Home Bewustzijn Handlezen: Je handen zijn je dagboek

Handlezen: Je handen zijn je dagboek

Door Melissa Oltmans
handen

Eén week geleden ben ik mezelf weer tegengekomen. Nu zal je vast wel denken, hoe dan? Ik was uitgenodigd voor de persworkshop van Ellen Duim haar allereerste boek: Het Handleesboek – Breng lijn in je leven. In Amsterdam opzoek naar de Kapiteinskamer van het restaurant Willemina Dok, met de boot en na mooie wandeling had ik mijn bestemming bereikt.

Ellen Duim is een prachtige verschijning met zoveel positieve energie, je wordt er helemaal vrolijk van. Ellen ging gelijk aan de slag door mijn handen met zwarte inkt in te rollen zodat er een afdruk van mijn handen kon worden gemaakt. Dit deed zij bij alle vrouwen die aanwezig waren. Toch wel apart om te zien dat iedereen z’n handen zo eigen en authentiek zijn. Geen één hand is hetzelfde, zelfs je eigen handen niet.

Handlezen

Handlezen is een manier om inzicht te krijgen in je karakter, talenten, ambities, valkuilen, uitdagingen, verlangens en allergieën. Het is een ontmoeting met jezelf. Alles wat in je handen staat dat weet je eigenlijk al, want je kent jezelf. Maar door een handleessessie word je er weer bewust van. Je handen zijn je dagboek. Hoe meer lijnen, hoe drukker je het hebt en hoe meer uitdagingen er zijn voor je. Er is ook nog een verschil tussen je linker-, en rechterhand. Je linkerhand is voor je gevoelens, je hart, je kwaliteiten en onderbewuste ook wel je privéleven en je rechterhand is voor je ego, ratio, uiterlijk en karakter dit is wat je laat zien aan de ‘buitenwereld’.

Handweetjes

Heb je een lange pink dan ben je sterk in je communicatie; – Staat het bovenste topje van je middelvinger schreef dan zal je vaak dingen voor je uitschuiven; – Staat je pink af van je andere vingers dan is dat een teken van eigenzinnigheid.

Mijn handen

Iedereen die aanwezig was die dag kreeg een korte handleessessie van ongeveer tien minuten. Ik was toch wel nerveus, wat zou Ellen gaan zien in mijn handen? Ik ben van nature nogal gesloten, en houd ik mijn gevoelens en gedachtes vaak voor mezelf. Uiteindelijk had ik nergens nerveus voor hoeven zijn het gaf me namelijk bij een aantal punten duidelijkheid en bevestiging, sterker nog, het voelde als een opluchting. Er zijn namelijk altijd wel dingen van jezelf waar je over twijfelt of dat het je onzeker maakt, maar Ellen vertelt het op zo’n prettige en positieve manier dat het helder wordt en dat je er helemaal niet meer over hoeft te twijfelen. Vaak wil je ook niet met jezelf geconfronteerd worden en denk je te weten wie je zelf bent (althans ik dan), maar het is zo fijn om toch nog iemand jouw eigen dagboek te laten voorlezen. Na de sessie wilde ik nog meer weten en horen. De tien minuten waren zo voorbij en het leek wel alsof Ellen net pas was begonnen met vertellen. Dat smaakt naar meer! Ik ga zeker terug naar Ellen voor een handleessessie van anderhalf uur. Ik ben nu toch wel heel benieuwd wat er nog meer in mijn dagboek staat!

Voor meer informatie: www.ellenduim.nl

Boekentip Inspirerend Leven: Het Handleesboek van Ellen Duim

Ben jij benieuwd wat je hand nog meer over jou zegt? Het handleesboek van Ellen Duim staat vol achtergrondinformatie, tips en oefeningen, en je bestelt hem voor maar € 15,- bij onze gecertificeerde webshop Boekenwereld.com.

Leave a Comment