Home Bewustzijn Hoe je dromen werkelijkheid kunnen worden door je bewust te worden van je waakdromen

Hoe je dromen werkelijkheid kunnen worden door je bewust te worden van je waakdromen

Door Chantal van Veen

We hebben niet altijd een positieve associatie met het woord dromen. Wanneer we dit overdag doen, denken we dat het tijdverspilling is en wanneer we het ’s nachts doen, denken we in het beste geval dat we zo een boodschap van het onderbewuste krijgen. Wat we niet beseffen is dat we de werkelijkheid waarin we leven zelf genereren en de wereld tot bestaan dromen. Hieronder lees je waarom dromen zo belangrijk is en hoe we onze dromen werkelijkheid kunnen laten worden.

Waarom is dromen zo belangrijk?

Dromen is ons vermogen om mooie beelden te maken terwijl we wakker zijn. Wanneer je eenmaal goed kunt dromen met je ogen open, hoef je het leven niet meer onbewust te leven. Je kunt dan een rijk leven creëren waarin je zelf bepaalt wat er in je leven gebeurt en waarin je niet meer slechts een onbewuste deelnemer in de gebeurtenissen om je heen bent. Op deze manier kun je jezelf bevrijden van beperkingen. Om dit te realiseren moet je de stilte van je ziel binnengaan en je een beeld vormen van hoe je wilt dat jouw wereld eruit ziet.

Word je bewust van je waakdromen

Om jouw droom werkelijkheid te laten worden, is het belangrijk om je bewust te worden van je waakdromen (dromen die je overdag hebt wanneer je gedachten afdwalen) en de symboliek ervan. Volgens de psychoanalyse is elk symbool in je nachtdromen een beeld van jou. Deze benadering kun je ook toepassen op je waakdromen om deze te onderzoeken. Symbolen zijn overal en alles wat jij meemaakt weerspiegelt een deel van jou. Door de werkelijkheid op deze manier waar te nemen, ben je dus al bezig met het dromen van je wereld.

Boekentip: De hoeders van de aarde

Hoeders van de aardeDit is een fragment uit ‘De hoeden van de aarde’.De hoeders van de aarde gebruiken hun inzichten onder andere om ziekten te helen en emotionele problemen op te lossen. In dit boek presenteert Alberto Villoldo deze als de vier inzichten. Je leert hoe je trauma’s in het verleden van je kunt afschudden, hoe je van je angst en boosheid af kunt komen, hoe je je eigen lot kunt helen en hoe je ervaringen een projectie zijn van je je eigen innerlijke landschap of dromen. Als we ontwaken uit de culturele trance, creëren we vreugde, overvloed en betekenis in ons leven.

Bestel jouw exemplaar op onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

 

 

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter