Home Hooggevoeligheid Hooggevoeligheid & de energie van 2020: wat betekent dit voor jou?

Hooggevoeligheid & de energie van 2020: wat betekent dit voor jou?

Door Lusanne Hogeweg
hooggevoeligheid 2020

Wat brengt 2020? Voor het nieuwe jaar heb ik een legging gedaan met Inner child kaarten: verleden, heden en toekomst. Ook heb ik een Collage inspiratie kaart getrokken. De kaarten zeggen iets over de energie van dit jaar en de ontwikkeling waar we in zitten. Dit geldt in het bijzonder voor hoogsensitieve personen, die ontvankelijk zijn voor deze energie en bezig met bewustzijnsontwikkeling en transformatie.

Inner Child kaarten

Ik gebruik deze kaarten regelmatig voor mezelf en mijn klanten om te kijken waar we staan in onze ontwikkeling. Daarnaast trek ik elke maandag een kaart om te duiden wat de week gaat brengen. Ik ben altijd weer onder de indruk van de treffendheid van de afbeeldingen. Daarom nu een uitleg over wat 2020 brengt!

De kaarten voor 2020

Verleden: Drie van de kristallen
Heden: Vier van de kristallen
Toekomst: Kind van de kristallen

Top thema in 2020

Dit jaar kunnen we bouwen in lijn met het goddelijke. We kunnen onze ziele-missie, dat waar we in geloven en voor staan, in de wereld zetten. Door samen te werken kunnen we grootse dingen doen. Vergeet vooral niet om te spelen. Vind balans tussen een verantwoordelijk lid in de maatschappij zijn en een speels kind dat onbevangen op avontuur gaat. Vind vrijheid in verbondenheid. Hoe? Verderop geef ik een aantal praktische tips. 

Geloof in jezelf. De uitdagingen die op je pad komen, kun je aan. Echt.

Verleden: Drie van de kristallen

We hebben moeten leren samenwerken. Ons innerlijk kind is voldoende geheeld en we kunnen nu de wereld in. We zijn beter geaard, voelen ons meer thuis op aarde. Ons zelfvertrouwen is toegenomen en we kunnen meer plezier hebben.

Het leven is leuker geworden nu we verbinding ervaren met onze eigen hulpbronnen, zoals onze kwaliteiten en vermogens, en met anderen, met gelijkgestemden.

Heden: Vier van de kristallen

Nu kunnen we gaan bouwen en groeien: samen! Het leven is goed, in bloei en vruchtbaar. Verdeel de taken zodat ieder doet waar hij of zij goed in is. Dan kunnen we samen iets groots tot stand brengen.

Let er wel op dat je bouwt en creëert vanuit je ziel en je diepste verlangens. Vanuit je hoogste bewustzijn. Laat het licht van universele liefde en waarheid door jou heen schijnen.

Waarden die nu belangrijk zijn: verantwoordelijkheid, concentratie, toewijding en vlijt. Daarmee kun je je ware doel bereiken, je ziele-missie realiseren, in lijn met het goddelijke plan.

Toekomst: Kind van de kristallen

Werk vanuit de diepte, heb geduld. Vind rust in spelen, hobby’s en de natuur. Verstilling is belangrijk, maar zoek ook het wilde in jezelf op, het ongeremde en ongetemde in jou. Ga op avontuur.  Spring af en toe uit de band, als je je beperkt voelt. Geniet van je vrijheid, laat je niet leiden door angst.

Gebruik je aardse rijkdommen wijselijk, maar laat de verantwoordelijkheid niet te zwaar wegen. Trek regelmatig de natuur in en laat de beschaafde wereld achter je.

Tips voor HSP’s in 2020

  • Ga regelmatig de natuur in, wandelen, fietsen, zwemmen of vissen, zoek de buitenlucht en de zon op.
  • Doe leuke dingen, dingen die JIJ leuk vindt, ongeacht wat anderen ervan vinden.
  • Breng desnoods wat vaker tijd door in je eentje, het zal je goed doen.
  • Onderzoek nieuwe creatieve uitingen. Tekenen of schilderen, collages maken of mozaïeken, doe iets met je handen. Denk ook aan breien in een groep, of zoek iets ander dat verbindt.
  • Mediteer en lees sprookjes, spirituele romans of metafysische boeken: verdiep en verruim je bewustzijn en versterk je verbinding met je ziel. Laat je inspireren en raken op een diep niveau.
  • Doe aan yoga of andere fysieke hobby’s of sporten. Beweeg en zorg goed voor je lichaam. Maak het sterk zodat je het leven goed aankunt.

Collagekaart: Shine bright like a diamond

Waar nodig zuiver jezelf van oneffenheden zodat het licht van je ziel door jou heen kan stralen. Vooral je eventuele angsten en onzekerheden kunnen je geest en gemoed vertroebelen en je doen twijfelen. Geef er niet aan toe. Geloof en vertrouw dat het kan. Dat jij het kunt. Weet dat je opgewassen bent tegen wat het leven je brengt aan verantwoordelijkheden en taken.

Je mag trots zijn op jezelf, je bent (van) zo ver gekomen. Zie en ervaar jezelf als een stralende diamant. Om je daarbij te helpen heb ik een geleide meditatie opgenomen. Deze meditatie Shine like a diamond kun je gratis doen.

Ik wens je een mooi en vervullend 2020!

Lusanne Hogeweg

Wat brengt 2020

Bronvermelding

  • Bronvermelding Inner Child kaarten, een reis in sprookjes, mythen en natuur door Isha en Mark Lerner. Ik heb deze kaartenset al zeker 15 jaar en gebruik deze nog steeds voor mezelf en mijn klanten.
  • Bronvermelding Collage inspiratie kaarten. Van de 50 mooiste collages die ik heb gemaakt in de afgelopen zeven jaar heb ik afdrukken laten maken. Het zijn prachtige afbeeldingen die tot de verbeelding spreken en naar mijn ervaring altijd heel treffend zijn. De beelden spreken voor zich, laat je inspireren en raken…

Boekentip: Voluit leven met hooggevoeligheid

Susan Marletta Hart’s Voluit leven met hooggevoeligheid biedt concrete inzichten en oefeningen die je helpen je ware kracht te vinden en deze verder te ontwikkelen wanneer je hooggevoelig bent. Veel mensen ervaren hooggevoeligheid als een last. In dit werkboek staan oefeningen om hooggevoeligheid juist te benutten als hulpmiddel voor zelfontwikkeling. Een gids vol praktische handvatten om je leven als hooggevoelige ook echt voluit te kunnen gaan leven.

Ga aan de slag en bestel nu jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,00 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

1 comment

Avatar
Willy Moorman 7 januari 2020 - 17:13

Hallo, goed verhaal. Ik volg alles wat ik tegenkom over HSP.
Groet, Willy.

Reply

Leave a Comment