Home Hooggevoeligheid Hooggevoeligheid: een sessie met Susan Marletta Hart over vertrouwen in plaats van medicatie

Hooggevoeligheid: een sessie met Susan Marletta Hart over vertrouwen in plaats van medicatie

Door Susan Marletta Hart
persoonlijke sessie

Ik heb continu angstklachten. De reguliere zorg probeert mij meestal met medicijnen te verdoven. Mijn levenspad heeft mij op een gegeven moment in contact gebracht met Susan Marletta Hart. Zij is mijn nicht van vaderskant. We hebben in het verleden contact gehad, omdat ik in haar vorige huisje heb gewoond. Na vijf jaar geen contact, kwamen we in gesprek met elkaar. Net op het moment dat ik het helemaal niet meer zag zitten. Volop elke dag in de angst zit, kom haar hulp. We doen meditatie – en visualisatie oefeningen. Als gevoelsmens ben ik erg beeldend ingesteld, en ik merk dat haar therapievorm goed bij me aansluit. Iets dat de reguliere zorg mij niet biedt. Ik vind rust en ontspanning, en mijn angstklachten verminderen met de dag. Vandaag heb ik een visualisatie oefening gedaan met haar waarbij ik mijn oervader en oermoeder heb ontmoet. Een bijzondere ervaring, waarbij ik voel dat ik het even niet meer allemaal alleen hoef te doen.

Ik voel mij al dagen onrustig en in paniek bel ik Susan op. Zij neemt de tijd ook al heeft zij een heel druk schema. Zij vraagt mij op een rustig plekje te gaan zitten. Dat is voor mij de slaapkamer. Ze zegt: steek even wat kaarsjes aan, wat ik doe. Ik ben op dat moment erg boos op mezelf omdat ik al weken met dezelfde klachten kamp, maar Susan gaat niet mee in mijn boosheid en vraagt mij mijn ogen te sluiten. Zij laat me allereerst al mijn lichaamsdelen  ontspannen, waarbij ik in een bepaalde rust kom die ik normaal gesproken niet ken. Haar stem werkt zo positief op me dat ik mij eindelijk weer volledig kan overgeven aan de rust. De woede verdwijnt en ik sta open voor haar hulp.

Als ik helemaal in een ontspannen toestand ben, vraagt zij mij te gaan naar een plek (fictief of realistisch) waar ik mij veilig voel. Een plek op aarde. Nu is er op dit moment nergens een plek waar ik mij helemaal veilig voel, maar ik herinner mij een plek die ik had leren kennen toen ik een visualisatie deed via Youtube, waar ik mij heel fijn voelde. Dus ga ik naar deze plek. Een veranda waar ik op een schommelstoel een boekje lees. Achter me is een huisje. Het uitzicht is een kale vlakte. Eerst denk ik dat het een woestijn is, maar als ik beter kijk, is het meer een prairie. De ondergaande zon zorgt voor een warm gevoel. Ik kan deze plek helder voor mij zien en voel mij voor het eerst sinds dagen veilig en rustig. Ik snap niet helemaal waarom het er zo kaal is, maar Susan zegt: “Laat het maar zo zijn, en het geeft niet dat het kaal is”. Susan laat me heel erg contact maken met moeder aarde. Dan met mijn eigen lijf. Na verschillende sensaties in mijn lichaam te hebben gevoeld, zoals hele warme handen en een bal in mijn buik, vraagt Susan mij in het huis te gaan dat achter mij staat. Ik voel weerstand, want op de veranda is het veilig. Met de begeleidende stem van Susan en haar rustgevende kracht, vind ik toch de moed om in het huisje achter mij naar binnen te gaan. Zij vertelt mij dat ik hier de oervader en oermoeder ga ontmoeten. Ik ga zitten aan de tafel met niet echt lekker zittende stoelen. Ik zie de oervader en oermoeder eerst niet, maar opeens weet  ik dat ze er zijn. Op het moment dat ik hulp vraag aan hen, voel ik een overgave en intens geluk binnen in mij. Ik moet spontaan huilen. Weerstand komt weer opzetten, omdat ik het gevoel hab dat ik zwak ben. Maar Susan zegt: “Laat het er zijn, oordeel niet over jezelf, maar ontvang. Je hebt het recht om je gesteund en geborgen te voelen. Zij staan altijd achter je. Leun in hun steun en goedheid.” Na dit intense geluk en verdriet op hetzelfde moment gevoeld te hebben, is het voor mij genoeg. Ik weet nu dat er hulp is en dat ik mijn angsten mag overgeven aan de oervader en oermoeder. Volgens Susan heb ik het al zo lang alleen gedaan en mag ik nu eindelijk voelen dat ik het niet meer alleen hoef te doen. Het is een bijzondere ervaring. Een ervaring die ik gelijk op papier wil zetten. Ik vraag aan Susan wat de kale vlakte en het verre zicht betekenen, maar ze antwoordt: “Dat vertel ik je nog wel een keer, voor nu is het goed zo.” Ik neig ertoe weer in mijn hoofd te schieten, zegt ze. En dat klopt. De angst is weg, Susan heeft mij met haar meditatieve stem geholpen met een reis naar mijn innerlijke ik. Ik ben dankbaar en weet dat de methode van Susan werkt. Iets waar de reguliere zorg van kan leren. Volstoppen met medicatie is niet altijd de oplossing, maar kijken naar je diepste angst, je diepste innerlijk onder een vertrouwelijke begeleiding, helpt mij in ieder geval heel goed. Het doorvoelen van de angst in combinatie met meditatie is voor mij de manier om met mijn problemen te leren omgaan. De kale vlakte, een ver uitzicht en een ontmoeting met de oervader en oermoeder. Een reis die niemand mij afpakt. Ik heb mijn plekje op aarde gevonden (ook al fictief) ergens waar ik mij veilig en gesteund kan voelen. Zonder Susan zou ik nu nog kampen met mijn angsten. Ik weet dat ik nog meerdere sessies moet doen, maar als dit al het resultaat is na één sessie, geeft mij dat veel vertrouwen.

(auteur bij redactie bekend)

Boekentip: Leven met hooggevoeligheid, van opgave naar gave 

Levenmethooggevoeligheid.9789025961770 (2)Volgens Marletta-Hart hoef je geen slachtoffer van je eigen gevoeligheid te zijn, maar kun je die omvormen tot een kracht. Ze belicht niet alleen de spirituele kant van hooggevoeligheid, maar laat ook ervaringsdeskundigen aan het woord. Bovendien beschrijft ze heel praktisch manieren om goed met hooggevoeligheid om te gaan. Zo wordt hooggevoeligheid een kracht.

Bestel voor € 20,99 met gratis verzending bij onze webshop Boekenwereld.com.

Leave a Comment