Home Geen categorie Hotspots in Middelburg

Hotspots in Middelburg

Door ikbeniris

Middelburg is charmant. Voor mijn vader vanwege het Zeeuws Archief en de bibliotheek, waar ik net iets minder warm voor loop. De volgende hotspots krikken een bezoek aan de gezellige stad naast deze cultureel verantwoorde plekken weer helemaal op.

Bakkerij De Smaak Van Toen

Foto-winkel-6-e1417528960146Als het voor mijn gezondheid niet uit zou maken, dan at ik de hele dag door brood. Goed brood. Van een warme bakker, met de beste ingrediënten, voedzaam, ambachtelijk en puur. Laat dat nou precies zijn waarvoor je bij De Smaak Van Toen aan de Langeviele 67 in Middelburg terecht kan. En meer! De naam Smaak Van Toen staat voor een gezamenlijke liefde voor pure producten en een passie voor lekker eten. Alle broden in de bakkerij zijn op ambachtelijke wijze bereid en van 100% desem. Dus naast overheerlijk ook nog eens hartstikke gezond. Voor de liefhebbers van een bijzonder en smakelijk taartje: De Smaak Van Toen heeft een smakelijk assortiment gebak. Denk aan Grootmoeders Appeltaart, kersen kruimelgebak of notentaart. De geuren die de bakkerij uitwaaien, doen je watertanden. Wie aan de lijn doet, kan het beste de touwtjes voor één keer maar wat laten vieren, want de broden en het gebak zijn te lekker om te laten liggen. Geopend op dinsdag tot zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur. Bakkerij De Smaak Van Toen heeft ook een filiaal aan de Grote Markt 2 in Goes. Openingstijden: dinsdag, vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

De Juf – Taart, Koek & Kruimels

winkel1De website van de Juf geeft al een sfeervolle indruk van wat De Juf in haar mars heeft. De Juf is een winkel waar je niet aan voorbij mag lopen, omdat de ambachtelijk gemaakte taarten, koekjes en andere zoetigheden met zoveel liefde zijn bereid. Elke dag versgebakken en dat gaat de hele dag door. Die zorg voor dat fijne zoetighedenassortiment trekt De Juf door in de keuze voor pure ingrediënten die kakelvers van het land komen. De verschillende meelsoorten in de koekjes en taarten zijn gemalen van 100% Zeeuwse tarwe. Daarnaast kiest De Juf voor seizoensgebonden, lokaal fruit en de beste chocola en luxe noten. Vooraf een kijkje nemen op de website is een aanrader. Al was het maar voor de uitnodigende foto’s van de worteltaart met walnoten, de brownies en blondies en kokosmakronen. Extra fijn: de taarten en andere lekkernijen zijn ook te bestellen voor thuis. Je vindt De Juf aan de Sint Janstraat 32 in Middelburg. Openingstijden: maandag en dinsdag op afspraak, woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur, zondag gesloten. Mijn vader vermaakt zich uren in het Zeeuws Archief en de bibliotheek en die uren gebruik ik maar wat graag voor een bezoekje aan deze Middelburgse hotspots. Have fun!

Leave a Comment