Home Astrologie Volle Maan in Kreeft 22-12’18: druk op relaties en behoefte om los te laten

Volle Maan in Kreeft 22-12’18: druk op relaties en behoefte om los te laten

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan

Tijdens deze Volle Maan staat de Maan in Kreeft en recht tegenover de Maan staat de Zon in Steenbok. Een Volle Maan daagt je uit om een balans te zoeken tussen de eigenschappen van twee tegengestelde astrologische tekens. Het kan voor veel innerlijke conflicten zorgen; een strijd tussen gevoel en verstand en heeft doorgaans veel effect op jouw emoties. Er vinden veranderingen plaats in jouw bewustzijn en daarom kan je de dagen rond de Volle Maan veel last hebben van onrustig slapen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen. De Volle Maan is net een paar dagen voor de Kerstdagen en zal een invloed hebben op je emoties rondom je gezins/familieleven.

Vooral heeft deze Volle Maan veel invloed op tweelingzielen en relaties, door de dubbele getallen, die in de datum voor komen, nl. 22-12-11. Het getal 1 staat voor het mannelijke, het verstand en het getal 2 voor het vrouwelijke, het gevoel. Deze dubbele getallen versterken innerlijke conflicten, rondom relaties en gezinsleven. Aan de ene kant wil je vast houden aan het oude en aan de andere kant wil jij vernieuwing en hetgeen niet meer voor jou werkt gaan loslaten. Daarbij tijdens deze dagen terugkijkend op het afgelopen jaar, om een nieuwe start te willen maken tijdens het nieuwe jaar.

De zorgzame Kreeft versus de serieuze Steenbok

De Maan staat in Kreeft en de Kreeft is doorgaans erg gevoelig, huiselijk en zorgzaam. Veel draait om huis, familie en gezin, waar je je veilig in voelt. De Kreeft is romantisch aangelegd en gevoelig voor sfeer en door deze gevoeligheid makkelijk gekwetst, waarbij hij dan de neiging heeft zich terug te trekken. Kreeft kan ook vasthoudend zijn en makkelijk vasthouden aan het verleden. De Maan staat verder voor emoties, water en is het moederprincipe en staat nu in haar eigen teken Kreeft.

Recht tegenover de Kreeft staat de Zon in Steenbok en een Steenbok is ambitieus, een harde en serieuze werker, betrouwbaar en heeft veel plichtsbesef. De Steenbok staat ook voor ouders, ouderen, beendergestalte, geeft vorm en heeft betrekking op tijd. Houdt zich aan regels en wetten. Ze zijn doorgaans erg spaarzaam. Een Steenbok heeft vaak last van pessimistische gevoelens, kan streng zijn voor zichzelf en ziet makkelijk beren op de weg zien. De Steenbok laat in tegenstelling tot de Kreeft, niet snel zijn emoties zien en kan daardoor wat afstandelijk overkomen.

Uitwerking van de Volle Maan

Er kunnen nu wat spanningen en conflicten ontstaan in huiselijke kring. Misschien heb jij sterk de behoefte om je eigen weg te gaan en meer vrijheid te willen, door de invloed van Uranus op de Volle Maan. Je hebt tijdens de feestdagen ook wat minder zin in verplichtingen. Je familie kan de familietradities in ere willen houden en misschien wil jij eens iets anders. Denk jij er bijvoorbeeld aan om eens op vakantie te gaan? Dan kan er een conflict ontstaan in jezelf en kan dit conflict kan je opstandig maken. Je weet dan dat jouw familieleden teleurgesteld zullen zijn als jij niet aanwezig kunt zijn. Je ouders kunnen zich dan extra eenzaam voelen. Misschien heb je juist helemaal geen zin in verplichtingen, omdat je door jouw drukke baan behoefte hebt aan rust.

Het kan ook zijn dat je tegen de feestdagen op ziet, vanwege het vele werk dat het brengt. Vooral hooggevoelige mensen hebben hier last van. Ook kan jij zelf ervoor kiezen om naar het buitenland te gaan, zodat jij je niet eenzaam hoeft te voelen tijdens de feestdagen of omdat je dan meer rust hebt.

Gekwetste gevoelens

Oude gekwetste gevoelens kunnen naar boven komen, rond deze Volle Maan. Gevoelens, die uit jouw jeugd komen, doordat jij veiligheid gemist hebt of een zorgzame moederfiguur. Het kan zijn dat jouw moeder overbeschermend was of overbezorgd en dat jij je beperkt hebt gevoeld in jouw ontwikkeling en nu een sterke drang hebt naar vrijheid en zelfstandigheid.

Je kunt je wat eenzaam voelen of last hebben van sombere gevoelens, zeker als het donkere, koude weer een rol speelt. Of kan je last hebben van wisselende stemmingen. Vooral ouderen en alleenstaanden kunnen hier nu extra last van hebben en een familieleven missen.

Zelf kan jij ook teleurgesteld zijn of je gekwetst voelen, als jij met jouw goede bedoelingen een fijne Kerst wilt organiseren, maar de mensen die je hebt uitgenodigd niet kunnen of willen komen. Ouders kunnen hun kinderen missen, als zij door bv. grote afstand niet kunnen komen tijdens de Feestdagen.

Uranus en Eris

Jouw intuïtie kan sterk zijn door de invloed van Uranus op de Maan, maar ook de behoefte naar iets nieuws. Het kan zijn dat je uit de sleur wilt breken en meer behoefte hebt aan avontuur. Het kan je onrustig maken. Deze gevoelens komen niet helemaal overeen met dat je ook behoefte hebt aan een fijne sfeer thuis. De dwergplaneet Eris staat dicht bij Uranus en kan tweespalt en ruzies veroorzaken in gezinssituaties. Iemand, die zelf nog erg boos is, kan tweedeling willen veroorzaken tussen bv. ouders en kinderen of in relaties. Maar het zal uiteindelijk juist tegen deze persoon keren, doordat zijn of haar intenties steeds duidelijker gaan worden, als deze niet zuiver zijn. Dit zal het hele jaar 2019 nog doorwerken. Binnenkort ons artikel over de jaarvoorspellingen van 2019.

Venus en Neptunus

Venus maakt een mooi aspect met Neptunus en dat kan romantische gevoelens in je aanwakkeren. Je kunt dromen over je geliefde of van een romantische Kerst. Misschien heb je er behoefte aan om heerlijk thuis een romantische film te kijken of creatief bezig te zijn.

Dwergplaneet Pholus

Deze dwergplaneet staat samen met de Zon en kan voor onverwachte gebeurtenissen zorgen met verstrekkende gevolgen.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen gaat deze Volle Maan een belangrijke uitwerking hebben. Dit komt door de vele dubbele getallen in de datum. Door de invloed van hun jeugd kan het zijn, dat het moeilijk is om je kwetsbare kant te laten zien en voor je gevoelens uit te komen. Maar veel tweelingzielen gaan beseffen, dat ze de feestdagen graag samen willen doorbrengen. Het is voor hen moeilijk om een balans te vinden tussen de band, die ze samen hebben, de wens om samen te zijn en de situatie, waarin ze nu zitten met hun eigen gezin/familie. Het kan zijn dat je met je tweelingziel meer een thuisgevoel hebt, dan met je eigen familie. Maar ook met andere delen van je zielsfamilie zou je misschien meer tijd samenbrengen en je kunt je daardoor schuldig voelen.

Misschien wil je je gevoelens voor jouw tweelingziel liever verborgen houden en veel willen dromen over het samen zijn met jouw twin. Je kunt mystieke ervaringen hebben samen en veel van elkaar aanvoelen. Er kunnen door de invloed van Uranus en Pholus, de dwergplaneet, gebeurtenissen plaatsvinden, die een plotselinge wending kunnen geven aan de situatie met jouw tweelingziel, die doorslaggevend kunnen zijn op de uitwerking van jullie toekomst. Uiteindelijk gaat het toch allemaal goed komen……..

Webinar Volle Maan in Kreeft 22 december 2018

Verdere informatie over de uitwerking van deze Volle Maan, vertellen wij in de lezing tijdens onze webinar op 22 december. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan en Feestdagen,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Want ook jij hebt het in je een krachtige ‘maanmanifestant’ te worden! Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com van € 20,99 voor € 12,50.

4 comments

Avatar
danielle 23 december 2018 - 10:23

Leerrijk. Dank u. We zien wel wat het licht ons brengt.

Reply
Avatar
Gerda de Vries 23 december 2018 - 14:44

Heel herkenbaar

Reply
Avatar
Grietien 27 december 2018 - 14:03

Heel fijn deze informatie. De energie rondom de maan was heel voelbaar. Terug kijkend kan ik nu begrijpen waar die gevoelens vandaan kwamen en waarom de dingen gingen zoals ze gingen. Bedankt.

Reply
Avatar
Idia Imandt 2 januari 2019 - 13:25

Mijn ervaring met de laatste volle maan op 22-12-2018:

Volle maan

Iedere traan
voelt als
een dolksteek
in mijn hart.
Alles voelt
dubbel,
verwart,
tart immens,
intens.
Ik
huil kristallen
van hemels licht
het ‘verplicht’
me tot
stand.
Elke stap
is er een
dichterbij
dichter bij
dicht erbij
dicht er bij
bijeen
bij een
bij één
die op mij
wacht.

© Idia Imandt.

Reply

Leave a Comment