Home Boekentips #ikleesthuis: onze spirituele leestips

#ikleesthuis: onze spirituele leestips

Door redacteur
ikleesthuis

In deze bizarre tijden zitten we zoveel mogelijk thuis om elkaar en onszelf te beschermen. Het is niet gek om heftige emoties te ervaren: overweldiging, verdriet, frustratie, misschien verveling. Misschien slaap je slecht of maak je je veel zorgen. Eenzaamheid kan toeslaan, ook al heb je huisgenoten, of je snakt naar een volwassen gesprek. Daarom wilden we een inspirerende leeslijst delen voor moeilijke momenten. Het zijn geen boeken die je even naar een andere wereld brengen, maar juist boeken die de wereld waarin we leven vanuit een andere hoek bekijken.

 Wil je graag een van de onderstaande boeken bestellen? Dan kan dat snel en eenvoudig via onze eigen webshop Boekenwereld.com. Gebruik dan de code ikleesthuis en de boeken worden gratis verzonden! (Geldig t/m 28 april 2020.)

Spiritueel ontwaken

In moeilijke tijden is behoefte aan licht. Voel jij ook de drang om iets bij te dragen in deze rare tijden? Met Lichtwerker ontdek je of jij misschien wel ontwaakt als lichtwerker. Of ontdek in Boek van de levensmissie welke opdracht er in jouw ziel ligt besloten. Als je al voelt dat je spiritueel aan het ontwaken bent, kan het zijn dat je tegen zaken aanloopt zoals oude pijn. Dan is Gids voor spiritueel ontwaken een goede tip, vol met adviezen hoe je kunt omgaan met je ascensieverschijnselen. Wil jij ontwaken in een dimensie van licht en liefde, dan is Ontwaken in 5D een verdiepende stap.

Verbinding in tijden van social distancing

 Juist wanneer we niet mogen samenkomen, voelen we hoe belangrijk anderen zijn in ons leven. Dat is niet altijd makkelijk, en oude pijn kan naar boven komen. Een bijzonder boek is Boek van vergeving waarin Willem Glaudemans ons laat zien: vergeven is het opgeven van de hoop op een beter verleden. Duik in de dynamiek van je relaties met geliefden en vrienden met Meesterschap in liefde of durf je angsten aan te kijken met Liefdesbang. Tot slot, Troostrijke tranen is een boek over omgaan met pijn en verdriet om er als veerkrachtiger persoon uit te kunnen komen.

Omgaan met je gedachtes en rust vinden

 Eckhart Tolle leert het ons al in De kracht van het Nu: we lijden als we in het verleden of in de toekomst leven, alleen in het Nu is rust. In De diamant in jezelf helpt Gangaji met haar teksten om dichterbij die kern van rust te komen. Ontdek hoe je met De vier inzichten rust kunt vinden met vier simpele richtlijnen, waarvan de belangrijkste: doe altijd je best. Wend de kracht van je gedachten aan met de affirmaties uit Je kunt je leven helen of ontdek met Alan Watts in Weg van het denken dat we meer zijn dan ons denken. Een bijzondere titel voor deze tijd: De wijsheid van het niet weten over omgaan met het onbekende. En met het Inspirerend leven journal kun je al je inzichten opschrijven, want zoals het Chinese gezegde ons leert: zelfs de bleekste inkt is sterker dan het sterkste geheugen.

Dichter bij de natuur

De natuur gaat zonder ons gewoon zijn gangetje – de lente is niet tegen te houden. Met Het betoverende leven stap je de mythische wereld van de natuur binnen vanaf je eigen balkon, tuin of leesstoel. Of vertraag en leef met de energie van de maancycli met Leven met de maan. Ontdek hoe verbonden je bent met alles en iedereen om je heen en hoe je de goede verbindingen kunt versterken met Energiekoorden. Voel jij je altijd al verbonden met de natuur? Dan is De weg van de heks misschien wel het boek voor jou.

Vrouwelijke kracht ervaren

Voor wie behoefte heeft aan de wijsheid van een goede vriendin: deze boeken bieden een nieuw inzicht in de kracht van je vrouwelijkheid. Ontwaak met Krijgergodin jouw innerlijke krijger èn godin of ontdek de verborgen kracht die in je menstruatiecyclus huist met Claim je cyclus. In Ongetemde wijsheid maak je kennis met vrouwelijke mystici die je laten zien hoe we in tijden van crisis kunnen verlangen, om elkaar geven en creëren.

Iets nieuws leren

Lees je graag horoscopen, maar ben je benieuwd wat er nou voor jou persoonlijk in de sterren staat? Met Leven met de sterren leer je in simpele stappen hoe de astrologische huizen werken en wat de planeten in je geboortehoroscoop betekenen. Voor je het weet lees je niet alleen je eigen geboortehoroscoop, maar van iedereen van wie je geboorte tijd, datum en plaats kent. Of leer handlezen met Het handleesboek om te zien wat de lijnen in je hand te vertellen hebben.

Laat een bericht achter