Home Geen categorie Groen leven: Plantaardig ijs

Groen leven: Plantaardig ijs

Door Gwendolyn Frijns

DSC_0188Toen ik vanwege mijn gezondheid plantaardig ging eten, heb ik snel moeten leren hoe ik zelf heerlijk ijs kan toveren. Want vrijwel alles wat in de winkel ligt is gemaakt met dierlijk (moeder)melk en andere stoffen waar Vos en ik niet tegen kunnen. Ik hoorde veganisten om mij heen uit hun dak gaan over professor Grunschnabel ijs, maar vond het elke keer een beetje duur om te testen. Tot ze met korting eruit gingen…

Waarom plantaardig?

Er zijn mensen die uit ethische overwegingen volledig plantaardig willen eten, maar in mijn geval is de noodzaak geboren uit voedingsproblematiek. Mijn lichaam is niet in staat om dierlijke (bij)producten te verteren; het zet de stoffen die in mijn lichaam doodleuk niet om, dus word ik ziek. Na een flinke zoektocht naar een kader waarbinnen ik makkelijk kon experimenteren wat ik wel en niet kon eten, kwam ik bij de plantaardige eters en de veganisten uit. Maar er is maar zelden (lekker) ijs voor iemand die gluten-, lactose- en (soms) sojavrij eet. Want zo schijnt Ben&Jerry’s lactose vrij ijs te hebben, maar blijkt deze onvindbaar. Lekker dan!

Bijzonder ijs

Hoewel op dit moment nog de meest gangbare smaken in de door AH geselecteerde filialen liggen(en soms ook de Jumbo!), maakt Professor Grunschnabel bijzondere smaken. Van arabische koffie tot aan gember met kardemon(Vos zijn favoriet en erg handig tijdens snotterweken!); elke smaak heeft zijn eigenwijze en karakteristieke twist. Thuis zijn we verknocht aan dit ijs op basis van kokosmelk, want laat dat nu nèt ons favoriet zijn! Mijn ultieme droom is om alle smaken een keer te proberen, want wat dacht je van Matcha ijs? Yes please! Kijk hier voor alle smaken. 

Video

Is het niet duur?

Nu denk je misschien ‘pfoe, nog best een hele prijs voor zo’n bakkie ijs’. Maar waar je bij een ander merk geneigd bent om in een keer de bak leeg te lepelen (zoals ondergetekende, oeps) haal ik uit deze bakken minimaal 4 porties. Want werkelijk, dit ijs is zo rijk en vol van smaak, dat je de lepel aan de kant legt. En dat is wel zo lekker, want zo geniet je extra lang van het ijs! En dat maakt dat zelfs ik, met mijn minimum inkomen, elke maand mijn vriezer kan vullen met dit overheerlijke ijs. Wil jij weten waar je het ijs kan vinden? Kijk dan snel hier!  Bron afbeelding: Grunschnabel

Leave a Comment