april 2018 - 09:08

Leuke en duidelijke legging. En inderdaad voor wie nog wat hulp kan gebruiken bij het duiden is het boek Tarot voor iedereeen van Annick van Damme een goede hulp

Reply

Leave a Comment