Home Astrologie Het Tweelingen seizoen: 6 tips om je door deze tijd te navigeren

Het Tweelingen seizoen: 6 tips om je door deze tijd te navigeren

Door redacteur
tweeling seizoen

Om de 30 dagen bezoekt de zon een nieuw sterrenbeeld. Tijdens dit ‘seizoen’ voelt iedereen deze heersende energie, ook al is het niet jouw sterrenbeeld. Op 20 mei 2018 kwam de zon aan bij de spraakzame Tweeling: het sterrenbeeld van de dynamische duo’s. Het Tweelingseizoen is een nieuwsgierige, communicatieve zonnecyclus die het volume van onze aangeboren nieuwsgierigheid verhoogt. Door de juiste vragen te stellen (en soms een paar brutale) zullen we erachter komen waar we mee te maken krijgen tot 21 juni.

Wat kunnen we verwachten tijdens het Tweelingenseizoen?

De charmante Tweeling is een sterrenbeeld met de energie van verwante geesten. Dit sterrenbeeld is altijd op zoek naar een aanvullende metgezel. Tijdens dit seizoen is de energie wisselend en veelzijdig, maar we kunnen in dit seizoen ook te vaak de advocaat van de duivel spelen en een argument beginnen, alleen maar om een discussie aan te gaan. Jouw tegengif? Verander van onderwerp, deze spraakzame zonnecyclus laat ons stuiteren tussen verschillende onderwerpen, plannen en sociale verplichtingen.

Tweelingen is de derde in de reeks van twaalf sterrenbeelden. Het sterrenbeeld Tweelingen is een extravert luchtteken en past zich makkelijk aan verschillende sterrenbeelden aan. Tweelingen staan erom bekend snel van mening te veranderen. Dit kan ook de reden zijn dat mensen met het sterrenbeeld Tweelingen vaak omschreven worden als mensen met twee gezichten. Maar in feite denken ze heel snel of gaan ze sneller over op nieuwe bezigheden dan de rest van ons.

Geregeerd door de nieuwsgierige Mercurius, is Tweelingen het teken van de duo’s. Zorg tijdens het Tweelingenseizoen dat je radar aanstaat voor wisselende energieën, en begin bijvoorbeeld in je eigen achtertuin. Hier gonst het van de wisselende energieën tijdens dit seizoen. En als jouw wijk een beetje te rustig is, trek er dan eens op uit naar Hotspots dicht bij jou in de buurt.

Nu het seizoen van het aardse sterrenbeeld Stier voorbij is, en dat van Tweelingen is begonnen, wordt onze aandacht gevestigd op samenwerking. De Stier hielp ons om onze grote plannen structuur te geven. Nu spoort opschepper Tweelingen ons aan om hulp te zoeken bij mensen die onze vaardigheden versterken. Een mooie herinnering dat er geen ‘ik’ in het woord ‘team’ zit.

Zes tips om de kracht van duo’s de omarmen van nu tot 21 juni

1. Gebruik het buddysysteem.

Werk samen tijdens het Tweelingenseizoen. De relaties die we aangaan zijn vaak een spiegel voor zowel onze goede als slechte kanten. Het maakt niet uit of je nu mensen zoekt die jouw vaardigheden en kwaliteiten versterken of waarmee je op een romantische manier een connectie maakt. Dit seizoen steunt elk soort duo. Let wel op dat je niet teveel gaat leunen op de ander, want de Tweelingenenergie kan zorgen dat je te afhankelijk wordt van de ander.

Het Tweelingen seizoen is een goed seizoen om het actief luisteren te oefenen. Door de spiegelmethode toe te passen, kun je goed nadenken over wat iemand anders heeft gezegd en daarna pas reageren. Spiegelen kan ervoor zorgen dat de andere persoon zich echt gehoord voelt. Is er iemand die het bloed onder jouw nagels vandaan haalt? Kijk dan eens naar jezelf: deze irritaties kunnen een reflectie zijn van je eigen schaduwkanten, die je nog niet hebt geaccepteerd.

2. Maak verbindingen

Koppelaar! Dit seizoen is perfect om mensen aan elkaar te introduceren waarvan jij denkt dat ze goed bij elkaar passen, op professioneel of persoonlijk gebied. Je kun ook een bericht sturen naar iemand die je bewondert. Of schrijf een getuigenis voor een collega waarvan jij vindt dat hij/zij zijn/haar werk enorm goed doet. Verbind een vriend aan iemand de belangrijk is voor zijn of haar carrière. En weet: wie goed doet, goed ontmoet.

3. Zeg wat je denkt

Tweelingen staan bekend om hun vlijmscherpe humor en geestige oneliners. De invloed van de zon zorgt ervoor dat meningen en commentaar je om je oren blijven vliegen. Omdat het sterrenbeeld Tweelingen verbaal sterk is, zijn er veel tekstschrijvers en hip-hop artiesten met dit sterrenbeeld. Denk aan: Kendrick Lamar, Tupac Shakur, Kanye West, Macklemore en nog vele anderen. Probeer tijdens dit seizoen te zoeken naar een creatieve manier om de dialoog aan te gaan. Hoewel Tweelingen verbaal heel sterk zijn, kunnen sommige woorden verkeerd worden geïnterpreteerd, vooral op social media.

Ga tijdens dit seizoen niet teveel analyseren, of dingen moeilijker te maken dan dat ze al zijn. Zoek een vertrouwd persoon of plek  om al je gevoelens te kunnen uiten. Als je twijfelt of je iets kunt zeggen, overleg het dan eerst met iemand die je vertrouwt en die je kan helpen beslissen.

4. Ga op avontuur in je eigen stad

Tweelingen zijn altijd op lokale festivals en evenementen te vinden. Wanneer was de laatste keer dat jij op avontuur ging in je eigen stad? Ga het liefst lopend, als je dat kunt, op zoek naar kleine winkeltjes waar je de leukste dingen kunt kopen. Maak een praatje met vaste klanten bij jouw favoriete koffietent, of ga naar een klein concert. Laat de synergie stromen in al je interacties. Je weet nooit wie je kan ontmoeten, simpel door vriendelijk hallo te zeggen en interessante vragen te stellen.

 5. Upgrade je vervoer

Tweelingen worden geregeerd door Mercurius, de beschermer van het vervoer. Als je alles lopend doet, dan is het tijd om je voeten eens goed te verzorgen en om mooie en comfortabele schoenen te kopen voor de zomer. Als je in de aankomende vier weken een reis gaat maken, trakteer jezelf dan op bijvoorbeeld businessclass of een plek met meer beenruimte.

6. Voed je hoofd

Boeken, podcasts, Instagram of korte online trainingen. Tweelingen wordt geregeerd door Mercurius, de planeet van media en informatie. We zijn allemaal nieuwsgierig en hongerig naar romans, dus schaf eens een bibliotheekkaart aan, vul je e-reader aan met boeken en downloadt audioboeken zodat het op en neer reizen naar werk voorbij vliegt. Op zoek naar inspirerende boeken? Bekijk hier onze toplijsten.


Boekentip van Inspirerend Leven:
Leven met de maan van Yasmin Boland

Weten hoe de maancycli werken, hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan ons verbindt met de kosmos? Wil jij iets veranderen in je leven? Bestel dan Leven met de maan in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- met gratis verzending.


Bron: Mindbodygreen.com 

Leave a Comment