Home Astrologie Impact van de volle maan in Waterman & T-Vierkant van de zon in Leeuw

Impact van de volle maan in Waterman & T-Vierkant van de zon in Leeuw

Door Irma van der Wijk
volle maan t-vierkant

We zijn in de 2e helft van 2020 aangekomen en er is de afgelopen maanden op astrologisch gebied veel gebeurd. Conjuncties, retrograde planeten, eclipsen en Saturnus die 3 maanden in het teken Waterman heeft gelopen. Eind juli toen de nieuwe maan in Kreeft stond, is er een “zaadje geplant” wat ons vanaf augustus te wachten staat. De energie van de nieuwe maan in Kreeft die een oppositie maakte met de belangrijke planeten Jupiter, Saturnus en Pluto is de energie van afwegingen maken en beslissingen nemen.

Volle Maan in Waterman

Op 3 augustus loopt de volle maan door het teken Waterman en juist deze combinatie van de diepgaande nieuwe maan in Kreeft en de volle maan in Waterman zal ons leiden en helpen om onze oude en vaste patronen te veranderen. We groeien meer naar nieuwe filosofische uitgangspunten, waarden en idealen, die verbonden zijn met de komende Waterman (Aquarius) periode als aan het eind van het jaar Saturnus ruim 2 jaar door Waterman loopt. De diepere betekenis van Waterman is rechtvaardigheid, medeleven met anderen, aanvaarding van diversiteit, samenwerken, gemeenschappelijkheid en verbondenheid.

De impact van een nieuwe of volle maan wordt niet altijd door ons begrepen. We leven in een zon wereld waar we gericht zijn op ons zijn, levenskracht, zelfvertrouwen en vitaliteit. Onszelf in het licht zetten van de zon geeft natuurlijk het meeste licht en uitstraling en het licht van de Maan is veel diffuser maar zeker niet onbelangrijker. Zorg dat ook jouw persoonlijke Maan niet in de schaduw komt te staan van jouw Zon. De Maan kan ons persoonlijk veranderen.

T-Vierkant

Op 3 augustus maakt de volle maan een T-vierkant met de zon in Leeuw en Uranus in Stier. Zo’n T-vierkant met de volle maan komt niet vaak voor en de weken rond dit aspect kunnen intens zijn. Misschien voel je je gefrustreerd en heb je behoefte aan persoonlijke vrijheid.

Willen we nog wel alles doen voor het materiële? Maar ook maatschappelijk helpen deze energieën ons om de onrechtvaardigheden, het destructieve systeem van onze wereld te veranderen en nieuwe wegen in te slaan, die meer compassie heeft en rechtvaardigheid. Dit geldt zowel persoonlijk als maatschappelijk voor ons. We worden bewust dat we meer in harmonie met onszelf maar ook met onze aarde willen leven.

We gaan steeds meer de behoefte voelen om ons ego en de moeite die we moeten doen om onze levens “onder controle te hebben”, los te laten en meer vanuit onze intuïtie te leven. Laten we ons hart en ziel openen voor deze veranderingen. We worden door de energie van Waterman geholpen om open te staan voor healing, transformatie en een nieuwe manier van bewustzijn.

Innerlijke groei

De bedoeling van dit T vierkant is ook dat we steeds meer op het pad van een spirituele evolutie komen en hierdoor een innerlijke groei maken. Waterman wil dat we doordringen tot de vraag: wat is de oorzaak van mijn angst?

We denken na over onze eigen problemen en komen tot het besef dat we in alle omstandigheden onszelf moeten zijn. Het is nu een prachtige tijd om dit te onderzoeken en de volle maan in Waterman geeft ons de inspiratie om helderheid te krijgen welke keuzes bij ons passen en wat we los moeten laten.

Deze volle maan geeft ons de ‘moed’ om het ook echt te doen. Laat deze twee ‘manen’ jou leiden welke nieuwe wegen je wilt inslaan. Gebruik deze periode om te mediteren en wat heb je nog nodig om zaken los te laten. Hoe komt het dat je niet in harmonie met jezelf en anderen bent? Tot welke keuzes en beslissingen voel jij je geroepen om te maken. Volg je hart en je verstand.

Iedere keuze heeft voor-en nadelen, maar wanneer je de komende periode de “moed” hebt om een beslissing te nemen, weet dan dat je al veel hebt afgewogen en veel moeite hebt gedaan om het “oude” los te laten en het “nieuwe” te omarmen en nieuwe wegen in te slaan.

Laat je hart en je intuïtie je helpen om te luisteren naar je innerlijke bron van wijsheid wat echt in overeenstemming is met je ziel.

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment