Het is misschien geen uiterst originele titel, maar dat maakt het niet minder waar. Mensen die kampen met overgewicht kunnen, volgens onderzoekers van de Australische Universiteit van Adelaide, het best heet voedsel eten. Het pittige voedsel bevat namelijk capsaïcine, dit stofje vermindert de voedselinname. Capsaïcine zorgt voor een snellere calorieverbranding. Ook stimuleert capsaïcine de zenuwen in je maag die voor een ‘vol-gevoel’ zorgen. Sneller vol staat gelijk aan minder eten. Natuurlijk wisten wij al lang dat het eten van heet voedsel als afvalmethode kon dienen. Dr. Suhas G. Kshirsagar bracht in november van 2014 namelijk het boek Het Hot Belly Dieet uit. Hij richt zich speciaal op de stofwisseling. Onze stofwisseling bepaalt namelijk voor een groot deel hoe we eruit zien en hoe we ons voelen. Een verstoorde stofwisseling leidt tot overgewicht en vermoeidheid – dat is wetenschappelijk aangetoond. Kshirsagar maakt onderscheid tussen drie soorten mensentypes. Ieder type mens moet op een andere manier eten om gezond te blijven. Hij baseert dit op de Indiase gezondheidsleer Ayurveda.
“Bij een verkeerd dieet hebben medicijnen geen zin, bij een goed dieet zijn medicijnen onnodig.”
Bron: Nu.nl