Dit is absoluut mijn lievelingsontbijt. Zeker in de herfst is dit een heerlijke start van de dag. Als het buiten koud is, is het belangrijk om veel aandacht te besteden aan je ontbijt: het verwarmt je en geeft je energie voor de rest van de dag. Ook smaakt dit recept naar appeltaart.. hé, wat wil je nog meer? Appel is trouwens ook een fijn ingrediënt voor de herfst. Dit ingrediënt en de foto komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Een enorm fijn boek met gevarieerde recepten voor de plantaardige keuken in ieder seizoen. Pap is volwaardig, simpel, goedkoop en geeft je lang een verzadigd gevoel. Je kunt het zelfs de avond van tevoren al klaar maken.
Ingrediënten
40 g havervlokken (let op: geen havermout) 1 appel 50 ml sojamelk (of rijstmelk/amandelmelk/kokosmelk) 25 g rozijnen (ongeveer een handje vol) 25 g walnoten (ongeveer een handje vol) eetlepel lijnzaad kaneel & scheutje ahornsiroop voor de smaak eventueel gemberpoeder
Bereiding
Doe de havervlokken in een kommetje en giet daar water overheen zodat de vlokken net onderstaan. Laat dit een nacht weken, zodat het koken de volgende dag sneller gaat. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Doe de geweekte havervlokken met het weekwater en de sojamelk in een pannetje en voeg daar de stukjes appel, rozijnen, kaneel en gember aan toe. Breng aan de kook en laat twee à drie minuten op een laag vuurtje zacht koken. Voeg op het laatste moment lijnzaad toe. Rooster de walnoten ondertussen licht in de koekenpan. Zet het vuur uit, laat de walnoten even afkoelen en crush ze tussen je handen. Zet het vuur uit en breng de pap op smaak met een scheutje siroop en de gecrushte walnoten. Eet smakelijk en een fijne dag!