Home Astrologie Is jouw kind een RAM? (21 maart – 20 april)

Is jouw kind een RAM? (21 maart – 20 april)

Door Irma van der Wijk

Wat voor type kind is hij/zij dan eigenlijk? En hoe moet ik hiermee omgaan?
Jouw dochter of zoon is waarschijnlijk een levendig kind en heeft veel beweging nodig. Ook heeft hij/zij een hekel aan stilzitten en kan jouw kind koppig zijn. Een ram kan ook ineens boos worden. Je kind kan je uitdagen en vindt het moeilijk om met grenzen om te gaan. In de geboortehoroscoop van jouw kind kunnen we ontdekken hoe jij als ouder het beste met dit “Rammetje” kunt omgaan.

Waarom een Kinderhoroscoop?

Kinderen moeten met allerlei dingen experimenteren voordat de weg die voor hen is bestemd, met alle mogelijkheden, zichtbaar kan worden. Toch kunnen talenten en een bepaalde aanleg ook bij kinderen uit de geboortehoroscoop opgemaakt worden. Het belangrijkste doel van de Kinderhoroscoop is de basistendensen te schetsen, hints te geven in de richting van potentiële aanleg en de natuurlijke interesses aan te geven – voordat de omgeving, sociale omstandigheden en andere invloeden een kind in een richting forceren.

De Kinderhoroscoop is speciaal geschreven voor ouders die hun kind van jongs af aan willen stimuleren om hun eigen weg te vinden en te volgen.
Onderwerpen zijn:
• Het psychologische type van uw kind
• Belangrijke persoonlijkheidskenmerken
• Emotionele behoeften
• De relatie met de ouders
• Angsten
• Ontwikkelingsperspectieven

Levenskracht en duidelijke grenzen stellen

Een Ram kind heeft veel levenskracht en vitaliteit en heeft veel bewegingsruimte nodig. Ze spelen graag buiten, klimmen in bomen, bouwen zandkastelen en willen steeds weer iets nieuws ontdekken. Ze zijn ondernemend, avontuurlijk, enthousiast en willen graag actief bezig zijn. Ze weten precies wat ze willen. Het lijkt wel of ze over een onuitputtelijke energie beschikken. Het zal dan ook niet eenvoudig zijn om jouw kind elke dag op tijd in bed te krijgen.

Ouders en docenten op school ervaren een kind dat Ram is als koppig. Rammen kunnen namelijk opeens boos worden. Het overkomt ze “gewoon”. Maar het kan ook zo weer over zijn. Wel is het belangrijk dat jouw kind de ruimte krijgt om zijn boosheid te uiten, maar ook dat er grenzen zijn. Als jij, als ouder van een Ram-kind, te zacht en meegaand bent in de opvoeding, dan is het waarschijnlijk niet altijd makkelijk om je kind te begeleiden. Ze hebben duidelijke regels nodig! Een Ram-kind is gewoon een persoonlijkheid die je niet kunt negeren.

Een Ram-kind heeft de neiging om de omgeving “uit te dagen”, maar dat komt omdat ze de behoefte hebben om hun “krachten” te meten en te onderzoeken hoe ver ze kunnen gaan. Ze zijn daarnaast ook eerlijk, spontaan en creatief. Het is voor ouders soms niet makkelijk om met een Ram-kind om te gaan, maar ze zijn ook heel liefdevol. Geef ze aandacht en een knuffel.

Doordat jouw Rammetje soms zoveel energie heeft en te weinig ruimte heeft/krijgt om zichzelf te kunnen zijn, kan jouw kind een vorm van stress hebben. Dan kan de kalmerende essentiële olie Lavendel een uitkomst zijn. Lavendel biedt snel verlichting.

Geschreven door Astroloog en Gezinscoach Irma van der Wijk

Boekentip: Astrologie

astrologieWat is een echte horoscoop en wat kun je er allemaal mee doen? In Astrologie ruimt Karen Hamaker-Zondag een aantal hardnekkige misverstanden rond de astrologie uit de weg. Ze kijkt naar wat de astrologie kan betekenen voor jezelf, je relatie, je kind, voor bedrijven, regeringen en voor financiële en economische tendensen. Ontdek hoe bruikbaar deze oude wetenschap voor NU is!

Ga zelf aan de slag met astrologie en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor €12,50.

 

2 comments

Avatar
angela 4 december 2019 - 19:33

hoi ik ben 22 maart jarig

Reply
Astroloog Irma van der Wijk
Astroloog Irma van der Wijk 10 december 2019 - 16:40

Beste Angela, prachtig dat je een Ram bent. Rammen zijn het eerste teken van alle tekens. Jij staat voor een nieuw begin, de lente en enorme energie en daadkracht ❣️. Ik heb nu voor lezers van Inspirerend Leven een actie lopen om een mooie persoonlijke Jaarhoroscoop 2020 te laten maken. Kosten 95 euro en een astrologisch consult duurt ruim anderhalf uur. Mijn e-mail is irmavanderwijk@gmail.com

Reply

Leave a Comment