Home Geen categorie Hotspots: (H)eerlijk eten in Utrecht

Hotspots: (H)eerlijk eten in Utrecht

Door ikbeniris

Dit keer 2 fijne hotspots in Utrecht waar je terecht kunt voor een dosis biologisch culinair genieten om een tijdlang op te teren.

1. GYS Biologisch eten & drinken

GYSGYS maakt gezond eten, en daar niet al teveel tijd aan kwijt zijn, mogelijk. Men serveert er betaalbaar eten dat met liefde bereid is en voornamelijk met streekproducten. Veel van de gerechten op de kaart zijn daarbij ook nog eens vega of vegan. Een broodje gegrilde tempeh, mediterraan kikkererwtensoepje of tofuburger? Bij GYS draaien ze hun hand er niet voor om. Met het hart op de juiste plaats en oog voor de wereld om zich heen, hebben eigenaren Gys en Vincent de lijn van ‘goed doen’ mede doorgevoerd in het interieur en de bedrijfsvoering waar duurzaamheid centraal staat. Het minimalistische interieur, met maagdelijk witte houten stoeltjes en peertjes als lampen aan het plafond maakt biologisch lunchcafé GYS aan de Voorstraat 77 in Utrecht tot een place to be. Dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Kijk voor meer informatie op: GYS

2. KEEK Kunst En Eerlijke Koffie

KEEKIn de oudste winkelstraat van Utrecht, de Twijnstraat, huist sinds 2008 een uniek adresje waar je ondergedompeld wordt in gastvrijheid. Alles wat je bij KEEK eet of drinkt, van de taart en koffie tot de sappen en chutneys, is zelfgemaakt. Met uitsluitend biologische producten en zoveel mogelijk van het seizoen. Het leuke van KEEK is, dat alles een minuutje verderop in een pand aan de Oudegracht 362 wordt gemaakt waar je de heerlijkheden ook kunt ophalen om mee naar huis te nemen. Het woord ‘kunst’ is natuurlijk niet zomaar uit de lucht gegrepen. Elke 6 weken is er een nieuwe expositie en zijn er maandelijks culturele activiteiten te bezoeken, zoals Soup ‘n Songs, een akoestische concertreeks, en Soup ‘n Stories, een verhalenavond. Erik en Maria ontvangen je graag. Adres: Twijnstraat 23 Openingstijden: maandag van 11.00 tot 17.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op: KEEK De binnenstad van Utrecht heeft nog veel meer onontdekte, verrassende restaurantjes en lunchcafés die (h)eerlijk eten serveren. Ben je een dag in Utrecht en heb je zin in goed en lekker eten, dan is een ontdekkingstocht naar deze plekken echt een aanrader.

Leave a Comment