Home Geen categorie Hoe spiritualiteit mij heeft gered

Hoe spiritualiteit mij heeft gered

Door Sander Viergever
Stoppen met de strijd. Tot 4,5 jaar terug dacht ik dat mijn leven om mezelf ging. Ik was daarom veel bezig om financiële zekerheden te verwerven, om fysiek plezier te beleven en was ik bezig om vooral ook een vrouwelijke partner te vinden. Ik dacht dat mijn leven daar om draaide. Nu ik 4,5 jaar later terugkijk op mijn leven zie ik dat ik tot 4,5 jaar terug eigenlijk een totaal zinloos leven had, eenzaam, nutteloos en nagenoeg zonder betekenis in de zin dat ik leefde in een grote afwezigheid van vreugde en licht.

Net als veel andere mensen die een ommekeer in hun leven maken nadat ze zojuist een ware dieptepunt hebben bereikt, is dat bij mij ook de reden geweest voor een ommekeer. 4,5 jaar geleden kwam ik in een dieptepunt in mijn leven en ik dacht: ‘Wat ik nu doe, werkt in ieder geval niet’. Ik wist niet precies wat dan wel werkt.. Ik denk dat ik in die tijd door mijn ziel – middels een flinterdun gevoel dat mij leidde – werd geleid naar mijn beslissing om uit mijn eenzaamheid te komen. Ik zat bijna de hele week alleen en nam de stap om te gaan voetballen en een bezoek te brengen aan de eredienst van de Evangelische gemeente (ik kom nu in 2015 niet meer in de kerk). Ik verlangde naar de echte waarheid – wat mij ertoe zette het boek ‘Een ongewoon gesprek met God‘ te lezen. Sinds mijn ommekeer van eind 2010 gaat het zeer, zeer goed met me. Extreem goed eigenlijk. Nu werk ik als ervaringsdeskundige in de psychiatrie, ben ik beginnend spiritueel coach via Gesprekken met God Stichting en heb ik een voortdurende uitbreiding van het aantal vrienden waarmee ik omga.

Niets in mijn leven heeft mij meer doen ontwikkelen dan spiritualiteit

Ik erken steeds vaker waarom God iemand op mijn pad laat komen… Daarbij ben ik me er steeds vaker van bewust dat men een gift kan schenken aan ieder persoon die hij of zij ontmoet. Dat is ook mijn opdracht voor jou. Als er een nieuw persoon in jouw leven verschijnt, bedenk dan welke gift je deze persoon kunt schenken. Want er is maar één reden dat een persoon in jouw leven is gekomen. Dat is om hem of haar te helpen zich iets te herinneren. Dat kan zijn dat je hem herinnert aan welke bijzondere gave hij of zij heeft, of dat je hem of haar helpt te herinneren dat zij een deeltje van God is. Nu ik dit zo schrijf voel ik een golf van vreugde door mijn ziel heen stromen. Dit betekent dat het van belang is voor het uitwerken van de Agenda van mijn Ziel wat ik hier opschrijf. En kom ik zo weer mooi terug bij het begin van deze blogpost. Als we allemaal één zijn en als God zich via ons ervaart, dan hoeven we nooit meer éénzaam te zijn.

Leave a Comment