Home Geen categorie Handleiding voor een gelukkig huwelijk met jezelf

Handleiding voor een gelukkig huwelijk met jezelf

Door Veerle Derycke

trouw jezelfHet Trouwboekje van Barbara Sophia Tammes

Iedereen weet wel dat je eerst jezelf graag moet zien, vooraleer je een ander graag kan zien, maar dat is niet altijd zo simpel, we zijn zo streng voor onszelf, en soms zo hard.  Jezelf onvoorwaardelijk aanvaarden met je mooie en mindere kantjes is een hele opgave. Ik had eerst een beetje weerstand tegen het doe-gedeelte van het boekje, ik hou niet zo van doe-boeken.  Maar het Trouwboekje is zo mooi, zo roze, zo feestelijk, dat ik al gauw aan het kleuren, schrijven en nadenken was.  Ik heb mezelf versierd, een huwelijkstaart gekleurd, een liefdesbrief aan mezelf geschreven,  een huwelijkscadeau gekozen en een huwelijksreis gepland  en heel veel nagedacht over mijn zwakke en sterke kanten. Wie ben ik eigenlijk ? Welke kwaliteiten heb ik ? Wat zijn mijn duistere kantjes ?  Kan ik mezelf onvoorwaardelijk graag zien zoals ik ben?  Wat ga ik mezelf beloven ? En hoe ga ik trouw blijven aan mezelf? En hoe ga ik gelukkig oud worden met mezelf? Het is een boekje waarover je praat met vriendinnen en zo ideeën uitwisselt. Het trouwboekje is leuk en ludiek,  lichtvoetig geschreven en feestelijk geïllustreerd,  het inspireert en doet  nadenken. Barbara Tammes  heeft ook Handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel geschreven en is columnist van Happinez.

Leave a Comment