Home Bewustzijn Internationale Vrouwendag 8 maart 2020: balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie

Internationale Vrouwendag 8 maart 2020: balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie

Door Karin en Danique Vergeer
internationale vrouwendag

Internationale Vrouwendag staat in het teken van strijdbaarheid en wil het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld versterken. Deze dag is ontstaan doordat op 8 maart 1908 de eerste staking van vrouwen in de textiel-en kledingindustrie plaatsvond, in New York. De vrouwen staakten voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht. Het  was het begin van de emancipatie van vrouwen en strijd tegen vrouwendiscriminatie.

Spirituele betekenis

Deze dag heeft voor zowel mannen als vrouwen ook een spirituele betekenis. Er zal meer een balans komen tussen de mannelijke en vrouwelijke energie in ons. Daar waar mannen en vrouwen te dominant zijn, teveel uit zijn op controle en macht, zal zachte vrouwelijke energie stromen, om alles in balans te brengen. We zullen gevoeliger worden, mediamieker en ons meer verbinden met onze intuïtie, Hogere Leiding en de spirituele wereld.

Het is namelijk nodig om onszelf los te maken van het ego-bewustzijn; het bewustzijn dat ons doet handelen uit angst. Angst om niet erkend te worden, geen macht te hebben, te weinig geld of bezit te hebben.
Wanneer het ego-bewustzijn nog heel sterk aanwezig is, zal men streven naar het hebben van macht, geld, bezit of een perfect beeld naar de buitenwereld toe. De aanwezigheid van dit bewustzijn laat ons egoïstisch zijn, chanteren, manipuleren, (extreem) boos worden om ons zin te krijgen enzovoort. Daar gaan nu steeds meer vrouwen, maar ook mannen, in opstand tegen komen.

Je kunt een sterke behoefte voelen om je niet meer te willen opofferen, een passieve houding aan te nemen en te blijven hangen in een slachtofferrol. Je wilt meer in actie komen om meer zelfstandigheid op te bouwen en meer aandacht te kunnen besteden aan je eigen ontwikkeling. Je kunt besluiten je niet meer te laten onderdrukken. Hierdoor neem je de leiding over je eigen leven terug.

Wanneer je tegenwerking ervaart vanuit je omgeving, als jij jouw zelfstandigheid wilt vergroten, kan er ook veel boosheid loskomen. Deze boosheid kan ook te maken hebben met onverwerkte trauma’s uit vorige levens of je jeugd.

Bovendien kan je je willen losmaken van relaties die niet meer gelijkwaardig voelen. Hierdoor kan er ook een disharmonie ontstaan in relaties.

Je zult zien dat wanneer jij jouw eigen weg volgt en vertrouwt op jouw intuïtie, je veel geluksmomenten kunt ervaren. Je gaat de vrijheid voelen om te groeien – iets waar je misschien al lange tijd behoefte aan hebt.

Je kunt ook onverwacht meer geld gaan verdienen, wat ervoor kan zorgen dat jij financieel onafhankelijk bent. Of misschien krijg je ingevingen over hoe jij financieel onafhankelijk kunt worden.

Mannen en vrouwen, die al meer los zijn van het ego-bewustzijn, zullen anderen ook stimuleren om uit hun comfortzone te komen en uitdagingen aan te gaan die hun zelfstandigheid stimuleren.

Door jouw “Hogere Leiding” te volgen en uit je comfortzone te komen, kom je steeds meer in jouw kracht te staan!

Liefs,
Karin en Danique

www.healingcentrumisis.com

Leave a Comment