Home Geen categorie Is regen slecht weer?

Is regen slecht weer?

Door Nicole

Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is? van Jan Jaap van Hoeckel is volgens mij in één woord een geweldig boekje. Het prikkelt, maakt wakker, houdt alert. Het boekje heeft 205 pagina’s, die zijn opgedeeld in losse “verhalen/anekdotes” van (meestal) 3 pagina’s. Korte prikkelingen, elk los te lezen. Ik begon met lezen, en wilde telkens ook het volgende stukje lezen. Een aantal stukjes heb ik voorgelezen aan collegae, doorgegeven aan vrienden. Heerlijk kort, prachtig om te lezen.

Vol ezelsoren

Net zoals altijd wanneer ik een recensie mag schrijven, maakte ik tijdens het lezen “ezelsoren” in het boek, zodat ik bij het schrijven terug zou kunnen vinden wat ik in elk geval wilde doorgeven. Echter…. er kwamen bij dit boek wel heel veel oren. Omdat elk verhaal weer anders is, weer op een andere manier prikkelt, zou ik wel heel veel willen doorgeven. Echter, ik ga volstaan met twee citaten:

“En ja, eenmaal het antwoord gevonden begint de grote tocht. Je wilde vleugels… dan krijg je vleugels! Nee, die heb je niet binnen een dag. Ontdekken wat je wilt is een klus, het  duidelijk maken aan je omgeving is zo mogelijk nog lastiger. En het bereiken ervan lijkt misschien wel on-mo-ge-lijk. Maar dat is niet van betekenis. Je geluk ligt namelijk niet aan het einde van de weg. Maar ernaast! Als je op pad gaat kun je het stukje bij beetje oprapen….”

en:

“Fout is goed. Daar zit een voorwaarde aan, je moet er wel van willen leren. Volharden in gedrag waarmee je jezelf en anderen te kort doet, daarvoor geldt: fout is fout. Maar voor de rest, fout is goed. Het is een interessante en bevrijdende manier van denken, waarmee je erkent dat je zelf en anderen onvolmaakte schepselen zijn, die per definitie domme dingen doen. Die gevoelde erkenning maakt je leven wel zo plezierig…”

Kortom, een genot om te lezen! 9200000007699506  

1 comment

Avatar
Jenny 1 januari 2014 - 19:59

ik sluit me helemaal bij je aan; ik heb genoten van dit boekje: laagdrempelig met veel eye-openers!

Reply

Leave a Comment