Home Geen categorie Innerlijke kracht

Innerlijke kracht

Door Esselien

Bij het lezen van Innerlijke kracht van Anselm Grün kwam ik veel tegen wat herkenbaar en toepasbaar is voor mezelf en voor de mensen die mijn Reiki Praktijk bezoeken. Het her-erkennen van ervaringen uit de kinderjaren waar veel mensen in vast blijven zitten. Wat zit er achter de huidige problemen, hoe kan ik er anders naar kijken, er anders mee omgaan zodat de scherpe kantjes eraf gaan? Vele handvatten worden aangereikt waardoor je beter bij de innerlijke bron kunt komen. De Bron om te ervaren en gebruiken voor jezelf en anderen.

Her-ontdekken

Het her-ontdekken van het innerlijk kind, het kwetsbare kind waarover we ons moeten ontfermen. Door dit kind kunnen we ons leven makkelijker begrijpen en vorm geven. Ontdekken waarom we dingen op een bepaalde manier voelen en beleven. In het gedeelte van “de Heilige Geest” staan ook veel goede tips en voorbeelden waar je veel aan hebt. Wel vond ik het moeilijk om in dit gedeelte bij de les te blijven, omdat ik niet kerkelijk ben opgevoed en soms het idee had dat de bijbelteksten om mijn oren vlogen. Taaie stof die toch erg leerzaam is, waar ik veel van opgestoken heb.

Levenswijsheid

Er is veel levenswijshied beschreven in dit boek, levenswijsheid van de schrijver die alles van alle kanten bekijkt en zich in heel veel verdiept heeft in deze materie. “De Bronnen waaruit je kunt putten” kun je vaak al voelen stromen tijdens het lezen van dit boek. Dit is een heerlijk gevoel waardoor je naar meer gaat verlangen. Zoals beschreven in dit prachtige (naslag)werk is deze bron niet alleen voor jezelf, maar vooral ook om door te geven zodat het een helder en gezonde stromende bron blijft, een bron die je nodig hebt, een bron die ontspringt op de bodum van de ziel. Veel ont-wikkeling en veel leesplezier!

Leave a Comment