Home Geen categorie Ik HOU van MIJ

Ik HOU van MIJ

Door Nicole
houden van jezelfHoewel we in een tijd leven waarin vrouwen en meisjes meer gelijkheid en eigenwaarde hebben dan ooit tevoren, is er toch iets wat niet veranderd: liefde voor jezelf … Eigenwaarde is iets wat we iedere vrouw en meisje willen zien hebben – weten dat je alles kan doen wat je maar wil – maar er is een verschil tussen eigenwaarde en liefde voor jezelf.

Noem mij zo snel 1 vrouw/meisje die je kent die niet zichzelf zo af en toe naar beneden haalt, die zichzelf in relaties plaatst die ongezond voor haar zijn of een ongezonde relatie met haar lichaam of lichaamsbeeld heeft, met alle gevolgen vandien (diëten, anorexia/boulimia), om maar aan het ideaalbeeld van de maatschappijk te voldoen.

Zelfs vandaag in de 21 eeuw zijn dit de feiten:

  • 1 op de 3 vrouwen zullen een vorm van een relatie hebben gekend die ongezond/abusive is voor ze 20 jaar oud zijn, en 80% daarvan zal daarin terugkeren.
  • 1 op de 3 vrouwen heeft te maken gehad met een vorm van sexueel misbruik, of dat nu in of buiten een relatie is.
  • 4 van de 5 vrouwen heeft een dieet gevolgd voor de 4e klas van de middelbare school.
  • bijna 1 op de 2 vrouwen heeft de emotionele nasleep van een scheiding die haar eigenwaarde aantast.
  •  80% van de vrouwen is zo vermoeid dat ze op een breakdown afstormen en breken nog steeds hun lijf af .

De vrouwen die we nu in deze tijd coachen en interviewen, zijn ten opzichte van de vrouwen in de jaren ’70 niet gelukkiger, alhoewel ze nu meer gelijkheid, eigenwaarde en vrijheid hebben.

Houden van jezelf een luxe?

Als je ooit hebt gedacht dat houden van jezelf een luxe is… denk dan nog eens na, de gevolgen van het niet hebben heeft verstrekkende gevolgen, sterker nog als je het niet aan je dochters overdraagt kunnen zij slachtoffers worden van loverboys en in andere ongezonde relatiepatronen als co-dependency terechtkomen. In deze tijd, waarin de meeste mensen inmiddels wel hebben ontdekt wat de kracht is van houden van jezelf, omdat ze zelf de levensveranderende effecten ervan hebben mogen meemaken, wordt houden van jezelf nog steeds gekoppeld aan termen als narcisme, ijdelheid, egoïsme en nog meer van die termen. Word het niet eens tijd om die termen uit je gedachtegangen te verbannen? In een wereld waarin zo veel vrouwen en meisje onnodig lijden omdat ze simpelweg niet voldoende van zichzelf houden, is alleen eigenwaarde niet genoeg om werkelijk gelukkig te zijn.

Dus daarom lieve dames,

vrouwenkrachtHou van jezelf, geef je dochter(s) het mooiste geschenk mee in haar leven om uit te groeien tot het mooiste wezen wat ze kan zijn…. ZICHZELF. Wil je meer weten over de verschillen tussen eigenwaarde en houden van jezelf of een van onze nieuwe seminars/playshops bijwonen, stuur dan een mailtje naar trueolors@tele2.nl of houd deze site in de gaten.

Leave a Comment