Home Geen categorie Groene Woensdag komt terug!

Groene Woensdag komt terug!

Door Gwendolyn Frijns

Groene Woensdag is een tijdje weggeweest en dat heeft een reden. Ik was namelijk met zwangerschapsverlof en heb in de tussentijd een knots van een wijze baby op de wereld mogen laten komen. Maar Groene Woensdag komt terug, maar daar heb ik wel jullie hulp voor nodig!  Afgelopen jaar ben ik nogal in de weer geweest met mijn leven steeds een stukje groener te maken, maar het aankomende half jaar wil ik deze beweging nèt even iets groter maken. Ik ga namelijk een algehele No Waste Challenge aan: zoveel mogelijk pure producten, zo min mogelijk afval. Waarom? Sinds ik mijn afval scheid merk ik hoeveel verpakkingen men verbruikt voor een product en ik daar niet zo heel erg gelukkig van word. ‘Waar word ik wel gelukkig van?’ vroeg ik mijzelf. De natuur! En om de natuur zo min mogelijk te belasten en zo dicht mogelijk bij haar te staan als bron van alles, beperk ik mijn afval en het gebruik van belastende stoffen tot het absolute minimum. En daar kan ik jullie hulp goed bij gebruiken! Ken jij of heb jij een bijzonder product, dienst, boek, etc. van natuurlijke stoffen, zo min mogelijk verpakkingen of kan ik er bijzonder groene dingen mee maken? Reageer dan vooral! Van Slowjuicers, houten haarborstels, bamboe tandenborstels, droogovens, bijenwasproducten, yoghurt makers, suiker-, lactose-, tarwe- of glutenvrije producten: het kan mij niet gek genoeg. Heb je nu de ‘Geen Afval’ kriebels gekregen? Doe dan alvast inspiratie op bij Leven Zonder Afval en Green Evelien!

Leave a Comment