Home Boekentips Inspirerende boekentip: Carry on en leef – de kracht van kwetsbaarheid

Inspirerende boekentip: Carry on en leef – de kracht van kwetsbaarheid

Door Redactie

In een wereld van Instagramfilters en Photoshop is hier de frisse wind van Glennon Doyle Melton, een vrouw die zichzelf beschrijft als ‘bijna beschamend schaamteloos’. Op Facebook heeft ze 530.000 volgers, op Twitter 45.000 en op Instagram 140.000. Ze heeft een dappere missie: de waarheid vertellen. Oók als die pijnlijk is. Maskers opzetten, daar doet Melton niet aan mee.

Lees hier een interview met Glennon Doyle Melton op Happinez.nl 

Carry on en leef

In ‘Carry On en Leef‘ blikt Glennon Doyle Melton terug op haar leven so far – ze is nog maar net veertig.Twintig jaar lang nam ze haar toevlucht tot overmatig eten, alcohol en drugs, totdat ze koos voor het leven. Met vallen en opstaan, dat wel. Haar (eigenzinnige) geloof speelt daarin een belangrijke rol. Vermakelijk, herkenbaar er vooral vol levenswijsheid, die Melton schijnbaar achteloos tentoonspreidt. Een inspirerend boek over compassie en kwetsbaar zijn. Glennon Doyle Melton: ‘De waarheid laat zich niet lang wegmoffelen door maar zoveel mogelijk te eten, drinken, sporten, werken, winkelen of jezelf te verwonden. Wegduiken voor de waarheid veroorzaakt een geheel eigen pijn, en reken maar dat die van de eenzaamste soort is. Het leven is moeilijk. Niet, omdat wij het verkeerd aanpakken, maar gewoon om het moeilijk is. Daar mag je best over praten, schrijven en schilderen, of om huilen. Dat helpt. Dit boek is mijn verhaal, en hopelijk is het ook het jouwe. Hierin vertel ik hoe ik mijn kringen uitbreidde – hoe ik mijn leven opbouwde – en wat het voor mij inhoudt om daarmee door te gaan. Carry on en leef.’

Wil je alvast een fragment lezen? Bekijk hier het inkijkexemplaar: Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe de kracht van kwetsbaarheid in de praktijk kunt toepassen? Bestel hier jouw exemplaar van Carry on en leef.

 

Inspirerend filmpje waarin Glennon Doyle Melton vertelt over Carry on en leef:

Leave a Comment