Home Bewustzijn Jaloezie: waarom ben je jaloers en wat doe je ertegen?

Jaloezie: waarom ben je jaloers en wat doe je ertegen?

Door Gast auteur

Wat is jaloezie nou eigenlijk? Waar komt het vandaan? En nog belangrijker: hoe kom je er vanaf? Spiritueel coach Annette Sluijs-van Urk legt het uit in dit artikel. “Je denkt dat een ander iets heeft wat jij niet hebt. Deze overtuiging kan heel hardnekkig zijn. Het is een waarheid geworden!”

Met een auraschild-meditatie kun je jezelf en je aura beschermen

Jaloezie heeft te maken met een tekortkoming. Je hebt een tekort ervaren op een bepaald moment in het leven en wil dit als het ware inhalen, verhalen op een ander. Je denkt dat een ander iets heeft of krijgt wat jíj niet krijgt. Deze overtuiging kan heel hardnekkig zijn. Je bent deze tekortkoming bijvoorbeeld in je jeugd steeds meer gaan zien. Het is een waarheid geworden! Stel, je bent ervan overtuigd dat je als minderwaardig wordt gezien. Je projecteert dit dan op andere mensen in je omgeving: je laat jaloers gedrag zien. Je kunt het ook anders uiten: jezelf maar blijven bewijzen in voorbeeldig gedrag, om alsnog liefde te krijgen.

Negatieve invloeden voelen

Als jij je jaloezie naar buiten richt, hebben vooral anderen er last van. Sommigen kunnen dit gedrag naast zich neerleggen. De jaloezie slaat bij hen niet aan. Je kunt je voorstellen dat de relatie met deze mensen nog best goed is – als jij, als jaloerse partij, tenminste niet teveel pijn ervaart door het besef dat je iets niet hebt. Is dit wel het geval, dan word je bij elk contact met de ander steeds geconfronteerd met je tekort. Met je (harten)pijn dus.

Het goede nieuws is: als jij zelf het heft in handen neemt, hoef je eigenlijk niet jaloers te zijn! Dit kan een heel verhelderend en mooi proces zijn.

Hebben anderen wél last van het jaloerse gedrag, dan is het vooral onduidelijk voor hen waar de pijlen op gericht worden. Ze hebben last van invloeden van buitenaf of ze gaan figuurlijk wankelen en kunnen zich niet goed op zichzelf concentreren. Ze laten zich beïnvloeden, maar weten niet goed hoe ze dit kunnen tegengaan.

Als jaloezie op iemand gericht wordt, kan dit zonder woorden voelbaar zijn. Je kunt je ineens down voelen of een wegtrekker krijgen. Ook kan de jaloezie er door woorden uitkomen, die niet eens rechtstreeks over de jaloezie gaan, maar wel bedoeld zijn om de ander neer te halen. Als je daarentegen eerlijk toegeeft dat je jaloers bent en je probeert het uit te leggen, is dit bewonderenswaardig. Je laat het bij jezelf. De ander heeft er dan minder last van. Het kan jullie relatie zelfs verbeteren!

Wat kun je er tegen doen?

Was er maar een toverformule voor! Een aanrader is werken met energie. Een negatieve vibratie kan worden gevoeld door de ander. Daarom werk ik met het ‘aura beschermingsprogramma’ om negatieve invloed te weren en af te voeren. Met een auraschild-meditatie kun je jezelf en je aura beschermen. Deze meditatie kun je doen voordat je de deur uitstapt bijvoorbeeld.

Hartschild meditatie

Het is prettiger om naar een meditatie te luisteren dan dat je het tussentijds moet lezen. Hieronder vind je de geschreven versie. Deze is ook al prettig en zorgt voor een stukje bescherming van jouw hart, de liefde voor jezelf. Als je wilt kun je de gesproken meditatie bij mij opvragen. 

Zet een prettig muziekje op met hoge geluidsvibratie. Je kunt dit vinden op Youtube, zoals dit voorbeeldfragment! Zit rustig, houd je ogen dicht en zorg voor een ontspannen, rustige ademhaling. Hul jezelf denkbeeldig in een wit licht, dat om jou heen verpakt zit, alsof het jouw aura is. Je bent nu al beschermd. Houd beide handen op je bovenbuik, vlak boven je navel. Laat de ademhaling hierheen stromen. Voel deze prettige sensatie. Je mag de tijd nemen voor alle stappen in deze meditatie.
Ga in gedachten naar jouw witte aura.

Vraag aartsengel Michaël om een dunne laag blauw kristalglas over jouw witte aura te bouwen. Zie dit schild in de vorm van een ronde eivormige cirkel ter hoogte van jouw hart en bovenbuik. Het is flinterdun blauw glas met veel facetten en schittert als kristal. Deze dunne laag geeft extra bescherming. Blijf eventjes genieten van dit gevoel.

Dit auraschild zal de komende dagen oplossen. Hier heb je voordeel van. Als je weer behoefte hebt eraan, bouw je jouw schild weer op!  Als je klaar bent met de meditatie, breng je je handen tegen elkaar in de bidhouding en zeg je: “Amen”.

Ook edelstenen hebben een bepaalde energetische trilling, waardoor ze behulpzaam kunnen zijn met hun speciale werking. Probeer eens een labradoriet bij je dragen, of geef dit aan jouw kind (of huisdier). Het zorgt voor de bescherming van jouw innerlijke zelf, zodat jij voluit jezelf mag zijn. Het weert het effect van negatieve, jaloerse vibraties van de ander en laat je de waarheid uitspreken. Zo zijn er natuurlijk nog meer stenen en andere dingen die belangrijk zijn om jezelf niet meer van je stuk af te laten brengen!

Werken met je chakra’s

Als je het onterecht vindt hoe iemand jou bejegent, kun je je geraakt voelen. Maar je kunt ook reageren vanuit een ander niveau. Natuurlijk voel je de negatieve vibes eerst in je hartgebied, dus bij je hartchakra. Hoe reageer je daarop? Dat kun je zelf beslissen. Wil je jouw hart laten raken of wil je erboven staan en ga je ertegenin? Je kunt bijvoorbeeld benoemen wat je voelt. Dan gebruik je je keelchakra: het gebied van de communicatie. Je komt op een rustige manier voor je recht op. Het keelchakra bevindt zich letterlijk een niveau boven je hartchakra. Je kunt dus zeggen dat je ‘erboven’ staat als je je mond (op een kalme manier) opentrekt.

Maar zover ben je soms nog niet. Op die momenten kun je bijvoorbeeld hulp vragen aan het magnetisch energieveld dat zich om de aarde bevindt. De wereldberoemde natuurkundige Albert Einstein zei al dat pendelen (communicatie en afstemming) met dat energieveld werkt. Je kunt het ook het universum noemen, of de hogere wereld. Of de Goddelijke wereld, spirit of engelen.

Spiritueel coach Annette Sluijs-van Urk werkt in haar praktijk Inspiri onder meer met tarotkaarten, reiki en aura-bescherming. Meer weten? Kijk op www.inspiri.nl

Boekentip: Wil je leren hoe kunt omgaan met energieën?

In Intuitieve ontwikkelinggeeft Linda Keen een goed beeld van wat intuïtieve vermogen betekenen in het leven van alledag. We dienen deze ‘gaven’ te waarderen en zuiver met ze om te gaan. Het tweede deel van dit boek is een werkboek met hoofdstukken over: visualisatie, transformatie, psychische grenzen, de chakra’s en intuïtief auralezen en genezen.

Je kunt het boek bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,-bestel nu

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter