Home Astrologie Is jouw kind een Tweeling? (21 mei – 21 juni)

Is jouw kind een Tweeling? (21 mei – 21 juni)

Door Irma van der Wijk
tweeling

Jouw kind vindt het van jongsaf aan heerlijk om met iedereen te praten en bezig te zijn. Hij of zij zal zich ook niet snel vervelen. Buiten spelen of met poppen, auto’s of lego spelen: alles is een uitdaging voor jouw kind. Dergelijke creatieve bezigheden prikkelen het denkvermogen. Ze hebben er plezier in om steeds nieuwe creaties te maken en hebben steeds nieuwe ideeën. Daarmee leren ze hun verstand te gebruiken.

Sociaal en nieuwsgierig

Daarnaast hebben ze veel vriendjes en vriendinnetjes. Een Tweeling is heel sociaal en nieuwsgierig. Jouw kind wil ook alles weten en babbelt maar lekker door. Maar vergis je niet….. ze zijn ook intelligent en snelle denkers en hebben snel “alles door”.

Een Tweeling is over het algemeen een makkelijk kind dat vaak heel vrolijk is en houdt van lachen. Maar hun humeur kan plotseling veranderen. Jantje lacht, Jantje huilt. Maar voordat je het weet, is alles weer goed.

Tweeling kinderen zijn niet alleen nieuwsgierig, maar ook heel ondernemend. Ze zijn enthousiast en hebben steeds nieuwe uitdagingen nodig. Als een vlinder, fladderen ze van ding naar ding. Door de invloed van Mercurius zal een Tweeling altijd een speelse indruk maken. Tweelingen lezen veel, oriënteren zich en zijn altijd bereid nieuwe indrukken op te nemen.

Tweelingen hebben behoefte aan kennis en dat motiveert ze bij het leren op school. Eigenlijk interesseert ze veel, omdat hun innerlijke gedachtewereld steeds weer nieuwe prikkels zoekt. Ze luisteren graag naar verhalen (als ze klein zijn, vinden ze het heerlijk als je ze voorleest) en later kunnen ze een “boekenwurm” zijn.

Tweelingen zijn denkers en benaderen de “wereld” overwegend verstandelijk. Houdt er rekening mee dat je kind rationeel is ingesteld en dat het belangrijk voor hem is om zich emotioneel te uiten. Zorg dat jij als ouder je kind er bewust van maakt dat het leven niet alleen maar zakelijk en logisch is. Laat ze zien dat huilen “geen schande” is en stimuleer ze om hun emotionele behoeftes serieus te nemen.

Jouw kind wil, ook als ze klein zijn, zelfstandig zijn. Tweelingen zijn niet echt een “knuffelkind”, maar ze zoeken tijdens het spelen wel steeds contact met jou. Dat is hun manier om aandacht en contact met jou te houden.

De sterke kanten van de Tweelingen als ze ouder zijn:

Tweelingen heeft een enorm dynamische geest en kunnen zich met meerdere taken tegelijkertijd bezig houden. Geniet van jouw bijzondere Tweeling kind.

Meer weten over jouw Tweelingkind? Neem dan contact met mij op.

Astroloog Irma van der Wijk

Lees ook deze artikelen:

Boekentip: Astrologie

astrologieWat is een echte horoscoop en wat kun je er allemaal mee doen? In Astrologie ruimt Karen Hamaker-Zondag een aantal hardnekkige misverstanden rond de astrologie uit de weg. Ze kijkt naar wat de astrologie kan betekenen voor jezelf, je relatie, je kind, voor bedrijven, regeringen en voor financiële en economische tendensen. Ontdek hoe bruikbaar deze oude wetenschap voor NU is!

Ga zelf aan de slag met astrologie en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 12,50.

2 comments

Avatar
Angela 9 juni 2019 - 07:38

Ik ben een tweeling en ik was als kind precies zo, hihihi. Alleen had ik helemaal niet veel vriendinnen, en ben later veel knuffeliger geworden…

Reply
Avatar
Sofie Piessens 14 juni 2019 - 08:53

heel herkenbaar over mijn dochter! <3

Reply

Leave a Comment