Home Geen categorie Heel het leven is een gesprek met God als je het spiritueel benadert

Heel het leven is een gesprek met God als je het spiritueel benadert

Door Sander Viergever

“Ik nodig je uit tot een nieuwe vorm van communicatie. Een communicatie van twee kanten.” In deze roerige tijd van groeiende tumult en onrust, mensen overal richten zich tot God, smekend, hopend, biddend om God’s boodschap te horen voor henzelf en voor onze wereld. Te midden van hun smeekbedes, in hun oprechte roep: Is het mogelijk een gesprek met God te voeren?

Gevoel is de taal van de ziel

God haarzelf verteld ons ja. Zijn woorden aan de mensheid zijn helder: “Ik spreek tot iedereen. Het is niet zozeer de vraag met wie Ik spreek, maar wie er naar mij luistert.” Vroeg in de Gesprekken met God-Boek één wordt ons verteld dat God meest gebruikelijke wijze van communicatie het gevoel is. Gevoel is de taal van de ziel. “Indien je wilt weten wat waar is voor jou, kijk dan hoe je erover voelt.Gevoelens zijn soms moeilijk te herkennen, en vaak zelfs nog moeilijker te erkennen. Toch ligt in het diepst van je gevoel je hoogste waarheid verscholen.” – Een ongewoon gesprek met God

Communiceren met God

God communiceert ook door middel van gedachten, en bediend Zich daarbij vaak van voorstellingen en beelden. Daarom zijn gedachten vaak effectiever als gereedschap voor communicatie dan woorden alleen. Op toevoeging van gevoelens en gedachten gebruikt God ook ervaring als middel voor geslaagde communicatie. Als gevoelens, gedachten en ervaring allen falen, gebruikt God woorden voor communicatie. Woorden zijn echter het minst effectief; woorden staan het meest open voor misinterpretatie en worden het vaakst verkeerd begrepen. Woorden zijn slechts uitingen – het zijn geluiden die staan voor gevoelens, gedachten en ervaringen. Het zijn symbolen. Tekens. Insignes. Zij zijn niet de Waarheid, niet het werkelijke ding. Woorden kunnen je helpen iets te begrijpen. Ervaringen staan je toe iets te weten. Maar er zijn sommige dingen die je niet kunt ervaren, aldus heeft God je andere gereedschap voor kennis gegeven (bijv. gevoelens en gedachten). “De grote ironie in dezen is nu dat je zoveel belang hecht aan het woord van God, en zo weinig aan ervaring.”, zei God. Het is zelfs zo dat je zo weinig waarde aan ervaring hecht dat wanneer je ervaring van God verschilt van wat je over God hebt gehoord, je automatisch de ervaring de rug toekeert en je de woorden toe-eigent, terwijl het juist andersom zou moeten zijn.”Een ongewoon gesprek met God Je ervaring en je gevoelens over een ding vertegenwoordigen wat je feitelijk en intuïtief over die zaak weet. Woorden kunnen hooguit symboliseren wat je weet en kunnen die kennis vaak ook door de war halen. Vele woorden zijn door anderen in Mijn naam uitgesproken. Veel gedachten en veel gevoelens zijn uitgegaan van zaken die niet rechtstreeks door Mij zijn geschapen. Veel ervaringen zijn hieruit ontsproten. Het gaat erom over inzicht te hebben – het probleem is het verschil te weten tussen boodschappen van God en informatie die van andere bronnen afkomstig is. “Van mij is altijd je hoogste gedachte, je helderste woord, je grootste gevoel. Al het mindere is afkomstig van een andere bron.”

Boodschappen van God

De volgende vraag is echter of de boodschappen van God opgemerkt zullen worden. De meesten niet. Sommigen omdat ze te goed lijken om waar te zijn; anderen omdat zij moeilijk op te volgen lijken te zijn; veel omdat ze simpelweg verkeerd begrepen worden; en de meesten worden simpelweg niet eens ontvangen. De meest krachtige boodschap van God is ervaring, en zelfs deze negeer je. “De wereld zou zich niet in zijn huidige toestand bevinden als je eenvoudigweg naar je ervaring had geluisterd. Het feit dat je niet naar je ervaring luistert, heeft ertoe geleid dat je alles steeds opnieuw beleeft. Want Mijn streven zal niet worden gedwarsboomd en evenmin kan Mijn wil worden genegeerd. Je zult de boodschap ontvangen. Vroeg of laat. God zal je echter nooit dwingen, omdat zij jou een vrije wil heeft geschonken – het vermogen te doen wat je wilt – en God zal dat nooit van je afpakken. ” – Een ongewoon gesprek met God P16. Ongewoon gesprek met God is het eerste boek van Neale Donald Walsch van de 9-delige Gesprekken met God serie. Velen geven aan dat hun leven op ingrijpende wijze positief is veranderd dankzij het lezen van deze boeken (Bron: Wikipedia). Zo ook mijn leven, het leven is bedoeld als constante ervaring van vreugde. We zijn bedoeld om licht te zijn voor anderen, een lichtdeeltje van God.

Leave a Comment