Home Bewustzijn It’s your light that lights the world

It’s your light that lights the world

Door Myrtle Vos
kaarsjes

December,  de laatste maand van het jaar. Misschien zie jij er tegenop om deze maand door te komen. Of juist niet en kijk je er al lang naar uit. Zelf hou ik van december. Van de donkere dagen en de vele lichtjes binnen en buiten. Die sfeer doet me wat. Op de een of andere manier wordt het stiller en zachter in mij en om me heen.

Ritual of Light experience

Wat is de Ritual of Light experience?
In december steek jij, net als ik, vast ook veel kaarsen aan. Bewust en met je liefdevolle aandacht een kaars aansteken is het meest simpele ritueel dat je kan helpen om stiller te worden en je weer even bewust te worden van jezelf. Zo’n gevoel van ‘hé, ik ben er ook nog!’ Het vergroot je (zelf-)compassie en gevoel van verbondenheid. En in de volle decembermaand is het ook een heerlijk rustpuntje in de dag om niet uit de bocht te vliegen…

Shine your light

Steek nu eens van alle kaarsen die je op een dag brandt, minimaal 1 kaars heel bewust en met je meest liefdevolle aandacht en intentie aan. En maak daarbij voor jezelf de zin af: Vandaag brand ik deze kaars voor  ….

Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een wens voor jezelf, voor een geliefde, om licht te laten schijnen in het donker, omdat je ergens dankbaar voor bent, aan iemand denkt of gedenkt. Om stil te staan (of stil te zijn) bij wat belangrijk voor je is. Om je eigen licht te laten schijnen. Voor meer rust in jezelf of in de onrustige wereld of omdat dit misschien het enige moment op de dag is dat je even ademruimte hebt.

Maak er je eigen ritueeltje van. Koop of maak een mooie kaars die je elke dag brandt, of steek juist elke dag een andere kaars aan. Binnen of buiten. Als je het leuk vindt, kan je er een klein altaartje van maken met voorwerpen die belangrijk voor je zijn. Het maakt niet uit. Het gaat om de intentie en de aandacht die jij er aan geeft.

Deze experience is ontstaan uit een verlangen om de wereld een beetje lichter en liefdevoller te maken in deze roerige tijden. Ik weet zeker dat het helpt als we dat met elkaar doen.

De Ritual of Light experience duurt  tot en met 21 december, de winterwende die de terugkeer van de zon en het licht markeert. Wat zou het super gaaf zijn als jij ook meedoet en ook jouw licht laat schijnen. Voor jezelf en voor de wereld om je heen. Deel dit berichtje zo vaak als je wilt.

It’s your light that lights the world


Beeld: Photo by Mike Labrum on Unsplash

Leave a Comment