Home Geen categorie Groene Woensdag: Herbruikbare rietjes

Groene Woensdag: Herbruikbare rietjes

Door Gwendolyn Frijns

Het mag dan misschien februari zijn waar de natuur haar dansje doet van sneeuwen, vriezen, dooien… Maar ik zit met mijn hoofd al bij de lente, want dan kunnen deuren en ramen open, begint de grote schoonmaak, kan ik weer mijn meubels buiten opknappen, gaan de ontkiemde zaadjes de tuin in (daarover volgende week meer), gaan de vogeltjes weer mooi fluiten, wordt mijn zoon geboren en is het seizoen van smoothies officieel begonnen! Waarom gebruik ik rietjes? Ik ben nogal een warhoofd wat drinken betreft, omdat ik zo ergens in op kan gaan dat een bonkend hoofd mij eraan moet herinneren dat ik nog helemaal niet gedronken heb die dag. Omdat ik flesjes water kopen niet past bij mijn levensvisie en ik nog altijd geen fijne drinkfles heb gevonden, drink ik lekker ouderwets uit een glas en zorg ik dat er altijd een karaf of een watertap klaarstaat om bij te vullen. Behalve dat ik rietjes onwijs vind uitnodigen om te drinken, is het ook gymnastiek voor mijn mond en… drink ik beter mijn minimale hoeveelheid water! Herbruikbare rietjes Dat is allemaal leuk en aardig, maar  wel een berg meer plastic op de wereld! Dus ben ik op zoek gegaan naar 3 alternatieven voor wegwerprietjes voor het hele gezin.

Bamboe-rietjes-Bambu-zonder-schadelijke-stoffen

bron: Greenjump.nl

Bamboe rietjes bij GreenJump zijn geweldig! In kleine stapjes ben ik al mijn plastic in huis aan het vervangen voor bamboe en glas voor mij en mijn zoon. Waarom? Behalve dat ik nooit zeker weet of het plastic wat ik in huis heb wel veilig is, geeft deze pagina van ROBUUST heel mooi weer waarom bamboe fijn is om in huis te hebben. GreenPaxx Siliconen rietjes bij Greenjump of De Groene Buik zijn tweedelig en kunnen samen met de Cool Caps gebruikt worden. Niet alleen handig voor de kleintjes, maar dus ook voor de smoothies! Had ik al gezegd dat ze in de vaatwasser kunnen? En vind je blauwe of groene rietjes maar saai? Dan kun je helemaal los met dit gekleurde strepen setje!  RVS rietjes bij De Groene Buik staan hoog op mijn lijstje! Net als bamboe vind ik ze niet alleen duurzaam, maar ook mooi en uitnodigend. Ik krijg er dorst van als ik er naar kijk! “Maar wordt dat wel schoon?” Ja hoor! Gewoon 1-2-huppakee in de vaatwasser, af en toe een soda/azijn badje en dan is er altijd nog een borsteltje om rietjes mee te reinigen. Krijg jij ook al zo’n zin in de lente?

1 comment

Avatar
Anja 23 april 2015 - 14:18

Is de rand van de RVS rietjes niet te scherp? Ik heb zelf de bamboe rietjes van http://www.kitchenhugs.nl/ maar wil misschien ook glas of RVS erbij.

Reply

Leave a Comment