Home Spiritualiteit Intuïtie oefening: Je fysieke, emotionele, mentale en spirituele uitstraling

Intuïtie oefening: Je fysieke, emotionele, mentale en spirituele uitstraling

Door Redactie

Je uitstraling is je persoonlijke ruimte. Het wordt ook wel aura of energieveld of -systeem genoemd. Het is je ‘onzichtbare deel’, dat echter veel bepaalt van hoe je bent en wat je doet, en het unieke van jou toont. Je uitstraling is de manifestatie van je niet-fysieke energie. Dit energieveld wordt altijd onbewust waargenomen. Uitstraling, charisma en aura zijn drie woorden die naar hetzelfde kunnen verwijzen. Charisma verwijst naar de sterke uitstraling van een persoon maar aura wordt ook gebruikt om iets te zeggen over de sfeer rond een situatie of een groep mensen (bijvoorbeeld: ‘Rond het Olympisch team hing een aura van onoverwinnelijkheid’). We merken de uitstraling op en voelen het aan, maar het vermogen van onze fysieke ogen schiet te kort om deze energie te zien.

Netwerk van energie

We hebben gezien dat het beeld van het lichaam als een vaste, dichte vorm in wezen niet klopt. Op een elementair niveau is het een lege ruimte waar energiepatronen doorheen vibreren. Je energieveld doordringt en omringt je lichaam en bestaat uit energiedeeltjes die in verschillende dichtheden en meestal in een ovale vorm, vanuit en rondom je zweven. Een gezond energieveld straalt ongeveer 50 à 60 centimeter tot een meter uit je lichaam naar buiten. Je uitstraling is dan ook helemaal om je heen, ook rond je voeten. Het is jouw individuele expressie, een uitbeelding van je gevoelens, gedachten, kwaliteiten en ervaringen.

Je uitstraling weerspiegelt wie je bent. Je energieveld beweegt en stroomt en kan alle kleuren van de regenboog hebben. Deze kleuren zijn verschillende vibraties van licht. Dit stralenveld van licht en energie beweegt constant door en om je heen in allerlei vormen en kleuren. Het is een netwerk van energie. Denkpatronen, gevoelens, verlangens, ontwikkelingen en mogelijkheden komen er in hun eigen vorm naar voren.

Vibraties en uitstraling

We hebben het ook wel over vibraties of ‘vibes’. We zeggen: ‘Hier hangt een goede vibratie’, of ‘ik voel slechte vibraties’ of ‘we zitten op dezelfde vibratie’. Je fysieke uitstraling oftewel vibratie is de som van alles wat je doet met je lichaam met voeding, sigaretten, drugs, alcohol, sport en/of seks. Die kan ook beïnvloed worden door sterke mentale en emotionele vibraties. Je emotionele uitstraling is de som van al je gevoelens, uit het verleden en het heden, inclusief je emotionele programmering (je ingesleten en beperkende manier van reageren op bepaalde situaties). Je mentale uitstraling is de som van al je gedachten, oordelen, en overtuigingen.

Jouw spirituele uitstraling weerspiegelt de kwaliteit waarmee je vanuit je intuïtieve bron leeft, de verantwoordelijkheid die je neemt voor jezelf en je leven; je ontwikkeling, je gedrag, je contacten, je doelen, de mate waarin je liefde geeft en ontvangt. Ook het innerlijke werk dat je hebt verricht drukt zich hierin uit: de intentie zorgvuldig, bewust en constructief te leven, negatieve gevoelens te genezen en te kiezen voor liefde in plaats van voor angst.

Intuïtie oefening: Je fysieke, emotionele, mentale en spirituele uitstraling

Lees de voorgaande alinea over vibraties en uitstraling nog eens over en noteer dan over je fysieke, emotionele, mentale en spirituele uitstraling, welke gewoontes jij hebt die belastend zijn en welke voedende gewoontes je hebt.

Intuïtie: je innerlijk kompas

Iedereen kan leren om uitstraling, levensenergie en intuïtieve signalen bewuster op te merken. Intuïtie is veelzijdige intelligentie. Het is je natuurlijke innerlijke wijsheid en je innerlijk kompas. Intuïtie houdt voortdurend de stand bij van wat je positieve energie geeft en wat negatieve verdrijft. Intuïtieve aandacht versterkt zo je levenskracht. Hierdoor kun je je energie en je kwaliteiten vollediger aanspreken. Wat je situatie ook is en wat voor werk je ook doet, je zult baat hebben bij aandacht voor je uitstraling en gebruik van je intuïtie. Energetische en intuïtieve waarnemingen geven een dieper inzicht in je omstandigheden. Je zult gebruikelijke, gangbare conclusies trekken, maar je wordt je daarnaast op een nieuwe manier bewust van jezelf.

Intuitie-oefening: Energie waarnemen

Met je intuïtie vang je vibraties op. Mensen, situaties, plekken en dingen kunnen positieve energie afgeven (die prettig voelt en kracht geeft) of negatieve energie (die je zwaar, verward en moe maakt). Als je de levenskracht bewuster gaat voelen kun je kiezen welke invloeden je wilt toelaten in je leven. Let vandaag eens op wat jijzelf uitstraalt, hoe de energie uit je omgeving aanvoelt en wat die met je doet. Fragment uit: Versterk je uitstraling van Carolina Bont uitgegeven bij Kosmos Uitgevers. Beeld: Photo by Allef Vinicius on Unsplash

Leave a Comment