Home Astrologie Heftige planetenkracht & Engelenpoort 5 en 6 juni: spanningen & transformatie

Heftige planetenkracht & Engelenpoort 5 en 6 juni: spanningen & transformatie

Door Karin en Danique Vergeer
engelenpoort

Op 5 juni hangt er spanning in de lucht. Dit komt doordat oorlogsplaneet Mars en Pluto, de grote onthuller, recht tegenover elkaar staan. “Deze oppositie heeft als gevolg dat er veel conflicten kunnen ontstaan,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. “Maar het uiten van boosheid kan óók transformerend werken. De Engelenpoort 6-6 op 6 juni helpt hierbij.”

Tijdens de Engelenpoort 6 juni wordt de Venus-energie actiever, wat voor meer harmonie en balans zorgt.

Botsende planeten

Hoe planeten ten opzichte van elkaar staan, zegt veel over hun energie. Ze kunnen elkaar tegenwerken of elkaar juist ondersteunen, wat wij hier op aarde natuurlijk voelen! Zo boven, zo beneden. Op zaterdag 5 juni zijn er twee opvallende verbindingen (aspecten) tussen planeten. De oorlogsplaneet Mars staat recht tegenover Pluto, planeet van dood en wedergeboorte. Dit heet een oppositie. En Mercurius, planeet van het denken, communicatie, handel en verkeer, maakt een ‘vierkant’ met de mystieke planeet Neptunus. Een vierkant is een zogenaamd spanningsaspect: de planeten botsen…

Gekwetste gevoelens

De oppositie tussen Mars en Pluto heeft als uitwerking dat er veel spanningen en conflicten kunnen zijn. Vooral als het om gekwetste gevoelens gaat. Enkele voorbeelden: iemand bewust raken, wraak nemen of uit jaloezie vervelende dingen doen. Of precaire informatie gebruiken om een ander onderuit te halen. In al deze gevallen kan veel boosheid loskomen. Het kan moeilijk zijn om deze woede binnen te houden. Contacten kunnen verbroken worden. Maar het uiten van boosheid kan óók transformerend werken. Ook bij tweelingzielen kunnen bovenstaande scenario’s spelen. De angst om elkaar kwijt te raken kan naar boven komen. Vooral als veel oude boosheid wordt getriggerd.

Pluto: verborgen angsten worden zichtbaar

Pluto kan verborgen zaken naar de oppervlakte halen zoals een machtsstrijd en angsten. In een (liefdes)relatie kunnen bijvoorbeeld de angst voor concurrentie en jaloezie spelen. Vooral wanneer de een empathischer en zorgzamer is en sterker in z’n schoenen staat dan de ander. Dit kan ook gebeuren bij tweelingzielen wanneer er bijvoorbeeld een karmische partner in beeld is. Of bij broers en zussen, wanneer de een meer aandacht krijgt dan de ander. Een concurrentie- of machtsstrijd kan zijn ontstaan door onopgeloste zaken uit het verleden.

Mars: pas op in het verkeer!

Pas rond deze dag op in het verkeer. De planeet Mars heeft namelijk ook te maken met auto’s en snelheid. Het kan zijn dat mensen sneller geïrriteerd zijn in het verkeer en op een gevaarlijke manier anderen inhalen. De kans op (bijna) auto-ongelukken neemt daardoor toe. Wees dus extra voorzichtig en laat je niet opjutten.

Andere effecten van de oppositie tussen Pluto en Mars: (dodelijke) ziekten kunnen ontdekt worden. Het is mogelijk dat oorlogsgeweld oplaait, machtsmisbruik in de politiek aan het licht komt en oorlogstrauma’s naar boven komen.

Mercurius retrograde: chaos in je hoofd

De tweede opvallende verbinding op 5 juni is het vierkant van Mercurius met Neptunus. Mercurius loopt nog steeds retrograde! Het gevolg: je kunt het gevoel hebben dat je vastzit in een situatie. Ook is het mogelijk dat je veel in je hoofd zit: piekeren, dingen op een rijtje proberen te krijgen. Je kunt in de war zijn: wat is waar en wat niet? Heeft iemand smoesjes of leugens verteld? Of heb jij je dat maar ingebeeld? Je kunt obsessief met iets of iemand (bijvoorbeeld je tweelingziel) bezig zijn. Mogelijk twijfel je aan jouw ingevingen; je bent op zoek naar antwoorden.

Luisteren naar je intuïtie

Dromen met een betekenis kunnen gemengde gevoelens bij je oproepen. Je weet niet of ze nou een positieve of negatieve betekenis hebben. Verder kan het zijn dat je gevoelig bent voor de energie van anderen, zoals je tweelingziel. Daardoor kun je in de war raken: wat is nu de waarheid? We worden uitgedaagd om uit ons hoofd te komen en terug naar ons gevoel te gaan. Om zo helder te kunnen waarnemen wat er precies speelt. Je mag goed naar jouw intuïtie luisteren. Je ‘hogere leiding’ gaat jou erbij helpen.

Engelenpoort 6-6 brengt harmonie

Op 6 juni verandert de energie! Tijdens de Engelenpoort 6-6 wordt de Venus-energie actiever, wat voor meer harmonie en balans zorgt. We stappen uit de heftige energie van Mars en Pluto en worden gestimuleerd om alles met een liefdevollere blik te bekijken. Er komt meer begrip in moeilijke situaties. Mogelijk wil je conflicten uitpraten. Ook tweelingzielen kunnen sterk reageren op deze energieschommeling en ruzies snel willen beëindigen. Hun onvoorwaardelijk liefde voor elkaar helpt om een transformatie door te maken.

Webinar Engelenpoort 6-6: 6 juni 2021

Wil jij meedoen met de webinar van Karin en Danique Vergeer met geleide meditatie en afstandshealing, om de energiefrequenties van deze Engelenpoort te kunnen integreren, je voor te bereiden op een nieuwe fase van je leven en waarin je mooie boodschappen en helende energie kunt ontvangen van de Engelen? Dan nodigen we je van harte uit om aan deze helende reis mee te doen.

Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter