Home Geen categorie Groene tip: Crowdfunding

Groene tip: Crowdfunding

Door Gwendolyn Frijns

Crowdfunden; ik vind het een briljante uitvinding, want het is dè manier om aan te geven en te investeren in dat wat ontbreekt in jouw leven. Er is een manier waarop we samen mogelijk kunnen maken dat we bij elke keuze die we maken ook een duurzame keuze tot onze beschikking hebben. En vandaag deel ik mijn top 3 van dit moment! 

Lekker cressen

Inmiddels oogst ik dankzij een oogstaandelenproject al twee jaar mijn groente en klein fruit bij een bio-dynamische tuinderij en verwonder mij elke oogst weer hoe gul de natuur is. Als vegan verwerk ik veel groente in de week, maar het is soms een opgave om mijn oogst ook op te krijgen. En dan te bedenken dat alles begon met een klein zaadje, wauw! Ik bel dol op groentekiemen en bij mij staat er ook steevast iets in het raamkozijn te groeien, maar cressen stonden nog op mijn lijstje. Is dat dan niet hetzelfde als kiemen? Nee! Doordat kiemgroenten en cressen zo compact en jong zijn, barsten ze van de voedingstoffen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar nu ik de herfst in mijn lijf voel kruipen, heb ik wel behoefte aan net dat beetje extra. En dankzij dit project kunnen we binnen no-time cressen in onze eigen keuken kweken! De basic versie staat sowieso op mijn lijstje, want het zonlicht is mijn vriend (en kost geen geld, lekker duurzaam!) Kijk hier voor meer informatie. 

Tijdschrift voor bewust ouderschap

Er zijn veel hippe tijdschriften over ouderschap in de schappen, maar wil je er een over duurzaam, bewust ouderschap dan pies je naast de pot. Kiind wil daar verandering in brengen en is een crowdfunding gestart om het (nu nog) maandelijkse digitale magazine om te zetten tot een kwartaal magazine op duurzaam papier. En dat vind ik best behoorlijk fantastisch, maar er is nog veel hulp nodig om het voor elkaar te krijgen! Hier lees je alles over de plannen van het Kiind-team en hier kun je meehelpen met funden! Adverteren? Groetjes doen? Kamperen als VIP tijdens het volgende Kiind-festival? Alles kan!

BioLokaal

Ik weet dat er in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht gave concepten zijn uitgewerkt, maar Drenthe wordt dankzij Hanneke Haites ook op de kaart gezet. Met haar diploma en een schat aan ervaring op zak is ze vastbesloten om haar droom waar te maken en boodschappen doen weer terug te brengen tot biologische, verpakkingsvrije streekproducten. Fund en lees op Crowd About Now hoe Hanneke Coevorden en omgeving wil betoveren! En op mijn blog kunnen jullie een van onze boeken -Adem van Jaap Lodewijks- winnen. Hij sluit morgen om 12.00, dus wees er snel bij! 

Leave a Comment