Home Gratis leesfragmenten Leesfragment: Voluit leven met hooggevoeligheid

Leesfragment: Voluit leven met hooggevoeligheid

Door Janne Meeussen

Veel mensen ervaren hooggevoeligheid als een last. Maar elke hsp (hoog sensitief persoon) zou zijn of haar hooggevoeligheid juist moeten omarmen en zien als een prachtige gave. Susan Marletta Hart, zelf hsp, weet er alles van en probeert ook anderen dit mee te geven met haar boeken. In haar boek Voluit leven met hooggevoeligheid ligt het accent op het stapsgewijs toewerken naar het leren benutten van je hooggevoeligheid en te komen tot persoonlijke groei en ontwikkeling. Niet overleven, maar leven!

Voluit leven met hooggevoeligheid

Susan Marletta Hart laat zien hoe je hooggevoeligheid juist kunt gebruiken als hulpmiddel voor je zelfontwikkeling. Voluit leven met hooggevoeligheid is een werkboek vol oefeningen, praktische handvatten en concrete inzichten om je als HSP-er te helpen je ware kracht te vinden en deze verder te ontwikkelen.

Over Susan Marletta Hart

Susan Marletta Hart werkte enkele jaren voor televisieprogramma’s en als freelance journaliste. Omdat ze intuïtief voelde niet op de juiste plek te zitten, volgde ze een opleiding in shiatsu, Chinese drukpuntmassage. Deze opleiding bracht haar in contact met haar hooggevoeligheid, waarover zij vervolgens meerdere boeken schreef. Zij woont en werkt nu in Zwitserland, geeft ook in Nederland workshops en trainingen voor hooggevoeligen en gebruikt daarbij veel lichaamsgerichte therapieën.

Lees hier alvast een fragment uit Voluit leven met hooggevoeligheid

Wil je meer lezen? Bestel hier jouw exemplaar van ‘Voluit leven met hooggevoeligheid‘ van Susan Marletta Hart. 

1 reactie

Terry 12 december 2017 - 13:04

Elaine Aaron heeft fantastische boeken geschreven over hooggevoeligheid. Ze was de eerste en de beste. Ze behandelde alles, ze zweefde niet, ze was de enige juiste. Tegenwoordig is iedereen hsp’er. Met geen woord wordt er gerept over hoe het zit met de beleving van god voor een hsp’er. Altijd wordt hoogsensitiviteit behandeld als een ziekte/last/iets dat moet verholpen worden. Ik ben 55j mijn hele leven lang hoogsensitief en heb niemand nodig gehad, behalve mijn eigen. De boeken verwarren veel te veel. Ik krijg sterk de indruk dat schrijven over hoogsensitiviteit schromelijk misbruikt wordt om er zelf beter van te worden. Mijn dochter is ook hsp’er, net als ik en we worden niet goed van al die boeken van tegenwoordig. Hoogsensitief izijn heeft een duidelijke reden en het is niet in boeken te vinden, het is in het eigen te vinden. Ik hoop dat meer en meer hsp’ers op hun eigen en niet meer op boeken vertrouwen, dan zal het beter gaan. We zijn hier om de wereld beter te maken en we zijn waar we dienen te zijn, we zijn hier niet om te zweven of te lezen, maar om te leven en het te durven zeggen waar het op aankomt. Als je Elaine leest merk je ook dat ze niet eens op facebook zit omwille van haar hsp zijn. Na haar zijn er wereldwijd mensen begonnen met boeken over te nemen van wat Elaine schreef. Elaine was/is duidelijk en niets moest daar nog aan toegevoegd worden. Nu krijgen we een hoop gezweef waar we niets meer mee zijn.
Mvg,
Terry

Reply

Laat een bericht achter